Sport

Eugen Neagoe vrea să promoveze cu FC Argeș: „Asta nu înseamnă că aici este o rușine”. Ce contract a semnat

Eugen Neagoe a anunțat că principalul obiectiv la FC Argeș va fi promovarea în prima ligă. Ce contract a semnat cu gruparea „alb-violetă”.
09.10.2023 | 20:14
Eugen Neagoe vrea sa promoveze cu FC Arges Asta nu inseamna ca aici este o rusine Ce contract a semnat
Eugen Neagoe și-a anunțat obiectivul la FC Argeș. Foto: Facebook - @FC Argeș.
ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe și-a găsit echipă după ce a fost dat afară de Universitatea Craiova, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. „Geană” a fost prezentat oficial în cursul zilei de luni la FC Argeș, echipă retrogradată în eșalonul secund la finalul sezonului trecut.

Eugen Neagoe vrea să promoveze cu FC Argeș: „Asta nu înseamnă că aici este o rușine”

Eugen Neagoe a ajuns la a 7-a echipă pe care o antrenează în carieră. Tehnicianul în vârstă de 56 de ani i-a luat locul pe banca celor de la FC Argeș lui Eugen Beza. Antrenorul interimar a decis să plece după înfrângerea categorică împotriva lui CSA Steaua, scor 1-3.

ADVERTISEMENT

„Nu a fost deloc ușor pentru mine să iau această hotărâre, după ce am antrenat mulți ani în prima ligă… asta nu înseamnă că liga a doua este o rușine sau că nu ești un antrenor valoros dacă antrenezi aici.

Nu am gândit deloc așa, este vorba despre FC Argeș, un club mare, care a dat țării noastre jucători imenși, începând cu cel mai mare, Gicu Dobrin”, a declarat Eugen Neagoe, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT
  • Poli Iași, Sepsi, Dinamo, Hermannstadt, U Cluj, Universitatea Craiova și FC Argeș sunt echipele pe care Neagoe le-a antrenat în carieră 

Ce contract a semnat Eugen Neagoe la FC Argeș: „Dacă promovăm se prelungește automat”

Eugen Neagoe are ca principal obiectiv la FC Argeș promovarea pe prima scenă a fotbalului din România. Dacă va bifa această performanță, contractul lui „Geană”, care se întinde până în vara lui 2025, va fi prelungit automat până în 2027.

ADVERTISEMENT

Totuși, fostul atacant va avea o misiune extrem de dificilă. FC Argeș ocupă locul 12 în clasament, cu 11 puncte în 9 partide. „Am discutat despre proiect. Am fost foarte corect și deschis, am vorbit foarte mult cu domnul Tudose, cu domnul primar, le-am explicat cum văd eu lucrurile.

Contractul este împărțit pe două perioade, este obligatoriu să promovăm în Liga 1 și contractul se prelungește automat până în 2027. Sper să reușim în acest an, dar este un moment destul de greu. Echipa este pe locul 12, este o diferență destul de însemnată de puncte, dar nu înseamnă că obiectivul nu este realizabil.

ADVERTISEMENT

Până în iarnă acesta va fi lotul. Nu pot spune câți jucători vor pleca sau vor rămâne. Probabil de 1-2-3 jucători va fi nevoie și îi vom aduce. Vom căuta jucători care să crească nivelul echipei, nu vom face transferuri doar de dragul de a face”, a spus Eugen Neagoe.

Cum arată staff-ul lui Neagoe la FC Argeș. Sponsorul s-a băgat peste el

Paul Ciobanu, component al vechiului staff, va rămâne alături de Eugen Neagoe la FC Argeș. Ulterior, Viorel Tudose, sponsorul principal al echipei, a luat cuvântul. „Staff-ul va fi completat de Ionuț Boșneag (n.r. – antrenor de portari) și Bebe Bărbulescu, preparator fizic cu care domnul Neagoe a lucrat la Astra.

Va mai fi un antrenor secund, pe care îl vom anunța zilele următoare, ținând cont că prima opțiune pe care a avut-o domnul Neagoe nu a ales FC Argeș”, a spus Viorel Tudose.

ADVERTISEMENT