Life

Este sau nu periculos să înghiți semințe de pepene? Cum îți dai seama dacă există o problemă

Asta se întâmplă când mănânci semințe de pepene. Nu trebuie să intri în panică dacă le-ai înghițit, cumva, din greșeală.
01.07.2023 | 17:22
Este sau nu periculos sa inghiti seminte de pepene Cum iti dai seama daca exista o problema
Ce se întâmplă dacă înghiți semințe de pepene. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când înghițim semințe de pepene. Mulți oameni se sperie atunci când le mănâncă din greșeală, dar adevărul este că nu fac niciun rău. Există doar un singur caz în care sunt periculoase.

Ce se întâmplă atunci când înghiți semințe de pepene

Mulți oameni obișnuiesc să mănânce pepenele cu tot cu semințe, iar alții fie dau mai mulți bani pe un fruct care să nu aibă sâmburi, fie petrec mult timp pentru a curăța cu precizie fiecare bucățică în parte.

ADVERTISEMENT

Adevărul este, însă, că în organism nu se va întâmpla nimic rău dacă vei înghiți semințe de pepene. Din contră, reprezintă o gustare sănătoasă, atâta timp cât nu sunt consumate în cantități foarte mari.

Mitul conform căreia te vei confrunta cu dureri de stomac sau îți vor apărea pete pe piele, așa cum povestesc anumite persoane că ar fi pățit. La fel ca în cazul tuturor tipurilor de semințe, vor trece pur și simplu prin sistemul digestiv.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, dacă mănânci prea multe semințe de pepene, ai putea să fie greu de digerat și atunci să te confrunți cu disconfort gastric sau intestinal. În cele mai rele cazuri, dar și cele mai rare, sâmburii provoacă obstrucții intestinale.

Acest lucru se întâmplă în cazul copiilor sau persoanelor care au probleme de sănătate, deoarece formează o masă compactă și nu pot fi eliminate pe cale naturală. În acest caz, este nevoie de intervenția unui medic specialist.

ADVERTISEMENT

Semințele de pepene, benefice pentru organism

Pentru a te bucura de substanțele nutritive din ele, pune semințe pepene la încolțit. În acest fel se obțin germeni și devin mai ușor de digerat. Totodată, sâmburii mai pot fi lăsați la uscat și apoi băgați la cuptor,  conform dcnews.ro. 

Ulterior, se consumă ca atare sau în combinație cu iaurturi sau în salate. Cei care mănânce semințe de pepene trebuie să știe că acestea au în compoziție proteine, fibre, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale.

ADVERTISEMENT

În plus, sunt bogate și în antioxidanți. Pe de altă parte, grăsimile sănătoase, precum  acizii grași omega-3 și omega-6, contribuie la menținerea sănătății inimii și minimizează riscul apariției bolilor vasculare.

ADVERTISEMENT