Sport

Europa League play-off. Ianis Hagi merge cu Rangers în grupe, la fel și Galatasaray. Stanciu, retrogradat în Conference League

FANATIK.RO vă prezintă detalii despre meciurile care vor avea loc în play-off-ului Europa League.
26.08.2021 | 23:54
Europa League playoff Ianis Hagi merge cu Rangers in grupe la fel si Galatasaray Stanciu retrogradat in Conference League
Mijlocașul echipei Rangers, Ianis Hagi, este titular în partida din deplasare cu Alashkert, din manșa secundă a play-off-ului Europa League. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
26-08-2021
14:02

Ianis Hagi se califică cu Rangers în grupe. Stanciu, titular

Echipa scoțiană Rangers, cu Ianis Hagi pe teren până în minutul 64, s-a calificat în faza grupelor, după ce a remizat în deplasare cu formația Alashkert din Armenia, scor 0-0. În tur, campioana Scoției învinsese cu 1-0.

În schimb, Slavia Praga, cu Nicolae Stanciu pe teren până în minutul 81, a ratat calificarea și va juca în grupele Conference League. Campioana Cehiei a fost învinsă, în deplasare, scor 1-2, de formația poloneză Legia Varșovia, după ce în tur se terminase egal, 2-2.

  • Alashkert (Armenia) – Rangers (Scoția) 0-0 (0-1)
  • HJK Helsinki (Finlanda) – Fenerbahce (Turcia) 2-5 (0-1)
  • Zorya Luhansk (Ucraina) – Rapid Viena (Austria) 2-3 (0-3)
  • Galatasaray (Turcia) – Randers (Danemarca) 2-1 (1-1)
  • AZ Alkmaar (Olanda) – Celtic (Scoția) 2-1 (0-2)
  • CFR Cluj (România) – Steaua Roșie Belgrad (Serbia) 1-2 (0-4)
  • Slovan Bratislava (Slovacia) – Olympiakos (Grecia) 2-2 (0-3)
  • Sturm Graz (Austria) – Mura (Slovenia) 2-0 (3-1)
  • LIVE Antwerp (Belgia) – Omonia Nicosia (Cipru) 2-0 (2-4)
  • Legia Varșovia (Polonia) – Slavia Praga (Cehia) 2-1 (2-2)
19-08-2021
15:52

Meciurile de joi din play-off-ul Europa League

  • Omonia Nicosia – Antwerp 4-2 (Loizou 43, 56, Kakoulis 49, Atiemwen 83 / Benson 26, Miyoshi 62)
  • Randers – Galatasaray 1-1 (Lauenborg 54 / Akturkoglu 26)
  • Slavia Praga – Legia Varşovia 2-2 (Bah 34, Masopust 45+3 / Emreli 20, Juranovic 37)
  • Mura – Sturm Graz 1-3 (Skoflek 3 / Jantscher 18, Kiteishvili 61, Yeboah 63)
  • Fenerbahce – HJK Helsinki 1-0 (Gumuskaya 65)
  • Olympiakos – Slovan Bratislava 3-0 (Camara 38, Cisse 52, 68)
  • Glasgow Rangers – Alashkert 1-0 (Morelos 67)
  • Rapid Viena – Zoria Lugansk 3-0 (Fountas 29, Kara 79, Grull 86)

Ianis Hagi a fost titular la Rangers în meciul cu Alashkert şi a jucat 90+5 minute.

Nicuşor Stanciu a fost titular la Slavia Praga în meciul cu Legia Varşovia şi a jucat 82 de minute, după ce a fost înlocuit cu Tecl.

Cea de-a doua competiţie europeană intercluburi, Europa League, îşi desfăşoară pe parcursul a trei zile, de marţi, 17 august până joi, 19 august, când au loc majoritatea partidelor, manşa tur a play-off-ului. În această fază participă şi campioana României, CFR Cluj.

Programul play-off-ului în Europa League

Marţi, 17 august, ora 22:00

Steaua Roşie Belgrad – CFR CLUJ 4-0 (Pavkov 5, Katai 38, Ben Nabouhane 68, Ivanic 77)

Miercuri, 18 august, ora 21:45

Celtic Glasgow – Alkmaar 2-0 (Furuhashi 12, Letschert 61-autogol)

Joi, 19 august

ora 20:00 Omonia Nicosia – Antwerp

ora 20:00 Randers – Galatasaray

ora 20:00 Slavia Praga – Legia Varşovia

ora 21:00 Mura – Sturm Graz

ora 21:45 Fenerbahce – HJK Helsinki

ora 22:00 Olympiakos – Slovan Bratislava

ora 22:00 Glasgow Rangers – Alashkert

ora 22:00 Rapid Viena – Zoria Lugansk

Ardelenii au fost învinşi marţi, 17 august, în deplasare, de Steaua Roşie Belgrad, scor 0-4. Ambele echipe au ajuns aici doar ca urmare a faptului că au fost eliminate în turul 3 preliminar al Champions League de către Young Boys Berna şi respectiv, mare surpriză, Sheriff Tiraspol din Moldova.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a ajuns în Europa League numai datorită acestui regulament abracadabrant al UEFA, care transferă cât ai clipi echipele dintr-o parte într-alta. Pentru că altfel această a doua competiţie europeană a devenit prohibită pentru fotbalul românesc, urmare a coeficientului de ţară tot mai scăzut.

Învinsele din turul 3 preliminar al Champions League au intrat în play-off-ul Europa League

Echipele noastre au intrat în a treia competiţie, cea înfiinţată în vară, Conference League dar şi acolo, deşi nivelul echipelor prezente era mai scăzut s-au făcut de ruşine, FCSB, Craiova şi Sepsi Sfântu Gheorghe părăsind in corpore competiţia încă din turul 2 preliminar, în care au şi intrat.

ADVERTISEMENT

Toate învinsele din turul 3 preliminar al Champions League au fost transferate în play-off-ul Europa League, ele având deja asigurată prezenţa în grupele Conference League dacă nu vor reuşi să obţină acum accesul în grupele Europa League. Evident, există şi aici, după modelul Champions League un număr de echipe de top care nu au jucat nici un minut de preliminarii, fiind calificate direct în grupe.

Ianis Hagi, misiune aparent uşoară, Nicolae Stanciu examen dificil

În afară de CFR Cluj în play-off-ul Europa League mai avem trei români,  doi dintre ei veniţi pe acelaşi traseu al ardelenilor, adică învinşi în turul 3 preliminar al Champions League. Este vorba de Ianis Hagi, eliminat cu Glasgow Rangers de Malmo şi de Nicolae Stanciu cu Slavia Praga, scos de Ferencvaros. În ambele cazuri echipele lor fuseseră considerate mari favorite, dar au clacat lamentabil.

ADVERTISEMENT

În această fază Glasgow Rangers este din nou superfavorită, de această dată în faţa armenilor de la Alashkert iar Slavia Praga are un meci echilibrat cu Legia Varşovia. Mai sunt însă şi alte partide care suscită mare atenţie şi care pot garanta spectacole de foarte bună calitate.

Galatasaray, echipa lui Alex Cicâldău, se va duela cu Randers pentru calificarea în grupele Europa League.

ADVERTISEMENT

Posibile surprize la Viena şi la Mura

Avem şi partide care la prima vedere au solişti foarte mari. Fenerbahce are clar prima şansă în disputa cu finlandezii de la HJK Helsinki, la fel belgienii de la Antwerp cu Omonia Nicosia sau Olympiakos Pireu, surprinzător eliminată din Champions League de Ludogoreţ la lovituri de departajare, în faţa lui Slovan Bratislava.

Pleacă având prima şansă, dar există loc de surpriză, Rapid Viena în faţa ucrainenilor de la Zoria Lugansk şi austriecii de la Sturm Graz în disputa cu campioana Sloveniei, Mura, o echipă lipsită de experienţa meciurilor decisive în cupele europene. Dar în aceste meciuri nu vorbim de favoriţi în procente foarte mari.

Echipele care vor pierde acest play-off nu au timp să stea să îşi plângă de milă, pentru că nu vor merge acasă de tot, ci vor plonja direct în grupele nou înfiinţatei Conference League, unde pot avea şansa de a întâlni adversari accesibili, care să le permită să urce în primăvara competiţiei.

ADVERTISEMENT