Fotbal international

Europa League, turul 2 preliminar: Backa Topola – FCSB 6-6 (4-5 după penalty-uri). Meci de Cartea Recordurilor! Roș-albaștrii, decimați de COVID-19, se califică după o confruntare în care a plouat cu goluri

18.09.2020 | 00:32
Europa League turul 2 preliminar Backa Topola  FCSB 66 45 dupa penaltyuri Meci de Cartea Recordurilor Rosalbastrii decimati de COVID19 se califica dupa o confruntare in care a plouat cu goluri
ADVERTISEMENT

Meci de un dramatism rar întâlnit între Backa Topola și FCSB în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, cu răsturnări halucinante de scor. Decimată de cazurile de coronavirus din lot, cu doar 14 jucători valizi, dintre care un singur portar, FCSB a aliniat la start o echipă cu multe improvizații, mai ales în apărare, unde și-au făcut loc debutantul Ducan, Briceag, Simion sau Pantea.

Începutul de meci a fost catastrofal pentru echipa noastră, care s-a văzut condusă cu două goluri după numai 14 minute de joc. Încet încet, însă, vedetele Man și Florinel Coman au început să iasă la rampă, FCSB a început să domine partida, a redus din handicap, și părea că lucrurile încep să intre pe făgașul normal, mai ales că gazdele au rămas în zece oameni în finalul primei reprize.

ADVERTISEMENT

Numai că au început să apară gafele uluitoare în apărarea echipei lui Mihai Pintilii, fiecare gol marcat de FCSB fiind urmat, inevitabil, de unul marcat de gazde. Bucureștenii nu au fost în stare să țină de rezultat nici măcar atunci când au avut doi oameni în plus, în reprizele de prelungire, perioadă în care au primit două goluri!

La penalty-uri, deși pleca având a doua șansă, FCSB a reușit să obțină calificarea, grație tânărului portar Ducan, care s-a transformat din demon în înger. Acesta a apărat șutul lui Banjac și i-a dus pe „roș-albaștri” în turul 3, unde vor întâlni pe Slovan Liberec.

ADVERTISEMENT

Backa Topola – FCSB 6-6 (Milicevic  10, Duronjic 14, Lukic 51, Tomanovic 90+3, 117, Trumbasevic 105 / Fl. Coman 25, Man 50, 63 pen., Balaz 90+2 aut., 104, Ad. Petre 108)

Backa Topola: Filipovic – Balaz, Antonic, Babic (64 Banjac), Ponjevic – Zec, Tomanovic, Trumbasevic, Milicevic – Duronjic (45+1 Petrovic), Lukic (75 Siladji). Rezerve: Jorgic, Santrac, Siladji, Banjac, Djuric, Stanojev, Petrovic. Antrenor: Zoltan Sabo

FCSB: Ducan – Crețu, Simion, Briceag, Pantea (21 Adi Petre) – Moruțan, Perianu, Panțîru – Man, Buziuc (46 R. Ion), Fl. Coman (72 Horșia). Rezerve: Ad. Petre, R. Ion, Horșia. Antrenor: Bogdan Vintilă

ADVERTISEMENT
  • Man înscrie și aduce calificarea. Backa Topola – FCSB 4-5.
  • Djuric marchează. Backa Topola – FCSB 4-4.
  • Înscrie și Adi Petre. Backa Topola – FCSB 3-4.
  • Antonic înscrie. Backa Topola – FCSB 3-3.
  • Panțîru nu iartă. Backa Topola – FCSB 2-3.
  • Ducan apără șutul lui Banjac. Backa Topola – FCSB 2-2.
  • Perianu înscrie. Backa Topola – FCSB 2-2.
  • Zec nu greșește. Backa Topola – FCSB 2-1.
  • Moruțan înscrie și el. Backa Topola – FCSB 1-1.
  • Primii execută sârbii. Tomanovic face înscrie. Backa Topola – FCSB 1-0.

Min. 120: S-a terminat 6-6!!! Urmează penalty-urile!

Min. 117: GOOOL BACKA TOPOLA! Tomanovic egalează cu o lovitură de cap din 6 metri. Backa Topola – FCSB 6-6.

ADVERTISEMENT

Min. 108: GOOOL FCSB! „Renegatul” ADi Petre readuce FCSB-ul în avantaj cu un șut cin careu, după o incursiune pe stânga a lui Panțâru. Backa Topola – FCSB 5-6.

Min. 105: GOOOL BACKA TOPOLA! Debandadă otală în apărarea FCSB-ului, de care profită Trumbasevic. Backa Topola – FCSB 5-5.

Min. 104: GOOOL FCSB! Dennis Man face tripla cu un șut superb de la marginea careului. Backa Topola – FCSB 4-5.

Min. 103: Siladji face un faul criminal asupra lui Simion și vede roșu direct.

Min. 97: Milicevic scapă singur cu Ducan, dar portarul nostru are o intervenție absolut miraculoasă, cu care își spală toate păcatele.

Min. 90+5: S-a terminat timpul regulamentar, scorul a rămas 4-4. Calificarea se va decide în prelungiri.

Min. 90+3: GOOOL BACKA TOPOLA! Tomanovic egalează la faza imediat următoare. Backa Topola – FCSB 4-4.

Min. 90+2: GOOOL FCSB! Centrarea lui Robert Ion este deviată în propria poartă de Balaz. Backa Topola – FCSB 3-4.

Min. 79: Adrian Petre trimite cu capul din 6 metri peste poartă, iar la faza următoare este blocat in extremis de portarul gazdelor.

Min. 72: Florinel Coman este contrat puternic de un adversar și nu mai poate continua jocul. A fost înlocuit cu Horșia.

Min. 63: GOOOL FCSB! Dennsi Man marchează din penalty, după ce Florinel Coman fusese faultat în careu. Backa Topola – FCSB 3-3.

Min. 51: GOOOL BACKA TOPOLA! Lukic înscrie în poarta goală după două erori ale portarului Ducan. Backa Topola – FCSB 3-2.

Min. 50: GOOOL FCSB! Dennsi Man marchează un gol superb, cu un șut sub bară de la marginea careului. Backa Topola – FCSB 2-2.

Min. 44: Ponjevic vede al doilea cartonaș galben în decurs de numai 10 minute și este eliminat.

Min. 25: GOOOL FCSB! Crețu centrează de pe dreapta și Florinel Coman reia în plasă din interiorul careului mic. Backa Topola – FCSB 2-1.

Min. 21: Adi Petre, jucător intrat în dizgrația lui Gigi Becali, a fost introdus în cele din urmă pe teren, în locul lui Pantea. Sunt primele minute ale lui Petre într-un meci oficial în acest sezon.

Min. 14: GOOOL BACKA TOPOLA! Duronjic scapă singur pe partea stîngă și marchează golul doi, profitînd și de ezitarea debitantului Ducan. Backa Topola – FCSB 2-0.

Min. 11: GOOOL BACKA TOPOLA! Liber în careu, Milicevici înscrie cu o lovitură de cap. Backa Topola – FCSB 1-0.

Min. 7: FCSB are prima ocazie de a deschide scorul, dar șutul lui Florinel Coman din unghi este respins de portarul Filipovic.


Meciul Backa Topola – FCSB are loc joi, 17 septembrie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul turului 2 preliminar al Europa League. Învingătoarea din această partidă ar urma să joace în turul 3 preliminar acasă cu Slovan Liberec din Cehia. Echipa noastră are o misiune infernală, deoarece a rămas doar cu 14 jucători în lot după ce nu mai puțin de 18 persoane din cadrul clubului au fost depistate pozitiv cu COVID-19.

În primul tur preliminar FCSB a evoluat pe Arena Naţională în compania armenilor de la Shirak Gyumri, de care a trecut cu scorul de 3-0, ceea ce ar sugera un succes lejer, dar, în realitate nu a fost chiar aşa, portarul Andrei Vlad având câteva parade spectaculoase în momente cheie.

Dacă la nivelul jucătorilor de câmp se poate încropi o echipă decentă, care poate obține calificarea, problema FCSB-ului este la postul de portar, acolo unde nu îl are valid decât pe tânărul Răzvan Ducan, jucător care nu a apucat până acum să bifeze vreun minut oficial la prima echipă.

Backa Topola – FCSB Live Stream Look Plus

Partida Backa Topola – FCSB se joacă joi, 17 septembrie, de la ora 22:00, în turul 2 preliminar al Europa League şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pentru România de postul TV Look Plus. Puteţi vedea meciul în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

Jocul va fi condus la centru de un arbitru de 34 de ani. Olandezul Dennis Higler este cel care va împărţi dreptatea şi fotbalul românesc l-a mai avut odată într-un meci din preliminariile Europa League, sezonul trecut, un moment defavorabil, întrucât Craiova a pierdut acasă cu 0-2 în faţa lui AEK Atena.

Backa Topola, Sepsi de Serbia

FCSB a început en fanfarre sezonul, cu trei victorii identice ca scor, 3-0, două în campionat şi una în Europa League, dar lanţul de succese s-a rupt neaşteptat la Voluntari, în ultima etapă, unde a pierdut cu 1-2 şi lacunele defensive de până atunci, rezolvate de portarul Vlad, au ieşit şi mai clar în evidenţă.

La prima vedere experienţa în cupele europene dintre cele două echipe nu are cum fi comparată. Backa Topola este un Sepsi Sfântu Gheorghe în variantă sârbă, care a terminat sezonul trecut pe locul 4 şi care are un puternic sprijin financiar din partea guvernului de la Budapesta, întrucât este o zonă de enclavă etnică maghiară.

Meciul se joacă pe un stadion sătesc

Gazdele puteau disputa acest meci la Belgrad, pe un stadion cu gazon de calitate şi de dimensiuni internaţionale, însă au ales special un teren dintr-o comună, mult mai mic şi mai prost ca iarbă, pentru ca jocul tehnic al bucureştenilor să aibă mult de suferit.

Din cauza numeroasele absențe din lotul FCSB-ului, casele de pariuri au schimbat radical cotele pe acest meci, după ce inițial o văzuseră pe formația noastră favorită. Acum, însă, merg pe mâna sârbilor, care au o cotă de 2,30. Victoria echipei noastre e răsplătită cu o cotă de 3,00, în timp ce agalul are 3,40. Backa Topola are cotă de 1,68 la calificare, iar FCSB una de 2,10.

ADVERTISEMENT