Sport

Eugenie Bouchard, ultimul nume greu de pe lista Transylvania Open. Fosta finalistă de la Wimbledon a primit wild card pentru tabloul principal

Canadianca Eugenie Bouchard completează lista starurilor mondiale care vor evolua la turneul de tenis WTA 250 Transylvania Open de la Cluj.
01.10.2022 | 16:08
Eugenie Bouchard ultimul nume greu de pe lista Transylvania Open Fosta finalista de la Wimbledon a primit wild card pentru tabloul principal
Eugenie Bouchard va evolua la turneul WTA Transylvania Open de la Cluj
ADVERTISEMENT
01-10-2022
13:12

Bouchard, acceptată pe tabloul principal la Transylvania Open

Deși inițial a primit wild card pentru calificări, Eugenie Bouchard a fost acceptată în cele din urmă direct pe tabloul principal la Transylvania Open.

Directorul turneului, Patrick Ciorcilă, a motivat această decizie prin faptul că sportiva din Canada este un nume important în circuitul WTA, deși nu a avut rezultate în ultima perioadă.

D asemenea, Ciorcilă a dezvăluit că se află în discuții ca la turneul de la Cluj-Napoca să vină o jucătoare din Top 5 WTA. ”Suntem în discuții cu ea, dar ne va anunța în ultimul moment dacă va putea participa”, a declarat acesta la emisiunea Așii Tenisului, de la Digi Sport.

Fostul număr 5 mondial în ierarhia WTA, Eugenie Bouchard, va evolua la turneul de 250 de puncte WTA de la Cluj-Napoca, Transylvania Open. Canadianca a cerut wild card și l-a primit.

Eugenie Bouchard, una dintre cele mai populare jucătoare din circuitul WTA, va juca la Cluj

În vârstă de 28 de ani Eugenie Bouchard a intrat într-un con de umbră din punct de vedere al rezultatelor, dar rămâne una dintre cele mai mediatizate sportive din tenis.

ADVERTISEMENT

Canadianca s-a alăturat, astfel, altor vedete din circuitul WTA, precum campioana de la Roland Garros de anul trecut, Barbora Krejcikova, sau Emma Răducanu, învingătoare tot anul trecut la US Open, care vor evolua la Cluj-Napoca, la Transylvania Open, în perioada 8-16 octombrie 2022.

”Suntem încântați să o avem aici pe una dintre cele mai populare jucătoare din circuitul WTA! Eugenie Bouchard vine după o accidentare serioasă și este extrem de motivată să revină în topul mondial, acolo unde a fost pentru mult timp.

ADVERTISEMENT

Genie ne-a contactat, iar noi i-am acordat cu mare plăcere un wildcard pe tabloul de calificări, care devine astfel cu atât mai atractiv.

Cu siguranță va fi o jucătoare care va avea un cuvânt greu de spus”, a comentat directorul turneului WTA 250 Transylvania Open, Patrick Ciorcilă.

ADVERTISEMENT

Traseu dificil pentru Bouchard la Transylvania Open

În ciuda popularității de care continuă să se bucure, Eugenie Bouchard nu va avea un tratament preferențial la WTA Transylvania Open.

Canadianca va intra în calificări și va lupta pentru a accede pe tabloul principal al celui mai important turneu de tenis găzduit de România. În acest moment canadianca ocupă poziția 469 în lume.

ADVERTISEMENT

Bouchard este jucătoare profesionistă din 2009, dar nu are în palmares decât un titlu în circuitul WTA. Între alte performanțe notabile amintim finala de la Wimbledon, din 2014 când a fost învinsă de Petra Kvitova, plus sferturile de finală de la Australian Open și Roland Garros din același an.

275.000 de dolari este valoare premiilor oferite de organizatorii Transylvania Open

ADVERTISEMENT