Fotbal international

EXCLUSIV / Coşmarul Barcelonei: “Poate se întîmplă iar ca în 1986”

Astăzi se joacă cel mai important meci din acest sezon, finala Ligii Campionilor, disputată între FC Barcelona şi Juventus. Duelul va putea fi urmărit în format LIVETEXT pe FANATIK.RO....
06.06.2015 | 00:00
EXCLUSIV  Cosmarul Barcelonei Poate se intimpla iar ca in 1986
ADVERTISEMENT

Astăzi se joacă cel mai important meci din acest sezon, finala Ligii Campionilor, disputată între FC Barcelona şi Juventus. Duelul va putea fi urmărit în format LIVETEXT pe FANATIK.RO.

Duelul este de interes maxim, toată planeta va urmări meciul, inclusiv românii, care deja au rezervat majoritatea teraselor, sau au anulat orice plan pentru o seară la televizor.

Unul dintre românii care va urmări partida dintre Barcelona şi Juventus este Miodrag Belodedici, fost cîştigător al acestei competiţii, cu Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad. În 1986, Miodrag Belodedici a reuşit să bată Barcelona la penalty-uri, împreună cu actuala campioană a României.

ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a vorbit cu deţinătorul Ligii despre această competiţie, dar şi despre emoţiile pe care le trăieşte un jucător în acele momente.

“Simţi că e gata! Că ai trecut examenul!”

Prima întrebare a fost despre momentele dinaintea partidei, ce simţi înainte să înceapă meciul. “Este o senzaţie incredibilă, ştii că joci cel mai important meci şi ai nişte emoţii foarte puternice! Nu ai stare, nu ştii ce va fi, mai ales că noi în 1986 nu ştiam exact ce ne aşteaptă. Dar sentimentul este de nedescris, pînă intrii pe teren îţi trec toate gîndurile din lume prin cap. Este chiar plăcut!”, şi-a început Miodrag Belodedici amintirile despre finalele de Ligă jucate.

ADVERTISEMENT

FANATIK.RO l-a întrebat pe Belodedici şi ce a trăit după ce a cîştigat Liga Campionilor în 1986, cu Steaua Bucureşti. “Te simţi ca la examen. Ai terminat şcoala, vine examenul, şi la final l-ai luat. Noi l-am luat mai greu, la penalty-uri, dar tot examen trecut este (rîde). Atunci simţi o relaxare incredibilă. Scopul a fost atins. Trofeul e la tine. Este fabulos. Şi urmează gîndurile că te întorci în ţară, ce or zice toţi, cît de fericiţi sînt. Chiar te simţi fotbalist în momentele respective”, a declarat Midrag Belodedici pentru FANATIK.RO.

“Poate vedem iar penalty-uri, ca în 1986!”

Aşa cum era normal, discuţia a ajuns la finala din acest an, disputată între Juventus Torino şi FC Barcelona. Miodrag Belodedici a spus că nu are o echipă preferată, însă ultimele rezultate şi forma echipelor o fac pe Barcelona principala favorită.

ADVERTISEMENT

“E greu, nu aş putea spune că vreau să cîştige Juve sau Barca. Dacă e să ne uităm la ce s-a întîmplat sezonul acesta, cred că e favorită trupa catalană. E Messi, e atacul acela incredibil, dar nici Juventus nu e de neglijat. Altfel nu ajungea aici. Oricum, se poate întîmpla orice. Sînt de părere că putem avea parte şi de penalty-uri, cum a fost şi la noi în 1986, tot Barcelona cu o echipă mai slab cotată”, a declarat pentru FANATIK.RO.

Belodedici, în istoria Cupei Campionilor

Miodrag Belodedici este singurul român din istorie care a izbutit de-a lungul carierei să cucerească de două ori trofeul Cupei Campionilor Europeni, o performanţă fără egal pentru fotbalul autohton.

ADVERTISEMENT

Fostul libero a cîştigat prima dată competiţia în 1986, la vîrsta de 22 de ani, cu Steaua Bucureşti, după o finală încheiată la penalty-uri, cu FC Barcelona. Cinci ani mai tîrziu, în 1991, Belodedici reuşea să îşi treacă în palmares un nou trofeu, dar în tricoul echipei sîrbe Steaua Roşie Belgrad, după 5-3 în ultimul act contra lui Olympique Marseille.

ADVERTISEMENT
Tags: