Sport

Euforie în tabăra CFR-ului după egalul dintre Sepsi și FCSB: ”Batem la Botoșani și suntem campioni”

17.05.2021 | 10:06
Euforie in tabara CFRului dupa egalul dintre Sepsi si FCSB Batem la Botosani si suntem campioni
CFR Cluj versus FCSB. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este la 90 de minute de al patrulea titlu de campioană consecutiv. Triumful feroviarilor la Craiova și egalul smuls de FCSB, în prelungiri, la Sfântu Gheorghe, a declanșat un val de entuziasm în tabăra ardelenilor.

CFR are trei puncte în fața roș-albaștrilor și are nevoie de un rezultat identic cu al FCSB-ului, în următoarea etapă, pentru a sărbători un nou triumf în Liga 1.

ADVERTISEMENT

În penultima etapă a play-off-ului, CFR va juca la Botoșani, iar FCSB cu Universitatea Craiova. Ultimele speranțe ale roș-albaștrilor se leagă de un eventual insucces al clujenilor în Moldova și o victoria a roș-albaștrilor în fața oltenilor. În acest caz ”finala” Ligii 1 se va juca la Cluj, pe 27 mai.

De ce are CFR Cluj prima șansă la titlu

Pentru campioana en-titre a țării, calculele câștigării unui nou titlu sunt mult mai simple, comparativ cu cele ale roș-albaștrilor. Echipa lui Gigi Becali a beneficiat de rotunjirea punctelor la intrarea în play-off, iar acest amănunt este în favoarea feroviarilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă CFR învinge la Botoșani, rezultatul din ultima etapă nu mai contează decât pentru palmares. Chiar și un punct le este suficient ardelenilor, dacă FCSB va încheia la egalitate meciul cu U Craiova.

De asemenea, dacă CFR pierde la Botoșani și FCSB înregistrează un eșec, acasă, cu echipa din Bănie, întâlnirea din ultima etapă va fi doar una a orgoliilor. Oficialii echipei din Gruia știu acest lucru și vor să încheie socotelile încă de la Botoșani.

ADVERTISEMENT

”Dacă batem la Botoșani, suntem campioni! FCSB a arătat că nu știe să joace într-un meci atât de important pentru ea, doar în ultimele 25 de minute s-au mai trezit.

Nu mă așteptam ca FCSB să se prezinte atât de rău, mă așteptam chiar să ne dea emoții. Vrem să batem la Botoșani, nu facem multe pregătiri”, a declarat acționarul CFR-ului, Ștefan Gadola, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali s-a consolat cu ideea că CFR are prima șansă

Finanțatorul celor de la FCSB, Gigi Becali, nu și-a ascuns dezamăgirea după remiza echipei sale, scor 2-2, în meciul de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi.

Trupa lui Toni Petrea a făcut un meci slab în fața covăsnenilor, a încasat două goluri în trei minute și a egalat abia în al doilea minut adițional, prin golgeterul Florin Tănase.

”Numai minune. Dacă stăm bine să ne gândim anul trecut sau acum doi ani noi trebuia să scoatem doar un egal la Iași și ne-au bătut. Nu e exclus ca Botoșani să scoată un egal, dar tot minune.

Eu nu o văd pe CFR când știe că joacă cu titlul pe masa… eu minune zic că trebuie. Și o minune de două ori. Pentru că pe CFR nu avem cum să îi batem”, a declarat Gigi Becali, după meciul dintre Sepsi și FCSB.

Trupa lui Gigi Becali nu a mai câștigat titlul de campioană din 2015. Atunci roș-albaștrii s-au luptat până în ultima etapă cu ASA Târgu Mureș.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 1,98 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT