LIVE Actualizat 16-09-2021
18:46

Europa League etapa 1. Florin Niţă a închis poarta în Brondby – Sparta Praga! Toate rezultatele serii. Video

FANATIK.RO vă prezintă tabloul primelor confruntări din cele 8 grupe ale Europa League, în care avem implicați și jucători români
16.09.2021 | 23:50
Europa League etapa 1 Florin Nita a inchis poarta in Brondby  Sparta Praga Toate rezultatele serii Video
Florin Niţă e titular în primul meci al celor de la Sparta Praga în Europa League
ADVERTISEMENT
16-09-2021
18:46

Rezultatele meciurilor jucate de la ora 22:00

Brondby – Sparta Praga 0-0 – Florin Niţă este titular la oaspeţi

Eintracht Frankfurt – Fenerbahce 1-1 (Lammers 41 / Ozil 12)

Leicester – Napoli 2-2 (Perez 9, Barnes 65 / Osimhen 69, 88)

AS Monaco – Sturm Graz 1-0 (Diatta 66)

Olympiakos – Antwerp 2-1 (El Arabi 53, Reabciuk 87 / Samatta 75)

PSV Eindhoven – Real Sociedad 2-2 (Gotze 32, Gakpo 55 / Januzaj 34, Isak 39)

Glasgow Rangers – Lyon 0-2 (Ekambi 23, Slimani 55) – Ianis Hagi nu este în lot, după ce a fost depistat pozitiv la COVID-19

16-09-2021
18:45

Rezultatele meciurilor jucate la ora 19:45

Betis Sevilla – Celtic 4-3 (J. Miranda 32, Juanmi 35, B. Iglesias 51, Juanmi 53 / Al. Ajeti 15, J. Juranovic 27, A. Ralston 87)

Dinamo Zagreb – West Ham 0-2 (M. Antonio 22, D. Rice 50)

Galatasaray – Lazio 1-0 (Strakosha 67)

Leverkusen – Ferencvaros 2-1 (E. Palacios 31, F. Wirtz 69 / R. Mmaee 8)

Lokomotiv Moscova – Marseille 1-1 (F. Anjorin 89 / C. Under 55)

Midtjylland – Ludogoreț 1-1 (G. Isaksen 3 / K. Despodov 32)

Rapid Viena – Genk 0-1 (P. Onuachu 90+2)

Steaua Roșie Belgrad – Braga 2-1 (M. Rodic 75, A. Katai 85 / Galeno 76)

Olimpiu Moruţan a fost decisiv în faza în care Strkosha şi-a înscris în proprie poartă. Mijlocaşul român a centrat în careu, un fundaş al italienilor a respins, însă mingea s-a apropiat de poarta italienilor. Portarul lui Lazio a încercat să respingă peste poartă, însă şi-a băgat mingea în poartă.

Moruţan a jucat 85 de minute şi a fost înlocuit cu Feghouli. Fotbalistul transferat de la FCSB a avut o ocazie uriaşă în prima repriză, când a lovit bara transversală. Alex Cicâldău a fost, la rândul lui, titular şi a ieşit în minutul 90.

16-09-2021
15:49

Meciurile care încep la ora 22:00

Brondby – Sparta Praga – Florin Niţă este titular la oaspeţi

Eintracht Frankfurt – Fenerbahce

Leicester – Napoli

AS Monaco – Sturm Graz

Olympiakos – Antwerp

PSV Eindhoven – Real Sociedad

Glasgow Rangers – Lyon – Ianis Hagi nu este în lot, după ce a fost depistat pozitiv la COVID-19

Miercuri, 15 septembrie, a început o nouă ediție din a doua competiție europeană întercluburi, Europa League. Vor fi opt grupe a câte patru echipe, primele două urmând a se califica pentru primăvară. Tot în primăvară vor ajunge în Europa League și echipele care vor termina pe locurile 3 în grupele din Champions League.

Programul etapei 1 din grupele Europa League

Miercuri, 15 septembrie, ora 17:30

Spartak Moscova – Legia Varșovia 0-1 (Kastrati 90+1)

Joi, 16 septembrie

ora 19:45 

Betis Sevilla – Celtic

Dinamo Zagreb – West Ham

Galatasaray – Lazio

Leverkusen – Ferencvaros

Lokomotiv Moscova – Marseille

Midtjylland – Ludogoreț

Rapid Viena – Genk

Steaua Roșie Belgrad – Braga

ora 22:00

Brondby – Sparta Praga

Eintracht Frankfurt – Fenerbahce

Leicester – Napoli

AS Monaco – Sturm Graz

Olympiakos – Antwerp

PSV Eindhoven – Real Sociedad

Glasgow Rangers – Lyon

Din păcate, fotbalul românesc a ratat șansa de a se afla în grupele Europa League, după ce campioana CFR Cluj a fost clar depășită de sârbii de la Steaua Roșie Belgrad, înfrângeri în ambele manșe, 0-4 în deplasare, 1-2 pe teren propriu, moment care a marcat și despărțirea de antrenorul Marius Șumudică, deși Clujul va continua în Europa, dar în grupele Conference League.

ADVERTISEMENT

Și totuși românii nu vor fi complet străini de această a doua competiție UEFA, ce e drept, însă, indirect. Vor evolua în grupe Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău la Galatasaray, posibil Ștefan Radu la Lazio, Ianis Hagi cu Glasgow Rangers, posibil Dorin Rotariu la Ludogoreț și portarul naționalei, Florin Niță, cu Sparta Praga.

Startul se dă miercuri cu meciul Spartak Moscova – Legia Varșovia

Întrucât competiția aduce acum în prim plan multe nume sonore din Champions League care nu au mai prins loc la masa bogaților din Champions Europa League devine o întrecere mult mai atractivă și ca spectacol dar și financiar, tratată cu maximă atenție de televiziuni, ceea ce înseamnă rețete importante pentru cluburi.

ADVERTISEMENT

Miercuri se dă startul cu primul meci, de la ora 17:30 Spartak Moscova întâlnind pe teren propriu pe Legia Varșovia. Este singurul joc programat în anticipo, cum zic italienii, pentru că toate celelalte partide păstrează ziua tradițională de joi, cu cele două ore după modelul Champions: 19:45 și 22:00.

Posibil duel românesc la Istanbul, dacă va juca Ștefan Radu la Lazio

Sunt foarte multe partide care suscită un real interes. Galatasaray – Lazio ar putea fi un interesant duel între români, dar există un mare dubiu, pentru că dacă Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău sunt apreciați la echipa pregătită de Fatih Terim situația lui Ștefan Radu, cel mai vechi jucător din lotul lui Lazio, este la polul opus.

ADVERTISEMENT

De când pe banca echipei romane a venit Maurizio Sarri, omul cu 12 sezoane jucate și acest al 13-lea în lot, albanezul Hysaj, adus de noul tehnician la cererea sa, pentru că îl cunoaște din perioada Napoli, Ștefan Radu a fost aruncat pe banca de rezerve, deși tifosii și-au exprimat vehement dezaprobarea pentru felul în care este tratat românul.

Ludogoreț a rămas cu un singur român

Un meci foarte greu vor avea Ianis Hagi și colegii lui de la Glasgow Rangers, care vor primi vizita unei echipe extrem de periculoase în deplasare, Lyon, francezii rămânând o echipă cu mare experiență internațională, cu multe prezențe în grupele Champions League.

ADVERTISEMENT

Ludogoreț Razgrad, altă dată o enclavă românească, pe vremea trioului Keșeru-Moți-Grigore, a rămas cu un singur român în lot, care însă e folosit destul de puțin de către antrenorul care a luat neașteptata măsură de a renunța la serviciile celui mai prolific marcator din istoria clubului, Claudiu Keșeru. Vorbim despre Dorin Rotariu, care are doar statut de rezervă. Ludogoreț are meci greu în Danemarca, la Farum, pe terenul lui Midtjylland.

Florin Niță merge în patria lui Hamlet

Tot în țara lui Hamlet va fi un fel de “to be or not to be” și pentru portarul echipei noastre naționale, Florin Niță, care vine la Brondby cu Sparta Praga. Danezii sunt o echipă foarte puternică fizic și care se bazeză mult pe acest stil de joc în forță, ceea ce înseamnă că Niță va avea destul de lucru la baloanele aeriene.

Sunt însă și alte jocuri, în care nu vor evolua fotbaliști români, extrem de promițătoare, cel mai sonor cap de afiș fiind Leicester – Napoli, cu două formații din TOP 6 în campionatele țărilor lor în ultimii ani. Dar și Frankfurt – Fenerbahce, la care va fi o invazie de turci în tribune, Dinamo Zagreb – West Ham sau Lokomotiv Moscova – Marseille merită toată atenția.

ADVERTISEMENT
Tags: