Life

Este cea mai periculoasă plantă din lume și tocmai a ajuns în Europa. Poate provoca gânduri suicidare

Planta otrăvitoare care te poate face să îți dorești moartea. Este suficient să iei contact doar cu acele ei pentru a-i simți efectele.
16.02.2024 | 18:19
Este cea mai periculoasa planta din lume si tocmai a ajuns in Europa Poate provoca ganduri suicidare
Planta care te poate face să îți dorești moartea după ce ai luat contact cu ea. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De foarte multe ori, pe cât de frumoase sunt unele plante, pe atât de periculoase pot fi. Este și cazul unei specii de plante pe care specialiștii o consideră cea mai periculoasă dintre toate. Această plantă a ajuns, mai nou, în una dintre țările din Europa.

Cea mai otrăvitoare plantă din lume va putea fi admirată în Europa

Una dintre cele mai otrăvitoare plante din lume a ajuns în Europa. Aceasta face parte dintr-o specie foarte rară și este un adevărat pericol pentru cei care intră în contact direct cu ea.

ADVERTISEMENT

Planta se numește Gympie-Gympie și este prezentă, pentru o perioadă de timp, în Marea Britanie. Aceasta va face parte dintr-o expoziție de plante și, cu siguranță, va fi atracția evenimentului.

Planta se află într-un mediu protejat, astfel ca participanții sau alte persoane să nu ia contact contact cu ea. Odată atinsă, Gympie-Gympie dă naștere unor senzații de-a dreptul uimitoare și periculoase, în același timp.

ADVERTISEMENT

Gympie-Gympie este otrăvitoare din cauza acelor minuscule care sunt dispuse pe suprafața ei. Acestea conțin o substanță toxică, iar cei care îi ating se vor simți ca și cum au fost electrocutați.

Acele plantei sunt subțiri precum firul de păr și pot crește până la 10 metri înălțime. Acele sunt pline de toxine și este suficientă o simplă înțepătură pentru a provoca efecte nocive.

ADVERTISEMENT

Gympie-Gympie este păzită de propriul gardian, astfel ca nimeni să nu se apropie de ea

Din păcate, nu toate persoanele au ținut cont de faptul că Gympie-Gympie este foarte periculoasă sau, pur și simplu n-au știut. Așa s-a ajuns la câteva cazuri de reacții severe și extreme provocate de înțepătura de Gympie-Gympie.

Persoanele care au luat contact cu această plantă au experimentat cele mai ciudate senzații. Din cauza durerilor atât de intense și greu de suportat, unii oameni au vrut chiar să se sinucidă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au explicat că acele plantei trebuie evitate cu orice preț. Pe numele lor științific tricomi, aceștia conțin o mare cantitate de substanță toxică. Toxicitatea este atât de intensă, încât poate rămâne în piele până la un an.

Durerile insuportabile pe care le-au experimentat anumite persoane apar doar atunci când zona respectivă este atinsă, ia contact cu apa sau este supusă schimbărilor de temperatură.

Momentan, cât timp va fi în Marea Britanie, Gympie-Gympie va fi încojurată de sticlă și va avea chiar și propriul ei gardian. Astfel, organizatorii expoziției se asigură că nimeni nu este în pericol.

ADVERTISEMENT