Life

Este printre cele mai frumoase locuri din România. Are plaje sălbatice și cazări foarte ieftine. Zona e spectaculoasă începând cu luna aprilie

Este printre regiunile cele mai spectaculoase din țară, cu peisaje și plaje sălbatice. Din luna aprilie devine o frumusețe
06.04.2023 | 09:40
Este printre cele mai frumoase locuri din Romania Are plaje salbatice si cazari foarte ieftine Zona e spectaculoasa incepand cu luna aprilie
Este printre regiunile cele mai spectaculoase din țară, cu peisaje sălbatice, plaje și cantonări accesibile. Se vizitează din aprilie. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Este printre cele mai frumoase locuri din România. Și da, merită văzut măcar o dată-n viață. Are plaje sălbatice și cazări foarte ieftine. Zona e spectaculoasă începând cu luna aprilie când toți turiștii ajung să se îndrăgostească de peisaje.

Locul spectaculos din România de care o să te îndrăgostești

Sulina este printre regiunile cele mai spectaculoase din țară. Orașul mic are un farmec aparte și se poate vizita încă din luna aprilie când natura revine la viață.

ADVERTISEMENT

Fostul porto-franco de la gura Dunării, Tulcea, este locul de unde se pleacă cu o ambarcațiune pe Dunăre sau pe Marea Neagră. Traversarea se face cu barca cu vâsle sau cu ambarcațiuni mai mari și durează câteva ore.

Zona care a fost cândva „o mică citadelă universală” are o istorie fascinantă și locuri minunate, printre care se află Palatul Comisiunii Europene a Dunări, clădire impunătoare care aparține de Administrația Fluvială a Dunării de Jos.

ADVERTISEMENT

Farul vechi, construit între anii 1840 și 1841, funcționează în prezent ca muzeu și merită vizitat. Are o înălțime de 17,34 de metri și găzduiește camera de lucru a lui Jean Bart (Eugeniu Botez), dar și o sală-muzeu dedicată Comisiunii Europene a Dunării.

De asemenea, orașul Sulina este faimos pentru Bisericile sale ridicate în cinstea Sfântului Nicolae, considerat ocrotitorul marinarilor. Lăcașurile de cult sunt realizate din piatră de Malta în combinație cu cărămidă, o parte din vitraliile rămase fiind cele originale.

ADVERTISEMENT

Insula păsărilor, Pădurea Letea sau brațul Sfântul Gheorghe sunt doar câteva locuri speciale pe care turiștii nu trebuie să le rateze. În plus, zona înconjurată de natură are plaje sălbatice cu nisip fin și foarte multă liniște.

Orașul din Dobrogea nu este doar un loc încântător, ci și foarte accesibil când vine vorba de cazări. O noapte de cazare într-o pensiune nu costă deloc mult. Nici măcar nu ajunge la 200 de lei, în condițiile în care suma este pentru două persoane și include mai multe beneficii.

ADVERTISEMENT

Top 3 cazări în Sulina

Cel mai bun site de rezervări online pentru locuri de cazare, booking.com, dar și review-urile lăsate de turiștii care i-au călcat pragul au făcut din Căsuța lui Ion un „must go” în acest an. Oferă un bar, o grădină, o terasă și WiFi gratuit în întreaga proprietate.

Camerele sunt dotate cu aer condiționat, TV cu ecran plat cu canale prin cablu, cuptor cu microunde, ceainic, dulap și duș. Fiecare cameră a pensiunii este prevăzută cu lenjerie de pat și prosoape.

Este recent renovată după ce și-a schimbat proprietarul. Un navigator român și-a investit economiile și a încercat să construiască un mic Paradis.

Are nota 9.2 din partea turiștilor. „Gazda a fost foarte primitoare. S-au asigurat că am avut un sejur în Deltă și în Sulina special. Ne-au aranjat două cine gătite acasă de localnici și ne-au recomandat o firmă bună cu care am călătorit pe canalele Dunării”, au punctat cei care i-au trecut pragul.

O altă cazare ieftină în Sulina începând cu luna aprilie este Casa Laur, o proprietate administrată de o gazdă particulară. Casa Coral Sulina, situată la 2,3 kilometri de plajă și la 350 de metri de centru este și ea în topul preferințelor.

Oamenii care ajung în această regiune trebuie să ia în calcul și faptul că mai trebuie să scoată din buzunar 60 de lei pentru traversarea cu o ambarcațiune, în timp ce parcarea din portul Tulcea variază între 20 și 30 de lei pe zi.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în...
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în faţă cu chiuveta din bucătărie şi patul în pod
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut...
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Fenomenul care poate arunca omenirea în era pre-digitală. Efectele pot fi devastatoare
Fenomenul care poate arunca omenirea în era pre-digitală. Efectele pot fi devastatoare
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie