Sport

Eugen Trică are frisoane înaintea meciului FC Botoșani – FCU Craiova: ”Îmi e teamă de retrogradare!”

FCU Craiova tremură pentru locul în SuperLiga și în sezonul viitor. Eugen Trică, noul antrenor al formației din Bănie, este foarte îngrijorat
13.04.2024 | 19:55
Eugen Trica are frisoane inaintea meciului FC Botosani  FCU Craiova Imi e teama de retrogradare
Eugen Trică, noul antrenor al FCU Craiova, speră să salveze echipa de la retrogradare FOTO: FCU Craiova
ADVERTISEMENT

FC Botoșani – FCU Craiova se anunță un meci de foc în lupta pentru evitarea retrogradării. Moldovenii, aflați pe ultimul loc în SuperLiga, cu 14 puncte, încearcă să bage sub ei echipa lui Adrian Mititelu, FCU Craiova, situată pe loc de baraj, cu 17 puncte. Partida are loc duminică, 14 aprilie, de la ora 13:30.

FC Botoșani – FCU Craiova, meci pentru salvarea de la retrogradare

Noul antrenor al celor de la FCU Craiova, Eugen Trică, recunoaște că situația este una critică. ”Normal că îmi e teamă de retrogradare! Mai ales când mă uit în clasament, echipele sunt foarte strânse, punctele la fel. Nu trebuie să facem niciun pas greșit. Trebuie să fim concentrați până la capăt. Trebuie să facem tot posibilul să câștigăm la Botoșani. Victoria dă încredere”, a declarat Eugen Trică, sâmbătă, la conferința de presă premergătoare partidei de la Botoșani.

ADVERTISEMENT

Trică este mulțumit de jucătorii săi: ”Băieții au înțeles de la început mesajul meu. Atitudinea e foarte bună, atmosfera la echipă la fel. Vin cu zâmbetul pe buze la antrenamente, ceea ce mă bucură foarte mult”.

Tehnicianul consideră că FCU Craiova va avea la Botoșani o partidă mult mai dificilă decât cea din etapa precedentă cu Poli Iași, terminată la egalitate 0-0.

ADVERTISEMENT

”FC Botoșani este o echipă bună care nu-și merită poziția din clasament. Are jucători buni, mă refer la cei din bandă Ofosu și Florescu, și la atacantul Lopez. În apărare sunt jucători cu experiență, Șeroni, Țigănașu, Romario Benzar. Trebuie să avem mare grijă. Urmează șase meciuri crâncene, de luptă. Cel care va pune piciorul mai tare la minge va câștiga”, a precizat Eugen Trică, intrat în istoria fotbalului românesc ca singurul tehnician care a antrenat în primele trei ligi din România într-un singur sezon.

FCU Craiova nu contează pe Bauza. Trică speră să revină cu Dinamo

FCU Craiova nu va conta pe Bauza, indisponibil după accidentarea cu Oțelul. ”Pepe este un jucător decisiv, care face diferența. A început sâmbătă alergările și sper să-l avem în lot la meciul următor cu Dinamo și să joace”, a mai menționat Eugen Trică.

ADVERTISEMENT

Sunt ferm convins că toate meciurile până la sfârșitul campionatului se vor juca pe teren. De ce nu s-ar juca așa? Nu ne facem probleme. Eu îmi fac probleme doar pentru ca echipa mea să joace bine” – Eugen Trică, antrenor FCU Craiova

Eugen Trică, apel pentru suporteri

Trică a făcut un apel și la suporteri. ”Eu am avut o discuție cu liderii galeriei când am semnat. Mi-am dorit ca la meciurile astea importante să fie alături de noi, dar ceva se întâmplă și acolo. Nu mai este Peluza Sud care era odată. Mă doare lucrul ăsta.

Cum s-au dezbinat, nu știu. Suporterii care mai sunt trebuie să vină alături de noi. La Iași au fost foarte puțini, chiar îi numărai pe degete. Băieții au nevoie de suporteri, să-i încurajeze”, a spus antrenorul.

ADVERTISEMENT