Sport

Real Madrid, performanță uluitoare în Champions League după ce a eliminat-o pe Manchester City

Real Madrid a trecut de Manchester City în sferturile de finală ale Champions League și a reușit o performanță remarcabilă.
18.04.2024 | 11:30
Real Madrid performanta uluitoare in Champions League dupa ce a eliminato pe Manchester City
Real Madrid a trecut de Manchester City în sferturile de finală ale Champions League și a reușit o performanță remarcabilă. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După 3-3 în manșa tur, ”galacticii” au încheiat 1-1 pe Etihad Stadium și au mers în semifinalele celei mai importante competiții la nivel de cluburi după ce s-au impus cu 4-3 la loviturile de departajare.

Real Madrid, imbatabilă în Champions League după ce a trecut de Manchester City

Calificarea în sine în fața lui Manchester City, deținătoarea trofeului, este o performanță extraordinară pentru Real Madrid, iar trupa lui Carlo Ancelotti a arătat de ce este cea mai titrată echipă din Champions League.

ADVERTISEMENT

După succesul repurtat în Anglia, ”galacticii” și-au mai trecut în cont un record fantastic. Mai exact, spaniolii au reușit să se califice de fiecare dată mai departe în Champions League când au întâlnit formația care deținea trofeul.

Realizarea în fața lui Manchester City este a șasea pe care Realul a reușit-o de-alungul timpului. Prima dată s-a întâmplat în semifinalele din 1998, când au eliminat-o pe Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

Cele 6 dueluri în care madrilenii au ieșit câștigători în fața deținătoarei Champions League sunt următoarele:

  • Real Madrid – Borussia Dortmund: 2-0 în tur și 0-0 în retur – semifinale 1998
  • Real Madrid – Manchester United: 0-0 în tur și 3-2 în retur – sferturi de finală 2000
  • Real Madrid – Bayer Munchen: 1-2 în tur și 2-0 în retur – sferturi de finală 2002
  • Real Madrid – Bayern Munchen: 1-0 în tur și 4-0 în retur – semifinale 2014
  • Real Madrid – Chelsea: 3-1 în tur și 2-3 în retur – sferturi de finală 2022
  • Real Madrid – Manchester City: 3-3 în tur și 1-1 (3-4 la loviturile de departajare) în retur – semifinale 2024
ADVERTISEMENT

Kepa și Rudiger, decisivi în paradele lui Lunin

Cele mai mari merite pentru calificarea lui Real Madrid le are portarul Andriy Lunin, cel care a avut două parade fantastice la penalty-urile executate de Bernardo Silva și Mateo Kovacic prin care a decis eliminarea deținătoarei trofeului.

Ucraineanul a dezvăluit la finalul jocului de pe Etihad Stadium că înaintea meciului și-a analizat adversarii și modul cum aceștia execută loviturile de la 11 metri, însă a avut parte și de un ajutor uriaș.

ADVERTISEMENT

Însă, el a beneficiat de ajutorul coechipierilor la cele două parade. La execuția lui Bernardo Silva a rămas pe picioare la sfatul rezervei sale Kepa Arrizabalaga, iar apoi a plonjat în dreapta sa la penalty-ul lui Kovacic, așa cum i-a făcut semn Antonio Rudiger.

După calificarea electrizantă în semifinalele Champions League, presa internațională a lăudat eroismul arătat de jucătorii lui Real Madrid și l-au elogiat pe eroul Andriy Lunin, despre care au scris că și-a schimbat total cariera odată cu această partidă.

ADVERTISEMENT