Life

Este cel mai murdar obiect din casele românilor. Costă puțin peste un leu, dar puțini îl înlocuiesc la timp. E plin de bacterii și microbi

Acesta este cel mai murdar obiect din casa ta. Mulți români îl folosesc în fiecare zi, dar puțini știu că favorizează apariția bacteriilor.
25.02.2024 | 14:00
Este cel mai murdar obiect din casele romanilor Costa putin peste un leu dar putini il inlocuiesc la timp E plin de bacterii si microbi
Tu crezi că știi care este cel mai murdar obiect din casa ta. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Curățenia este esențială într-o casă. Multe gospodine fac curat în fiecare zi, însă, trec cu vederea unul dintre cele mai importante aspecte. Și anume, faptul că cel mai murdar obiect din casă este unul pe care îl folosesc zilnic.

Cel mai murdar obiect care se regăsește în casele tuturor românilor

Curățenia este esențială pentru a sta departe de anumite boli și infecții. Bacteriile apar în cele mai neașteptate locuri și, tocmai de aceea, se recomandă ca întreaga casă să fie curățată temeinic, ori de câte ori este nevoie.

ADVERTISEMENT

Atunci când se apucă de curățenie, gospodinele încearcă să lustruiască totul. Însă, chiar și celor mai meticuloase le scapă un detaliu. Și anume, cel mai murdar obiect din întreaga casă.

Deși poate părea greu de crezut, obiectul care găzduiește cele mai multe bacterii este buretele de spălat vase. Aparent ieftin și simplu de înlocuit, nu multe gospodine îl schimbă la intervalul recomandat.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, s-au făcut mai multe studii asupra microorganismelor care se adăpostesc în interiorul buretelui de spălat vase. Potrivit unor cercetători din Germania, unele bacterii sunt atât de rezistente, încât nu pot fi distruse nici cu apă clocotită.

”Dintr-o perspectivă pe termen lung, metodele de salubrizare a bureților par să nu fie suficiente pentru a reduce în mod eficient încărcătura bacteriană în bureții de bucătărie și ar putea chiar să crească ponderea bacteriilor.”, au spus cercetătorii în lucrarea publicată în 2017, potrivit dcmedical.ro.

ADVERTISEMENT

Cât de des se recomandă să schimbi buretele de vase

Într-un simplu burete de vase se pot găsi peste 32 de specii de bacterii. Dintre acestea, câteva sunt responsabile de apariția unora dintre cele mai dificile boli. De asemenea, bureții de vase pot cauza apariția mai multor boli digestive.

Printre afecțiunile cu care te poți confrunta dacă nu schimbi la timp buretele de vase se numără parazitoze, verminoze intestinale, boli digestive microbiene sau intoxicații alimentare nemicrobiene.

ADVERTISEMENT

Pentru a te asigura că stai departe de astfel de probleme, cel mai bine este să schimbi frecvent bureții de vase. Cel mai rentabil din punct de vedere economic este să cumperi un pachet mare de bureți pe care să îi înlocuiești când este cazul.

Specialiștii spun că cel mai bine este ca buretele să fie schimbat o dată pe săptămână. În acest fel, nici nu se uzează și nici nu au timp bacteriile să se formeze în interiorul lui.

ADVERTISEMENT
Tags: