Life

O femeie trece prin 3 săptămâni de dureri agonizate în fiecare lună. Ce diagnostic i-au pus medicii

O tânără are un calvar cumplit timp de 3 săptămâni în fiecare lună. Ce au constatat doctorii după ce i-au făcut mai multe analize.
02.05.2023 | 12:25
O femeie trece prin 3 saptamani de dureri agonizate in fiecare luna Ce diagnostic iau pus medicii
O tânără are un calvar cumplit timp de 3 săptămâni în fiecare lună. Ce au constatat doctorii după ce i-au făcut mai multe analize. Sursa foto: thesun.co.uk
ADVERTISEMENT

O femeie trece prin 3 săptămâni de dureri agonizante în fiecare lună. Ce diagnostic i-au pus medicii care au consultat-o. Care sunt simptomele care nu îi dau pace și cum reușește să treacă peste suferința care nu-i dă pace.

O tânără are un calvar cumplit timp de 3 săptămâni în fiecare lună. Ce au constatat doctorii după ce i-au făcut mai multe analize

Leah Louise Baker este o tânără de 25 de ani care trece printr-un calvar cumplit timp de 3 săptămâni în fiecare lună. Doctorii au constatat după un set de analize amănunțite că femeia are dureri abdominale și de spate severe.

ADVERTISEMENT

În plus, aceasta are o stare de oboseală foarte mare, balonare extremă, dureri de cap și sângerări nazale abundente. Conform The Sun, în timpul acestor simptome nu poate să meargă, să doarmă sau să mănânce.

Tânăra reușește să se concentreze la locul de muncă numai dacă ia analgezice puternice. De asemenea, la serviciu obișnuiește să folosească o sticlă de apă fierbinte și poartă mereu haine confortabile pentru a se simți mai bine în propria piele.

ADVERTISEMENT

Medicii spun că boala de care suferă Leah Louise Baker este endometrioza. Aceasta este o afecțiune inflamatorie de lungă durată în care țesutul similar mucoasei uterului crește în alte locuri, precum ovare și trompe uterine. Primele simptome au apărut când avea numai 11 ani.

Din păcate, au mai trecut 6 ani până când tânăra a primit un diagnostic corect din partea doctorilor. În toate acest timp s-a consumat enorm, însă acum știe cum să gestioneze situația care începe înainte de venirea menstruației.

ADVERTISEMENT

Leah Louise Baker, suferință majoră din cauza endometriozei

„Poate părea că trăiesc cea mai bună viață din exterior – am absolvit facultatea, am avut numeroase experiențe frumoase și mi-am făcut amintiri cu prietenii. Dar fiecare piatră de hotar, memorie și experiență a fost contaminată de durere agonizantă, epuizare și adesea întunecată cu analgezice.

Oricât de mult încerc să nu mă consume nu reușesc pentru că și în zilele cu durere scăzută mă pregătesc pentru următoarea criză. Am lipsit mult de la școală. Am început să cred că exagerez.

ADVERTISEMENT

Nimeni altcineva nu părea să anuleze planurile din cauza durerii menstruale”, a declarat Leah Louise Baker, mai arată sursa citată anterior. Tânăra a fost luată în serios de medici abia după ce a sângerat timp de 21 de zile.

Din fericire, femeia a trecut la un moment dat printr-o procedură chirurgicală pentru a scăpa de durerile lunare care nu-i dau pace. Starea sa de sănătate s-a mai ameliorat, operația urmând să se repete la fiecare câțiva ani.

ADVERTISEMENT
Tags: