News

Exclusiv. Adevărul despre afacerile italianului ucis la Măgurele. Cât de bogat era bărbatul care a fost găsit în mașina incendiată

Italianul găsit mort în Măgurele poza într-un prosper om de afaceri, care ducea o viață bună în România, țară în care a venit în urmă cu mai bine de un deceniu.
11.05.2022 | 13:01
Exclusiv Adevarul despre afacerile italianului ucis la Magurele Cat de bogat era barbatul care a fost gasit in masina incendiata
Italianul care a fost găsit mort în mașina incendiată în Măgurele ducea o viață frumoasă în România / Colaaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mauro Gadda Donato, bărbatul al cărui cadavru a fost găsit acum câteva zile într-o mașină incendiată la Măgurele, reușise să-și refacă viața după ce plecase din Italia, în urmă cu 11 ani. FANATIK a încercat să afle ce afaceri desfășura italianul în România și câți bani făcea din acestea.

Italianul ucis la Măgurele avea afaceri și în Italia

Mauro Gadda Donato este născut pe 23 februarie 1958 în Busto Garolfo, o comună din provincia Milano, cu o populație de aproape 14.000 de locuitori. Ulterior, el s-a mutat la Milano, unde în anul 2008 a înființat compania MKG Power Di Gadda Mauro Donato & C.SAS, împreună cu soția lui. Compania produce echipamente electrice, are o cifră de afaceri de aproximativ 200.000 de dolari pe an și funcționează și astăzi.

ADVERTISEMENT

Italianul s-a mutat în România în 2011, după ce s-a despărțit de soția lui și a înființat compania Siei Green Technology, care vinde soluții hardware și software pentru automatizări industriale. Firma vinde motoare servo, conectori rotativi, transmisii planetare sau transmisii conice și se prezintă ca fiind reprezentantă în România al unor importanți producători internaționali, având o experiență de peste 30 de ani, în Italia.

Business-ul lui Mauro Gadda Donato era în ascensiune

Conform informațiilor obținute de la Registrul Comerțului, firma Siei Green Technology este controlată de cetățeanul italian Mauro Gadda Donato, care este administrator și deține o jumătate din părțile sociale. Asociata italianului se numește Liliana Panait. Firma este înregistrată la o adresă din sectorul 5 și în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 237.049 lei (dublu față de anul anterior), un profit de 88.031 lei (triplu față de 2019) și are zero angajați.

ADVERTISEMENT

În 2020, Mauro a mai fondat o companie numită Nautic Customs SRL, cu obiect de activitate ”repararea și întreținerea navelor și bărcilor”. Societatea este înregistrată în Popești Leordeni, iar italianul deține aici 5% din business. Restul de 95% îi aparțin românului Cătălin Bidică. În 2020, firma a avut o cifră de afaceri de 10.200 de lei și un profit net de 9.708 lei.

Italianul avea legături cu România încă din 2005

Afacerile din România ale lui Mauro Gadda Donato sunt, însă, ceva mai vechi. Italianul a avut 6% din compania Siei Power Est SRL, înființată în anul 2005, cu sediul în București, sectorul 3.

ADVERTISEMENT

Majoritatea părților sociale în acest business aparțineau unei firme italiene cu sediul la Milano, RGR Power SRL. Societatea a avut o perioadă foarte bună, în perioada 2007-2009, atunci când a ajuns la o cifră de afaceri de 3,5 milioane lei pe an, însă a fost închisă în 2011, când acumulase datorii de peste 1 milion de lei.

Imediat după ce a închiderea acesteia, Mauro și-a deschis cealaltă firmă, pe cont propriu, împreună cu femeia care era administrator la fosta companie.

ADVERTISEMENT

Locuia la vilă și avea barcă

Italianul locuia într-un cartier rezidențial din localitatea Mihăilești, județul Giurgiu și deținea mai multe mașini dar și o barcă. Vecinii cred că acesta aducea mașini din străinătate și le vindea în România.

Mauro Gadda Donato a fost găsit incinerat, zilele trecute, la Măgurele. Anchetatorii au mers pe ipoteza unei crime pasionale și au reținut un bărbat care a mărturisit că l-a ucis pe italian, l-a tranșat și a dat foc cadavrului, într-o mașină, pe un câmp.

Soțul femeii care avea o relație cu italianul a recunoscut crima

Mauro avea o relație cu soția ucigașului, iar italianul insista pe lângă femeie să se despartă de partenerul ei de viață. Într-o seară, ea l-a invitat la o cină într-un apartament din Aleea Livezilor, în București, însă aici a fost așteptat de soțul femeii, care l-a ucis. După moartea italianului, cei doi și-au însușit bunurile pe care acesta le avea asupra lui.

Polițiștii au reușit să ajungă la cei doi soți ca urmare a unor înregistrări de pe camerele de supraveghere care îi arăta pe aceștia părăsind locul faptei. Miercuri dimineața, bărbatul a recunoscut crima însă anchetatorii cred că femeia i-a fost complice.

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Ce lovitură! Vestea uriașă primită de Simona Halep, la două săptămâni după audierile...
Ce lovitură! Vestea uriașă primită de Simona Halep, la două săptămâni după audierile de la TAS
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Șocul de care a avut parte un străin la scurt timp după ce...
Șocul de care a avut parte un străin la scurt timp după ce a ajuns în București: „E infernal aici!”. Ce a observat
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi...
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi 350 kg de argint. Românii le păstrează sau le aruncă la gunoi
Becali simte cum îi fuge pământul de sub picioare: patronul FCSB asistă la...
Becali simte cum îi fuge pământul de sub picioare: patronul FCSB asistă la un scenariu de coșmar ANALIZĂ
Oamenii de afaceri recunosc că au greşit oferind salarii prea mici românilor care...
Oamenii de afaceri recunosc că au greşit oferind salarii prea mici românilor care au ales să plece la muncă în străinătate
Se dau 5000 de euro de persoană în România. Este oportunitatea momentului
Se dau 5000 de euro de persoană în România. Este oportunitatea momentului
Pensionarul care primește 10.000 de euro pe lună. S-a retras din activitate în...
Pensionarul care primește 10.000 de euro pe lună. S-a retras din activitate în urmă cu 5 ani
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Andreea Mantea a întrerupt tratamentul pentru boala cumplită de care suferă de mai...
Andreea Mantea a întrerupt tratamentul pentru boala cumplită de care suferă de mai mulţi ani. ''Cred în divinitate!''
Experimentul din România pe care Europa îl urmărește cu interes. „Zona va deveni...
Experimentul din România pe care Europa îl urmărește cu interes. „Zona va deveni mai atractivă”
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei