Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. „Băi, sunteți nebuni la cap! Cum să-l delegi la VAR pe Vidican? Mă gândesc la Borcea când îi aud numele”. Atac dur după arbitrajul lui Feșnic în Rapid – FCSB 1-0. Video

Arbitrajul lui Horațiu Feșnic la derby-ul Rapid - FCSB, dar și delegarea de către CCA a lui Rareș Vidican în camera VAR au fost aspru criticate la Fanatik SuperLiga.
24.04.2023 | 11:59
Exclusiv Bai sunteti nebuni la cap Cum sal delegi la VAR pe Vidican Ma gandesc la Borcea cand ii aud numele Atac dur dupa arbitrajul lui Fesnic in Rapid  FCSB 10 Video
Adrian Porumboiu a criticat dur arbitrajul de la meciul Rapid - FCSB. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Rapid a câștigat prima partidă din play-off-ul SuperLigii, scor 1-0 cu FCSB în Giulești. Jucătorii antrenați de Adrian Mutu au început tare partida, iar în minutul 4 Răzvan Onea a avut o intrare dură asupra lui Florinel Coman. Adrian Porumboiu este convins că fundașul Rapidului trebuia eliminat. Fostul mare arbitru a criticat dur la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI arbitrajul lui Horațiu Feșnic, dar și pe arbitrul din camera VAR, Rareș Vidican.

Adrian Porumboiu, atac dur la Rareș Vidican, arbitrul din camera VAR la derby-ul Rapid – FCSB: „Așa se chema una dintre nevestele lui Borcea”

Jucătorii Rapidului au avut mai multe intrări aspre pe parcursul jocului, însă Horațiu Feșnic nu a scos din buzunar cartonașul roșu. Adrian Porumboiu a făcut analiza arbitrajului din meciul de aseară în direct la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Fostul mare arbitru a criticat decizia CCA de a-l trimite în camera VAR pe Rareș Vidican.

ADVERTISEMENT

„Am să vă explic profesional cele două faze. Pentru mine e un deja-vu ce s-a întâmplat aseară. M-am dus în urmă cu 11 ani și mi-am amintit de un meci Astra cu Vaslui care a fost ceva asemănător de ce a fost aseară. Aș vrea să fac o precizare pentru că sunt foarte mulți care speculează fiecare cuvânt, fiecare afirmație. Eu cu Becali cred că în ultimii 10 ani nu am vorbit de două ori și nu simt nevoia să vorbesc în continuare. Vreau să fac o precizare că mie echipa Rapid mi-a fost simpatică. Una-i una, alta-i alta. Intrăm în amănunte. 

Plec de la niște idei preconcepute. Nu pot să-mi imaginez ca tu Comisia de Arbitri să delegi ca arbitru VAR un tip, un băiat, Vidican. Mie nu-mi spune nimic numele. Pentru mine are o singură rezonanță că Vidican se chema una dintre nevestele lui Borcea. Cum să-l delegi? E un tânăr. În rulota aia unde era VAR-ul mă scuzați de expresie. Când a început și ce era pe acel stadion cred că deja avea pampers sau făcuse pipi pe el. 

ADVERTISEMENT

Nu poți să pui la un asemenea meci decât un arbitru cu autoritate care poate să-l cheme și să-i spună arbitrului: ‘Vezi și tu faza. Te duci să o vezi pe ecran’. Cei care comentează că s-a dus și a oprit piciorul. Serios? (n.r. Vivi Răchită) Ți-ai oprit tu vreodată piciorul când te-ai dus printr-o aluncare la rupere? Nu mai contează minutul 1, minutul 2. E roșu! Simpatiile sunt simpatii, regulamentul e regulament. Și ca arbitru și ca observator am ținut cont numai și numai de regulile jocului”, a declarat Adrian Porumboiu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

VEZI VIDEO MAI JOS

Adrian Porumboiu, replică pentru Marius Avram: „Pune-i un scăunel să vadă”

Marius Avarm a analizat faza din startul partidei Rapid – FCSB la scurt timp după încheierea meciului. Fostul arbitru a precizat că Răzvan Onea a retras picioarele înainte de a-l contra dur pe Florinel Coman. Adrian Porumboiu este cu totul și cu totul de altă părere.

ADVERTISEMENT

„Am văzut aseară un fost, mă rog, acum spune că e analist TV, care căuta fel de fel: ‘Că a retras piciorul, că nu l-a lovit’. Domnule, aia e o intrare, cum să spun, la rupere. Atac violent, brutal. Se încadrează în toate regulile care sunt scrise și care sunt aprobate de IFAB. Decizie clară că acel atac este neregulamentar și trebuia să fie sancționat cu roșu. 

Spuneam de acel analist. L-am sunat pe Vali Moraru după emisiune și i-am spus: ‘Pune-i mă un scăunel să vadă, că e mic și nu vede bine ce se întâmplă pe teren’. A fost arbitru cu dispensă de înălțime. Dacă ai ajuns la TV stai pe un scăunel unde să vezi fazele calumea. Nu poți să induci, să preia toți că ar fi fost vorba că și-a retras piciorul. Nu poți să spui treaba asta.

ADVERTISEMENT

E un atac. Mă mir că a scăpat. Săracul, a dat din aripi și a ieșit mai repede din clinci. Vă spun sincer! Glumim acum, nu avem ce face, dar nu e de glumă. O asemenea fază, o asemenea delegare în camera VAR. Este un roșu de roșu și nu ai voie pe teren”, a mai spus Adrian Porumboiu.

Adrian Porumboiu l-a desființat pe Horațiu Feșnic după Rapid – FCSB: „Dacă nu știi treaba asta stai acasă, băiatule!”

Adrian Porumboiu l-a criticat dur pe Horațiu Feșnic. Fostul patron de la FC Vaslui a amintit și de intrarea dură a lui Dragoș Grigore asupra lui Andrea Compagno în care, similar, „centralul” nu a acordat cartonașul roșu, deși se impunea în opinia fostului mare arbitru.

(prestația lui Feșnic) Jalnică! Nu e de arbitru FIFA. După un meci din ăsta trebuie să-și facă o analiză și pentru o perioadă lungă ar trebui să auto-suspende. Când ești arbitru FIFA nu ai cum să nu iei deciziile care sunt scrise în Regulile Jocului. Nu mai vorbesc de atacul lui Grigore. Nu pot să-mi dau seama cum să nu dai cartonaș roșu. Poate nu a văzut, dar din camera VAR se vede foarte clar. Trebuie să înțeleagă toată lumea că Regulile Jocului sunt făcute să protejeze jucătorii. 

Atacurile din spate la tendoane trebuie sancționate automat cu roșu. Dacă nu știi treaba asta Feșnic stai acasă băiatule sau cei care l-au delegat, corporatiștii de la FRF ocupați-vă de lucrurile care sunt foarte clare. Regulile Jocului sunt foarte clare. Să vezi astfel de lucruri îți vine greu să mai ai ceva de comentat. Sunt detașat de treburile astea, dar îți rămâne un gust amar când vezi asemenea spectacole în care arbitrii intră în rol. 

Nu știu dacă au fost două sau trei campionate care nu s-au luat pe aranjamente cu arbitrii. S-au cheltuit bani foarte mulți. Stau și mă întreb: ‘Când delegi un tânăr arbitru VAR pe Vidican. Sunteți nebuni la cap?’ Pune un arbitru cu experiență care are autoritate. Cum să-l cheme Vidican pe marele Feșnic. Pe Horațiu Feșnic l-am apreciat în multe situații, dar ce a arbitrat aseară e greu de crezut că se mai pot întâmpla astfel de faze”, au fost cuvintele lui Adrian Porumboiu.

„Roșu aprins. Mai roșu decât atât nu se poate”

„Onea când s-a dus s-a dus cu totul nu retrage nimeni piciorul. (n.r. se putea încheia cariera lui Coman?) Categoric! Nu se exagerează deloc. El a mai avut accidente. Noroc că nu l-a prins în zona genunchiului că era mult mai grav. Arbitrul trebuie să facă absolut tot ce îi recomandă și ceea ce îi dispune Regulile Jocului să întrerupă. După au mai fost atacuri cu talpa în față, dar după aceea a culminat cu atacul lui Grigore. 

Roșu aprins. Mai roșu decât atât nu se poate. Portocaliu ziceau toți. De unde ați inventat curcubee din astea. Intrați în altă sectă ăștia cu LGBT. La fotbal e foarte clar și regulile sunt precise, clare. Nu sunt de interpretat. Două atacuri care nu pot fi sancționate cu altceva.

Dacă a fost intimdat să stea să-și plimbe soția, copiii prin parc. Ești arbitru, ai intrat acolo să aplici Regulile Jocului. Punct. Eu nu-i găsesc nicio scuză. Lamentabil! Nu e de arbitru FIFA. Iar Comisia să analizeze dacă nu spune Vassaras că s-a oprit Onea când s-a dus cu picioarele să-l atace pe Coman”, au fost declarațiile lui Adrian Porumboiu.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT