Life

Sucul banal cu proprietăți antibacteriene. Cercetătorii i-au confirmat eficiența

Sucul natural care poate vindeca Salmonella și cancerul. Multe persoane îl vor introduce, de acum încolo, în alimentația lor zilnică.
08.02.2024 | 07:34
Sucul banal cu proprietati antibacteriene Cercetatorii iau confirmat eficienta
Care sunt beneficiile consumului sucului de roșii. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Toată lumea știe că o dietă echilibrată este cheia unui organism sănătos. Însă, la fel de importantă precum alimentația este și hidratarea. Specialiștii recomandă consumul a minim 2 litri de lichid pe zi, iar aici pot fi incluse și sucurile naturale.

Proprietățile sucului de roșii, demonstrate de către cercetători

Sucurile naturale sunt cele care asigură un aport substanțial de nutrienți și vitamine necesare organismului uman. Deși nu multe persoane au timp să prepare o astfel de băutură acasă, obiceiurile lor s-ar putea schimba după ce vor afla că un suc aparent banal, deloc greu de preparat, are proprietăți uimitoare.

ADVERTISEMENT

Sucul de roșii, căci despre el este vorba, este un suc căruia nu mulți îi acordă importanță. Însă, cercetătorii au fost mereu preocupați de beneficiile reale ale acestuia, așa că au efectuat mai multe studii.

În urma unui astfel de studiu publicat într-o revistă a Societății Americane de Microbiologie, oamenii de știință au subliniat toate proprietățile sucului de roșii pentru organism. Acestea nu sunt deloc puține, astfel că, data viitoare, nu vei sta prea mult pe gânduri și vei consuma o astfel de băutură.

ADVERTISEMENT

Mai întâi de toate, sucul de roșii poate distruge Salmonella. Proprietățile pe care acest suc le are distrug orice bacterie care poate crea probleme la nivelul tractului urinar și digestiv. Toate aceste proprietăți ale sucului de roșii au fost demonstrate în laborator.

Bolile pe care le vindecă sucul de roșii

O echipă de cercetători și-a propus, încă de la început, să vadă dacă sucul de roșii este benefic în tratarea Salmonellei. După ce s-a confirmat acest lucru, oamenii de știință au început să analizeze genomul roșiei.

ADVERTISEMENT

”Scopul principal al acestui studiu a fost să descoperim dacă roșiile și sucul de roșii pot ucide patogenii enterici, precum Salmonella Typhi, și, în caz afirmativ, ce calități le fac eficiente”, a spus una dintre cercetătoare, potrivit desprelume.ro.

După alte studii îndelungate, s-a ajuns la concluzia că acest genom conține anumite peptide antimicrobiene. Cercetătorii au ales patru astfel de peptide și au vrut să le testeze eficiența în lupta cu Salmonella, aflând, în acest mod, care sunt cele benefice.

ADVERTISEMENT

Însă, beneficiile sucului de roșii nu se limitează doar aici. La fel bun este și în tratarea unor boli care afectează tractul digestiv și urinar. Printre ele se numără Escherichia coli sau Staphylococcus aureus.

Sucul de roșii este benefic și în tratarea altor boli, precum cancerul. Cei care aleg să consume un astfel de suc trebuie să știe că acesta reduce colesterolul, reduce inflamația și, nu în ultimul rând, îmbunătățește vederea.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Viața la bloc. Interdicția de care trebuie să țină cont asociațiile de proprietari
Viața la bloc. Interdicția de care trebuie să țină cont asociațiile de proprietari
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni