News

Este cel mai căutat loc de muncă din România. Salariile sunt uriașe, dar puțini oameni se angajează

Care este cel mai căutat loc de muncă din România. Angajatorii oferă salarii uriașe, dar sunt puțini oameni care fac față.
14.06.2023 | 18:29
Este cel mai cautat loc de munca din Romania Salariile sunt uriase dar putini oameni se angajeaza
De ce se confruntă acest loc de muncă cu lipsă de personal. Sursa foto: decorexpro
ADVERTISEMENT

Piața muncii din țară nu este cea mai favorabilă pentru mulți români, care se plâng de salariile mici. Există multe locuri de muncă prost plătite, în comparație cu efortul depus, dar și unele foarte bine remunerate, atât pe măsura implicării, cât și pe cea a cunoștințelor.

Cel mai căutat loc de muncă din țară, datorită salariilor uriașe. Ce îi împiedică pe unii români să se angajeze

De câțiva ani, un loc de muncă a devenit printre cele mai căutate din România, datorită salariilor uriașe care se oferă, însă puțini sunt românii care se angajează. Asta din cauza lipsei de experiență, care este foarte necesară încât lucrurile să decurgă foarte bine.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre ”energitician”, care pe cât de bine plătit, pe atât de mult se confruntă cu lipsa de personal. Patronii spun că găsesc din ce în ce mai greu pricepuți în domeniu, tocmai din cauză că nu dețin toate cunoștințele necesare instalării unui panou fotovoltaic, de exemplu.

”Găsim din ce în ce mai greu personal, am dezvoltat propria structură care dezvoltă personal, Academia Adrem, avem o direcţie care găseşte personal, îl dezvoltă, atât la nivelul tehnicienilor, cât şi a specialiştilor cu studii superioare. Este o luptă continuă şi una din preocupările majore pe care le-am făcut ca CEO”, a transmis Corneliu Bodea, președintele Centrului Român al Energiei, potrivit ZF.ro

ADVERTISEMENT

Se caută 30.000 de energeticieni

În momentul de față, este nevoie de un număr de 30.000 de oameni care să se ocupe de toate eolienele, solarele și centralele nucleare. Asta până în 2030, an pentru care România și-a propus să ajungă la un procent de 34% surse de energie regenerabilă.

”Prin planul naţional integrat în domeniul energiei şi schimbărilor climatice ne-am asumat ca şi surse de energie regenerabilă aproximativ 30,7%, dar printr-o reanaliză vom ajunge la 34. Dimensiunea de eficienţă energetică ocupă un rol important în plan naţional.

ADVERTISEMENT

Nu numai că asigură o siguranţă energetică, dar şi o tranziţie către o energie mai curată, mai verde, o energie a viitorului. Europa şi-a asumat ca până în anul 2050 să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic, iar până în anul 2030 ne-am asumat să reducem emisiile de gaze cu 55%”, declara în martie Casian Nițulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul conferinței ”Energy Efficiency for Sustainble Business.

Însă, cum există deficit de energiticieni, procentul de 30,7% ar putea fi doar un vis neîmplinit. Ca să nu se ajungă în acest stadiu, Ștefan Gadola, președintele Consiliului de Administrație EnergoBit, spune că trebuie create centre de formare profesională.

ADVERTISEMENT

Totodată, cea mai mare provocare în domeniul energiei acum este îndeplinirea unor proiecte de nișă, din energia nucleară sau cu hidrogen. Nici specialiștii cu studii superioare nu prea reușesc să impresioneze angajatorii prin experiența lor.

ADVERTISEMENT
Tags: