Sport

Etapa și greșelile de arbitraj și în Liga 2 Casa Pariurilor. Eliminare de neînțeles în CSA Steaua – FC Argeș

Viitorul arbitrajului românesc nu sună bine. Greșelile halucinante apar și în Liga 2 Casa Pariurilor. S-a întâmplat la CSA Steaua - FC Argeș.
05.10.2023 | 18:27
Etapa si greselile de arbitraj si in Liga 2 Casa Pariurilor Eliminare de neinteles in CSA Steaua  FC Arges
Etapa și greșelile de arbitraj și în Liga 2 Casa Pariurilor. Eliminare de neînțeles în CSA Steaua - FC Argeș. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Claudiu Marcu, alesul Comisiei Centrale a Arbitrilor să oficieze partida CSA Steaua – FC Argeș din etapa a 9-a a Liga 2 Casa Pariurilor, a acordat un cartonaș roșu pe care doar el poate să îl explice.

Cartonaș roșu inventat în CSA Steaua – FC Argeș

Și pe fondul unui joc execrabil al lui FC Argeș, CSA Steaua a făcut o repriză perfectă în Ghencea în prologul etapei a 9-a din Liga 2 Casa Pariurilor. Două greșeli uriașe în defensiva piteștenilor le-a permis lui Alin Raicu și Bogdan Chipirliu să stabilească rezultatul pauzei, 2-0.

ADVERTISEMENT

Deși părea deja desprinsă în câștigătoare, arbitrul Claudiu Marcu a luat o decizie care să le facă misiunea și mai ușoară „militarilor”. „Centralul” constănțen l-a eliminat de la FC Argeș pe Mihai Panait, căruia i-a arătat două cartonașe galbene în minutele 43 și 45.

Dacă primul avertisment a fost încasat cât se poate de corect de mijlocașul piteștenilor, al doilea a fost arătat total inexplicabil de către Marcu. Mihai Panait a fost lovit cu cotul în față de Raicu în preajma careului lui FC Argel, dar „centralul” a sancționat o abatare în prealabil asupra lui Chunchukov. Reluările TV au arătat în mod evident că bulgarul a simulat.

ADVERTISEMENT

Doar Claudiu Marcu a văzut fault a lui Panait asupra lui Chunchukov și, nu doar că a dictat lovitură liberă pentru gazde, dar l-a trimis și mai devreme la cabine pe mijlocașul în vârstă de 34 de ani. – vezi VIDEO

Greșeli grave și la Buzău

Este al doilea meci la rând în care sunt probleme de arbitraj la un meci al lui CSA Steaua. S-a întâmplat și în runda precedentă, când „militarii” au remizat la Buzău, scor 4-4. Atunci, arbitru a fost Andrei Antohie, iar brigada sa a luat mai multe decizii haotice.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, Antohie a dictat penalty pentru gazde la un henț inexistent al lui Beța. Apoi, unul dintre asistenți a validat golul de 3-3 al lui Chipirliu, în ciuda faptului că atacantul stelist se afla într-o poziție uriașă de ofsaid. Și reușita de 4-4 a „militarilor” fost contestată vehement de gazde, pentru un presupus faul în atac la portarul Greab.

Kyros Vassaras e apărat de FRF

În ciuda faptului că este contestat de aproape întreg fotbalul românesc, iar arbitrii fac greșeli majore la primele două eșaloane, președintele CCA, Kyros Vassaras, are susținerea necondiționată a Federației Române de Fotbal. Directorul tehnic, Mihai Stoichiță, a exemplificat câteva dintre calitățile grecului.

ADVERTISEMENT

„Nu mi se pare un om bogat, mi se pare un tip la locul lui, modest, nu iese să șocheze lumea, să iasă în evidență. E posibil să se supere pe mine foarte mulți, dar este o persoană extraordinar de plăcută și de educată. Îl  mai întreb de una, de alta și îmi explică regulile.

Se îmbracă ca mine, să nu iasă în evidență. Nu cred că are mașină, vine cu taxiul. Nu vreau să fac o greșeală, nu l-am văzut la volanul unei mașini. Nu îi place sprițul. Auzi, niciodată nu a fost cu noi în anumite contexte, la petreceri. Eu nu l-am văzut niciodată să bea. Sunt bun prieten cu el”, a declarat Mihai Stoichiță, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT