News

Este cea mai importantă descoperire. Ce s-a aflat acum despre pacienții cu noul coronavirus, testați pozitiv după recuperare

19.05.2020 | 16:11
Este cea mai importanta descoperire Ce sa aflat acum despre pacientii cu noul coronavirus testati pozitiv dupa recuperare
ADVERTISEMENT

Cercetătorii au anunțat că pacienții cu noul coronavirus, testați pozitiv după recuperare, nu mai răspândesc infecția și ar putea avea anticorpi care să-i ajute să nu se mai îmbolnăvească.

Pacienții cu noul coronavirus, testați pozitiv după recuperare, nu mai răspândesc infecția

Oamenii de știință anunță noi dovezi ce arată că pacienții infectați cu noul coronavirus, testați pozitiv după recuperare, nu mai răspândesc infecția. În plus, aceștia ar putea avea anticorpi care să împiedice o nouă îmbolnăvire, potrivit Bloomberg.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Centrul Coreean pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud au studiat 285 de bolnavi COVID-19, ale căror teste au ieșit pozitive după eliminarea infecției, vindecare demonstrată prin teste ce au ieșit inițial negative.

Pacienții, denumiți „re-pozitivi”, nu aveau capacitatea de a mai răspândi infecția, iar mostrele de virusuri colectate de la aceștia nu mai puteau crește în culturi, semn că pacienții mai aveau în organism doar forme non-infecțioase ale noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Descoperirea anunțată luni reprezintă un pas important în lupta împotriva COVID-19, infecție transmisă până acum la peste 4,8 milioane de oameni din întreaga lume.

Cât de importantă este descoperirea

Astfel, studiul efectuat de Coreea de Sud sugerează că cei care s-au vindecat de COVID-19 nu prezintă niciun risc de infectare, în contextul în care tot mai multe state au anunțat o relaxare a măsurilor impuse până acum, printre care și România.

ADVERTISEMENT

Rezultatele vor duce la o modificare a abordării în Coreea de Sud, astfel că pacienții vindecați nu vor mai fi considerați un factor de risc în transmiterea noului coronavirus.

Cercetarea ar putea ajuta și în dezbaterea privind testele cu anticorpi, ce indică o expunere la noul coronavirus. Experții cred că anticorpii rezultați în urma vindecării ar putea oferi o oarecare protecție împotriva virusului, dar nu există dovezi clare în acest sens.

ADVERTISEMENT

În schimb, un studiu publicat recent în Singapore a arătat că pacienții care s-au recuperat de SARS aveau „cantități semnificative de anticorpi neutralizatori” vreme de 9-17 ani de la infectarea inițială.

Unii pacienți infectați cu noul coronavirus au fost re-pozitivi chiar și după 82 de zile de la infectarea inițială. Aproape toate cazurile în care au fost prelevate probe de sânge aveau anticorpi împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT