Life

Escrocheria cu care un român a păgubit un german cu 1400 de euro. A avut ghinion și a fost prins repede

Un român a profitat de neștiința unui german, pe care l-a păgubit cu 1400 de euro. Cum au reușit autoritățile să dea de el.
11.10.2023 | 12:33
Escrocheria cu care un roman a pagubit un german cu 1400 de euro A avut ghinion si a fost prins repede
Un german a fost păgubit cu 1400 de un român. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un german a reușit să fie păgubit de un român cu o sumă mare de bani. Bărbatul a folosit o escrocherie de zile mari, dar a avut ghinion și a fost prins rapid de autoritățile din Olching.

Escrocheria cu care un german a fost păgubit cu 1400 de euro de un român

În Olching, Germania, un bărbat a oprit la semnalele disperate pe care un român de 34 de ani le făcea de pe marginea drumului Dacauer Straße. Acesta a susținut că nu mai are combustibil și nu poate alimenta pentru că nu are euro, ci doar lei românești.

ADVERTISEMENT

Astfel că, germanul, cu bune intenții, a mers la bancomat și a scos 1400 de euro. În schimbul sumei, românul i-a oferit aproximativ 6900 de lei. Problema, însă, este că banii erau de mult ieșiți din circulație.

Din păcate pentru el, cetățeanul român a avut ghinion, căci și-a pierdut telefonul chiar în apropierea bancomatului de unde tânărul de 22 de ani scosese banii cu puțin timp înainte.

ADVERTISEMENT

În acest mod, autoritățile germane l-au prins rapid pe escroc și l-au arestat preventiv. Metoda de furt, totuși, a devenit foarte populară în rândul șarlatinilor, astfel că este recomandat ca oamenii să fie atenți.

 Nu a fost un caz singular

De altfel, nu este singurul de acest fel în care un german a ajuns să fie păgubit așa. Mai sunt și alții care pleacă din țara noastră și încearcă să facă bani prin mijloace nu tocmai legale, reușind să creeze o reputație proastă românilor.

ADVERTISEMENT

Înainte că tânărul de 22 de ani să rămână fără cei 1400 de euro, un alt bărbat a fost oprit de un șofer aparent disperat care i-a oferit o bancnotă expirată de 1000 de lei în schimbul uneia de 50 de euro.

Românul i-a explicat că banii sunt, de fapt, echivalentul a 250 de euro, dar situația în care se află îl determină să accepte la schimb doar 50 din aceștia, „afacerea” fiind una profitabilă.

ADVERTISEMENT

Păgubitul a avut un adevărat șoc atunci când, ajuns la bancă să schimbe banii, a aflat că nu poate face, de fapt, acest lucru și banconta pe care el a primit a ieșit din circulație de ani buni, scrie cancan.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: