Sport

Etapa a 3-a a preliminariilor CM, zona America de Sud. Brazilia, prima înfrângere după 8 ani. “Dublă” pentru Messi

În perioada 12-13 octombrie au avut loc partidele din etapa a 3-a a preliminariilor CM 2026, zona America de Sud. Argentina are punctaj maxim, iar Brazilia s-a încurcat.
18.10.2023 | 07:31
Etapa a 3a a preliminariilor CM zona America de Sud Brazilia prima infrangere dupa 8 ani Dubla pentru Messi
Selecționerul naționalei Argentinei, Lionel Scaloni, s-a arătat deranjat de o întrebare a unui jurnalist care dorea să știe ce se va întâmpla cu reprezentativa ”pumelor” după retragerea lui Leo Messi. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
18-10-2023
04:47

Brazilia pierde în Uruguay, Leo Messi reușește "dubla" în Peru

Argentina rămâne singura cu punctaj maxim în preliminariile pentru Campionatul Mondial, zona America de Sud. Leo Messi, revenit ca titular după problemele musculare, a adus victoria în Peru, scor 2-0.

Messi a deschis scorul în minutul 32, cu o reluare spectaculoasă, din prima, la pasa lui Nico Gonzalez. 10 minute mai târziu, Messi făcea “dubla” cu un alt șut din prima, din pasa lui Enzo Fernandez.

Brazilia a suferit prima înfrângere după opt ani în preliminariile pentru Campionatul Mondial. Uruguay a reușit să dea lovitura, victorie după 22 de ani în fața Braziliei. Darwin Nunez (42) și de la Cruz (77) au adus victoria pentru Uruguay, care egalează Brazilia la puncte. Neymar a ieșit accidentat în prelungirile primei reprize și accidentarea pare una serioasă. Iată rezultatele înregistrate în zona America de Sud.

  • Venezuela – Chile 3-0 (Soteldo 45+1, Rondon 72, Machis 79)
  • Paraguay – Bolivia 1-0 (Sanabria 69)
  • Ecuador – Columbia 0-0
  • Uruguay – Brazilia 2-0 (Nunez 42, de la Cruz 77)
  • Peru – Argentina 0-2 (Messi 32, 42)
Clasament preliminarii America de Sud. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
17-10-2023
07:33

Scaloni îl apără pe Messi

Selecționerul naționalei Argentinei, Lionel Scaloni, s-a arătat deranjat de o întrebare a unui jurnalist care dorea să știe ce se va întâmpla cu reprezentativa ”pumelor” după retragerea lui Leo Messi.

”Hai să ținem minte că încă e aici cu noi. Adevărul e că încă e activ, mai lăsați-l în pace, îl retragem cumva? Suntem cu toții nebuni”, a declarat iritat Scaloni, conform goal.com.

Campioana mondială se pregătește de meciul din deplasare cu Peru, programat miercuri dimineață, de la o5:00, în etapa a 4-a a preliminariilor pentru CM 2026, zona Americii de Sud.

17-10-2023
06:35

Mii de fani au așteptat delegația Argentinei la Lima

Argentina își confirmă statutul de cea mai iubită echipă din lume. Leo Messi și compania au ajuns la Lima pentru partida pe care selecționata “pumelor” o are programată cu Peru, miercuri, ora 5 a României. 

Ca de fiecare dată, argentinienii au fost primiți cu foarte mare căldură la Lima. Au fost mii de fani care s-au strâns în zona hotelului în care s-a cazat Argentina și care au așteptat ore bune pentru a-i vedea pe campionii mondiali.

Leo Messi a fost cel mai așteptat, iar starul lui Inter Miami și-a salutat fanii la intrarea în hotel și mai apoi de la geam, din cameră. Messi are șanse mari să fie titular pentru Argentina în partida cu Peru. Ar fi apt pentru minimum 60 de minute, conform informațiilor din tabăra campionilor mondiali.

16-10-2023
15:47

Neymar, scandal-monstru la naționala Braziliei

Neymar se află în centrul unui scandal-monstru la naționala Braziliei. Totul a pornit după remiza înregistrată de naționala Selecao, scor 1-1 cu Venezuela în calificările la Cupa Mondială din 2026, partidă în urma căreia brazilienii au fost detronați de pe primul loc. 

La finalul meciului cu Venezuela, suporterii Braziliei l-au înjurat pe Neymar. Mai mult decât atât, „decarul” a fost lovit cu o pungă de floricele. Ulterior, Neymar și-a vărsat frustrarea pe președintele federației. 

Fostul jucător de la PSG l-a insultat pe Ednaldo Rodrigues pe care l-a amenințat că nu va face deplasarea la Montevideo pentru duelul cu Uruguay.

Neymar a fost extrem de nervos pe faptul că federația a decis disputarea partidei cu Venezuela la Cuiaba, unde a avut parte de o primire ostilă din partea fanilor. 

 „Fiu de c****”, ar fi fost cuvintele pe care Neymar i le-a adresat lui Ednaldo Rodrigues pe tunelul care duce la vestiare, conform as.com. În cele din urmă, Neymar a făcut deplasarea cu restul lotului lui Fernando Diniz pentru duelul cu Uruguay. 

14-10-2023
12:23

Scandal la naționala Braziliei! Neymar, Vinicius Jr. și Richarlison sunt protagoniști

Brazilia a remizat în partida de pe teren propriu, scor 1-1 cu Venezuela, în etapa a 3-a din preliminariile Campionatului Mondial din 2026. În urma pasului greșit, naționala lui Fernando Diniz a pierdut primul loc în ierarhie, fiind detronată de Argentina. 

Fanii au luat „foc” după ce trei vedete din lotul Braziliei ar fi petrecut în compania unor femei, până în noapte târziu, înainte de meciul cu Venezuela. Conform ziarului Sport, jucătorii sunt Neymar, Vinicius Jr. și Richarlison. 

Toți cei trei fotbaliști au fost titulari în meciul cu Venezuela. Potrivit sursei menționate, petrecerea ar fi avut loc în hotelul în care a fost cazată naționala Braziliei. 

Presa din Brazilia a dezvăluit numele celor trei femei care au petrecut alături de starurile de la Al-Hilal, Real Madrid și Tottenham. Neymar ar fi petrecut cu Rebeca Ribeiro, în timp ce Vinicius Jr. și Richarlison cu Leticia Sogiro, respectiv Rita Lopez. 

13-10-2023
06:53

Kendry Paez l-a detronat pe Pele! Gol marcat la 16 ani

Kendry Paez a devenit cel mai tânăr marcator sud-american din istoria preliminariilor pentru Campionatul Mondial. Fotbalistul ecuadorian are 16 ani şi l-a depăşit pe Pele în această ierarhie. 

Fotbalistul a deschis scorul în meciul dintre Bolivia şi Venezuela, scor 1-2. Fotbalistul pe care Chelsea l-a acontat deja din 2025, când va împlini 18 ani, a marcat la doar 16 ani şi 161 de zile. 

VEZI VIDEO: 

13-10-2023
05:19

Argentina rămâne singura cu punctaj maxim. Messi a lovit de două ori bara

Argentina rămâne lider solitar în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026, după ce a învins Paraguay la Buenos Aires, pe “Monumental”, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de Otamendi, în minutul 3.

Leo Messi, revenit după problemele musculare din cauza cărora a jucat foarte puțin în ultima lună, a intrat pe teren în minutul 53. A avut câteva acțiuni excelente și a lovit de două ori bara. Prima dată din corner, în minutul 75, a doua oară din lovitură liberă în 90+1.

Brazilia a făcut primul pas greșit în aceste preliminarii, după 1-1 cu Venezuela la Cuiaba. Gabriel a deschis scorul în minutul 50, după un corner executat de Neymar. Bello a dat lovitura pentru Venezuela cu o reluare spectaculoasă în minutul 85 și a stabilit scorul final, 1-1. Iată rezultatele înregistrate în preliminariile pentru Cupa Mondială în zona America de Sud.

  • Columbia – Uruguay 2-2 (J. Rodriguez 35, Uribe 52 / Olivera 47, D. Nunez 90+1 pen.)
  • Argentina – Paraguay 1-0 (Otamendi 3)
  • Bolivia – Ecuador 1-2 (Ramallo 83 / Paez 45, K. Rodriguez 90+6)
  • Chile – Peru 2-0 (D. Valdes 74, M. Lopez 90+1 aut.)
  • Brazilia – Venezuela 1-1 (Gabriel 50 / Bello 85)

Clasament

Clasament preliminarii America de Sud pentru Cupa Mondială 2026. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Clasament preliminarii America de Sud pentru Cupa Mondială 2026. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

În perioada 12-13 octombrie se vor juca partidele din etapa a 3-a a preliminariilor CM 2026, zona America de Sud. Este primul continent unde meciurile de calificare la turneul final al CM, organizat în premieră de trei țări (SUA, Mexic și Canada) și tot în premieră cu 48 de echipe, 16 mai mult ca până acum, au derulat deja primele două runde. Primele șase echipe se califică direct la turneul final, față de patru până acum, iar a șaptea va participa la baraj (până acum la baraj era locul 5).

Argentina – Paraguay și Brazilia – Argentina sunt partidele vedetă ale etapei a 3-a din preliminariile CM 2026, zona America de Sud

Ca de obicei, preliminariile CM de pe continentul sud-american au adus la start într-o grupă unică, în care se joacă tur-retur, zece echipe. Această campanie va avea în mod evident un impact mult mai mare ca urmare a faptului că prin mărirea numărului de participante la turneul final începând cu această ediție la 48 în loc de 36, continentul sud-american va avea șase echipe calificate direct plus una la baraj, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate din rândul celor care evoluează în grupa unică.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba de zece echipe în fiecare etapă au loc câte cinci meciuri. Din păcate, din România niciun post nu televizează vreun meci, mai ales ca urmare a fusului orar diferit, majoritatea se joacă în timpul nopții. Din etapa a 3-a rețin atenția, aproape ca în orice rundă, jocurile campioanelor mondiale Argentina și Brazilia.

Programul partidelor din etapa a 3-a din preliminariile CM 2026

Joi, 12 octombrie, ora 23:30

  • Columbia – Uruguay

Vineri, 13 octombrie

  • ora 02:00 Argentina – Paraguay
  • Bolivia – Ecuador
  • ora 03:00 Chile – Peru
  • Brazilia – Venezuela
ADVERTISEMENT

Argentina și Brazilia și restul lumii în preliminariile CM 2026

Prin faptul că 2026 va fi primul turneu final de CM cu o participare record de țări, 48 la număr, și astfel fiecărui continent îi va reveni un număr mai mare de echipe calificate ca până acum, și America de Sud va lărgi aria numărului de reprezentative care vor ajunge la competiția organizată în comun de SUA, Mexic și Canada de la patru echipe direct plus una la baraj. la șase direct și a șaptea la baraj. Practic vor rămâne pe dinafară doar trei dintre cele zece naționale înscrise ca de fiecare dată în preliminarii.

La actuala situație este lesne de înțeles că Argentina, campioana mondială la zi și Brazilia le putem considera ca și calificate, pentru că este imposibil de crezut că vreodată fie și una dintre ele ar putea coborî vreodată sub locul 6, în cel mai rău și rarisim caz. Dar tot așa sunt mari șanse ca naționale precum Uruguay, Columbia sau Chile să se numere și ele permanent printre calificate.

ADVERTISEMENT

Singurele care au cele mai puține șanse, fie și episodic, de a prinde o calificare la turneul final rămân Venezuela, cea mai slabă națională sud-americană în permanență, și Bolivia. Partidele pe care le au acum de susținut sunt mai degrabă de genul antrenamente cu public, mai ales Brazilia, care primește vizita Venezuelei, dar și Argentina este mare favorită cu Paraguay.

Columbia – Uruguay deschide seria partidelor din etapa a 3-a a preliminariilor CM 2026

Primul meci din etapa a 3-a a preliminariilor CM 2026 se anunță a fi totodată și cel mai echilibrat. Este vorba despre partida Columbia – Uruguay, programată joi, 12 octombrie, cu o jumătate de oră înainte de a trece în noua zi. Este un meci în care, la prima vedere, din punctul de vedere al unui parior primul semn care vine în fața ochilor este cel al egalului. Nu pare a fi nici genul de joc în care să avem parte de multe goluri.

ADVERTISEMENT

Columbia are după primele două jocuri din calificări 4 puncte, victorie chinuită, 1-0, acasă cu Venezuela, și egal afară cu Chile, fără gol. Uruguay a pierdut în Ecuador și a învins acasă pe Chile cu 3-1. Jocul se dispută la Barranquilla. Ultimul meci direct găzduit de Columbia a avut loc în preliminariile CM 2020 și a fost un neașteptat 3-0 pentru oaspeți. De altfel, ultima victorie pentru Columbia pe teren propriu cu selecționata celestă a fost tocmai în 2014.

Ecuador, deplasare la mare altitudine, la La Paz, în Bolivia, în etapa a 3-a din preliminariile CM 2026

Cum spuneam, două ar fi echipele care ar avea cele mai mici șanse de calificare sau de a prinde locul de baraj. Prima ar fi Bolivia, care a și început direct cu cele mai bune două naționale sud-americane, 0-3 acasă cu Argentina și 1-5 în Brazilia. Bolivia joacă acum acasă cu Ecuador, altă echipă cu 0 puncte, ca urmare a deciziei CONMEBOL, de penalizare cu 3 puncte a ecuadorienilor, deși aceștia au învins acasă pe Uruguay.

Acum Ecuador, pentru a intra cât mai repede în cursa pentru primele șapte locuri, trebuie să învingă la La Paz, misiune nu tocmai ușoară la gândul că acesta este meciul care se joacă la cea mai înaltă altitudine din lume, 3.625 de metri, dar se poate realiza acest obiectiv, deoarece și Ecuador este situată la o altitudine destul de ridicată, 2.850 de metri.

ADVERTISEMENT