News

Eugen Teodorovici, victorie în instanță în procesul cu Florin Cîțu. Pentru ce s-au judecat cei doi

Eugen Teodorovici, victorie în instanță în procesul cu Florin Cîțu, președintele PNL
16.10.2021 | 10:32
Eugen Teodorovici victorie in instanta in procesul cu Florin Citu Pentru ce sau judecat cei doi
Eugen Teodorovici a câștigat procesul cu Florin Cîțu. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Victorie pentru Eugen Teodorovici în instanță în fața premierului demis Florin Cîțu. Președintele Partidului Național Liberal trebuie să îi achite acum 3.500 de lei, reprezentând cheltuielile de judecată.

Nu a durat mult de la decizia instanței până când Eugen Teodorovici și-a proclamat victoria pe rețelele de socializare. Astfel, acesta a reacționat pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Eugen Teodorovici, victorie în procesul cu Florin Cîțu

“Cei 3.500 de lei pe care mi-i datorează, în urma primului proces pierdut față de mine, vor merge ca donație către acei copii care au nevoie reală și cărora Cîțu și “guvernul meu” au refuzat să le mărească alocațiile”, a scris Teodorovici.

Vă readucem aminte că procesul a fost deschis în aprilie 2019. Atunci, Florin Cîţu a depus o plângere după ce social-democratul a declarat că premierul a fost dat afară din sistemul bancar pentru speculă.

ADVERTISEMENT

De curând, fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici  a spus despre premierul Florin Cîţu, că “a promis şi a făcut … #bigtime”.

“Vorba românului … este prost dar e prostul nostru. Nu-i prost nici el, nu sunt proşti nici cei care-l ţin în funcţie … Noi suntem proşti că acceptăm astfel de fantastici”.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului au existat mai multe dispute verbale între Florin Cîţu şi Eugen Orlando Teodorovici. Acestea datează de pe vremea când cel din urmă era ministrul Finanţelor și actualul președinte PNL ocupa poziția de senator.

Fiind și expert în economie şi finanţe, Cîţu a criticat frecvent decizii ale fostului ministru de Finanţe din guvernul PSD.

ADVERTISEMENT

În martie 2019, Eugen Teodorovici, la acel moment titular al portofoliului Finanţelor Publice, l-a insultat, la dezbaterea bugetului pe 2019 în Comisiile de buget-finanţe, pe Florin Cîţu.

Acesta i-a strigat: “Eşti frumos! Chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost”.

PNL a cerut atunci demiterea lui Eugen Teodorovici, catalogând drept „atacuri suburbane, mizerabile, sub orice limită de bun simţ şi comportament civilizat” ieşirile acestuia şi acuzându-l pe Teodorovici de golănie şi obrăznicie”.

ADVERTISEMENT