Sport

Europa League, sferturi de finală, tur. Barcelona, remiză cu Eintracht Frankfurt. Un suporter a întrerupt meciul West Ham – Lyon. Video

Prima manşa a sferturilor de finală din UEFA Conference League s-a jucat pe 7 aprilie, iar Frankfurt şi Barcelona au terminat la egalitate, în meciul serii. Returul este programat pentru 14 aprilie.
07.04.2022 | 23:51
Europa League sferturi de finala tur Barcelona remiza cu Eintracht Frankfurt Un suporter a intrerupt meciul West Ham  Lyon Video
Duel între Ansgar Knauff şi Adama Traore din Eintracht Frankfurt - Barcelona (sursă foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK)
ADVERTISEMENT
07-04-2022
22:02

West Ham, oprită de un fan la un contraatac periculos

West Ham şi Lyon au terminat la egalitate manşa tur, scor 1-1, însă englezii au avut pe final o ocazie de a înscrie, dar contraatacul a fost oprit din cauza unui suporter englez. Acesta a intrat pe teren, în minutul 86, când “ciocănarii” erau în posesie.

Arbitrul a întrerupt meciul, spre stupoarea fanilor din tribune, care au început să-l fluiere pe intrus. Faza i-a intrigat şi pe jurnaliştii de la BBC.

“Ce se întâmplă? West Ham se afla în mijlocul unui atac, iar pe teren intră un fan. Suporterii “ciocănarilor” l-au huiduit copios în timp ce a fost scos dn teren”, a fost reacţia jurnaliştilor englezi.

07-04-2022
18:37

Rezultatele meciurilor de la ora 22:00

Tot joi se s-au disputat meciurile din sferturile Conference League, rezultatele le poţi urmări aici.

Eintracht Frankfurt – Barcelona 1-1 (Knauff 48 / F. Torres 66)

Min. 78: Eintracht rămâne în 10 după ce fundașul brazilian Tuta face un fault pentru a stopa o acțiune a catalanilor și primește al doilea cartonaș galben.

Min. 66: GOOOL Barcelona! Actiune inițiată de jucătorii nou intrați în formația catalană. Dembele, combină cu Frenkie de Jong, care pasează perfect pentru Ferran Torres, iar acesta nu ratează din mijlocul careului.

Min. 48: GOOOL Eintracht Frankfurt! Ansgar Knauff șutează senzațional de la 20 de metri, la o minge respinsă după un corner, și înscrie sub bară, cu toată opoziția lui ter Stegen.

Min. 38: Intervenție în careu a lui Busquets și, inițial, se acordă penalty pentru Eintracht. Centralul Srdjan Jovanovic a urmărit însă ulterior imaginile video și a revenit asupra deciziei.

Echipa de start a Barcelonei: Ter Stegen – Araujo, Pique, Garcia, Alba – Pedri, Busquets, Gavi – A. Traore, Aubameyang, Torres. Antrenor: Xavi.

Sporting Braga – Rangers 1-0 (Ruiz 40)

West Ham – Lyon 1-1 (Bowen 53 / Ndombele 66)

07-04-2022
16:44

RB Leipzig - Atalanta 1-1

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Tot joi se dispută meciurile din sferturile Conference League, rezultatele le poţi urmări aici.

FINAL: RB Leipzig – Atalanta 1-1. Valentin Mihăilă a fost rezervă neutilizată. Meciul retur este programat pentru 14 aprilie.

Min. 58: GOOOL RB Leipzig! La faza următoare, după penalty-ul ratat, Willi Orban a marcat, în urma unei centrări a lui Angelino, în timp ce pe transmisia în direct era reluată rataraea lui Andre Silva.

Min. 57: Andre Silva a ratat o lovitură de la 11 metri, parată de portarul Atalantei.

Min. 17: GOOOL Atalanta! Luis Muriel a deschis scorul, după o incursiune în careul nemţilor finalizată cu un şut în forţă.

Min. 1: A început meciul RB Leipzig – Atalanta.

07-04-2022
15:37

Formaţiile de start pentru RB Leipzig - Atalanta. Mihăilă e rezervă la oaspeţi

RB Leipzig: Gulacsi – Gvardiol, Orban, Klostermann – Angelino, Kampl, Laimer, Henrichs – Olmo – Nkunku, Silva. Rezerve: J. Martinez, Tschauner – Forsberg, Halstenberg, Mukiele, Novoa Ramos, Raebiger, Simakan, Szoboszlai. Antrenor: Domenico Tedesco.

Atalanta: Musso – De Roon, Demiral, Palomino – Hateboer, Koopmeiners, Freuler, Zappacosta – Pessina, Pasalic – Muriel. Rezerve: Rossi, Sportiello – Boga, Cittadini, Malinovsky, Mihăilă, Miranchuk, Pezzella, Scalvini, Zapata. Antrenor: Gian Piero Gasperini.

07-04-2022
14:45

Eintracht Frankfurt - Barcelona e sold-out! Cerere imensă de bilete

Meciul vedetă al sferturilor de finală din Europa League, Eintracht Frankfurt – Barcelona, a născut un interes uriaş în Germania. Nemţii au primit 250.000 de cereri pentru bilete, de cinci ori mai mare decât capacitatea stadionului “Deutsche Bank Park”, iar mulţi au rămas cu buza umflată.

Pentru meciul de joi seară s-au vândut 48.500 de bilete, astfel că Eintracht Frankfurt – Bracelona este sold-out. După trei ani, fanii “vulturilor” speră ca echipa să prindă din nou o semifinală europeană.

În sezonul 2018-2019, Eintracht Frankfurt a ajuns până în semifinalele Europa League, unde a fost eliminată dramatic, după loviturile de departajare, de Chelsea. Până să ajungă în penultimul act, “Die Adler” le eliminase pe Şahtior Doneţk, Inter şi Benfica.

Joi, 7 aprilie, au loc partidele din manşa tur a sferturilor de finală din Europa League. Un singur meci va începe de la ora 19:45, celelalte trei urmând a avea ora de start 22:00. RB Leipzig este echipa ajunsă fără joc în sferturi, beneficiind de excluderea de către UEFA a echipei Spartak Moscova.

Europa League, programul sferturilor de finală, manșa tur

Joi, 7 aprilie

  • ora 19:45 RB Leipzig – Atalanta
  • ora 22:00 Sporting Braga – Rangers
  • ora 22:00 Eintracht Frankfurt – Barcelona
  • ora 22:00 West Ham – Lyon
ADVERTISEMENT

Barcelona, marea favorită la cucerirea trofeului

Meciurile retur se vor juca peste o săptămână. La prima vedere, există din cele patru confruntări o singură mare favorită la calificare, Barcelona, echipa lui Xavi Hernandez fiind considerată de specialişti şi marea favorită la câştigarea trofeului Europa League, trofeu pe care, sub această denumire, catalanii nu îl au în vitrina clubului.

Celelate trei meciuri sunt extrem de echilibrate şi şansele de calificare trebuie privite exact la jumătate pentru fiecare formaţie. Poate un mic plus pentru Rangers, formaţia lui Ianis Hagi, care se află acum la începutul perioadei de recuperare după intervenţia la ligamente şi care va reveni, în cel mai bun caz, abia la toamnă.

ADVERTISEMENT

Ce absenţe are Barcelona la Frankfurt în sferturile Europa League

Aşadar, toate privirile vor fi aţintite asupra meciului de la Frankfurt, unde vine o Barcelona aflată în excelentă formă. Catalanii au trecut neaşteptat de greu în optimi de Galatasaray, deşi toată lumea aştepta un galop de sănătate.

Germanii vin după un retur thriller acasă cu altă echipă spaniolă, Betis Sevilla, decis absolut norocos la ultima fază din reprizele de prelungiri. În mod neaşteptat, Frankfurt are tot lotul valid, de la catalani lipsesc Luke de Jong, Ansu Fati, Sergi Roberto, Umtiti, Dani Alves şi Dest, cu excepţia primilor doi toţi jucători defensivi.

ADVERTISEMENT

Rangers mai are o absenţă de marcă la Braga

Echipa absentului Ianis Hagi, Rangers, vine după înfrângerea din Old Firm, marele derby al Scoţiei, punând capăt şanselor la un nou titlu. Acum se poate concentra pe Europa League, dar deplasarea de la Braga nu e floare la ureche, portughezii reuşind să elimine pe Monaco în optimi.

Pe lângă Ianis Hagi, antrenorul Giovanni van Bronckhorst va fi lipsit de aportul unui alt jucător foarte important, Morelos. Rangers este echipa care a beneficiat de cele mai multe aprecieri pentru calificare după ce a reuşit să elimine o mare favorită, Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

Învingătoarea Sevillei o aşteaptă pe Lyon

La Leipzig, echipa odihnită în optimi, vine o Atalantă în derivă. Dacă germanii par a fi ajuns la vârful de formă, dovadă modul în care i-a spulberat pe Halland şi compania la Dortmund, în Bundesliga, fără drept de apel, italienii nu se regăsesc şi etapa trecută au pierdut acasă cu Napoli.

Foarte interesant se anunţă a fi şi confruntarea anglo-franceză de la Londra, dintre West Ham şi Lyon. „Ciocănarii” sunt cei care în optimi au reuşit o mare performanţă, eliminarea recordmanei de trofee a competiţiei, Sevilla, dar Lyon rămâne oricând un adversar foarte periculos.

ADVERTISEMENT
Tags: