Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. De ce FCSB respiră „greu” pe finalurile de meci: „Talente au, dar le lipsește un Boloni”. Florinel Coman, cel mai lăudat! Video

Specialiștii emisiunii FANATIK SUPERLIGA au identificat cauzele pentru care FCSB are probleme pe finalurile de meci și au făcut o comparație cu marea echipă a Stelei.
27.02.2023 | 11:56
Exclusiv De ce FCSB respira greu pe finalurile de meci Talente au dar le lipseste un Boloni Florinel Coman cel mai laudat Video
Florinel Teodor Coman in meciul de fotbal dintre FC Arges si FCSB, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitesti, duminica 26 februarie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat cu 2-1 partida din deplasare cu FCS Argeș, în etapa 27 din SuperLiga și a revenit pe podiumul clasamentului. Deși a condus cu 2-0, echipa lui Mihai Pintilii a păcătuit din nou pe finalul meciului, la fel cum s-a întâmplat în rundele anterioare, și a avut emoții pentru obținerea celor trei puncte.

De ce are FCSB mereu probleme pe finalurile de meci: „Le lipsește un Boloni!”

Problemele pe care FCSB-ul le întâmpină mereu pe finalul meciurilor din campionat, așa cum s-a întâmplat cu Farul, FC Voluntari, Universitatea Craiova sau duminică la Pitești cu FC Argeș, au fost analizate și de specialiștii emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Iar una dintre explicații a fost aceea că în momentul de față, în lotul „roș-albaștrilor”, nu există la mijlocul terenului un fotbalist mai în vârstă, cu o mare experiență, care să pună ordine în joc și care să știe să impună ritmul. Iar din acest punct, s-a ajus la o comparație cu marea echipă a Stelei, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

„Știți când a devenit Steaua, cea care a câștigat Cupa Campionilor, o mare echipă cu adevărat? Ea s-a format în 1983. Erau meciuri în care băteau 7-0, erau meciuri când etapa următoare pierdeau 1-3 la Galați. Știți când a devenit mare? În 1984, când a venit Boloni… Era Tudorel Stoica acolo, dar nu era încă suficient pentru genul ăla de chipă.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a venit Boloni, această echipă a început să aibă continuitate în rezultate și un echilibru. Nu mai bătea tot timpul cu 4-0, au fost meciuri când bătea doar cu 1-0, dar se vedea că atâta puteau în momentul ăla. Erau momente când venise Halagian la echipă, Dumnezeu să-l ierte!, și a încercat să le schimbe stilul și nu au jucat sau nu au câștigat așa cum trebuia… Și ei cu Boloni pe teren, cu Tudorel Stoica, Pițurcă și cei care erau mai în vârstă au jucat ce au vrut ei în anumite meciuri… Asta înseamnă să ai cu adevărat personalitate pozitivă în joc.

VEZI VIDEO MAI JOS

În momentul acesta, FCSB nu are un Boloni în echipă… Nici măcar Olaru. E prea tânăr în momentul ăsta, nu știu dacă îi spune cineva ce trebuie să facă… Pintilii ar trebui să știe să-i spună lucrurile acestea. Pentru că el și Bourceanu când erau la echipa lui Reghecampf, ei impuneau ritmul.

ADVERTISEMENT

Sau poate că Pintilii îi spune, dar el probabil nu înțelege ce trebuie să facă. Și cum să-și dozeze cei 12 kilometri pe care-i face în fiecare meci. Și degeaba îi faci, dacă din ei 30 la sută îi irosești aiurea.

Lor le-ar trebu la mijlocul terenului un fotbalist de 29-30 de ani, cu știința jocului, și care să echilibreze toată această intreprindere. Pentru că talente au, sunt mulți jucători foarte talentați”, a spus cunoscutul jurnalist Andrei Vochin la emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman, lăudat pentru prestația de la Pitești: „A avut 75 la sută dueluri câștigate”

Impus de Gigi Becali în primul„11” al FCSB-ului în meciul de la Pitești, așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitate, Florinel Coman a fost unul dintre cei mai buni jucători ai „roș-albaștrilor”. Pare să-și revină la forma care l-a consacrat, lucru sesizat și de Andrei Vochin.

„Uite, de exemplu, mie cel mai mult mi-a plăcut duminică de Florinel Coman. Pentru că a jucat pentru echipă, mi-a plăcut foarte mult tot ce a făcut pe teren. Când m-am uitat pe cifrele lui, nu mi-a venit să cred când am văzut că a avut 75 la sută dueluri câștigate. Ori la un jucător de atac să vezi 75 la sută dueluri câștigate, asta înseamnă… Pentru că el majoritatea duleurilor le poartă în atac și unul contra unul în bandă. Dar a făcut și faza defensivă.

Bun, ai jucători, sunt talentați, și Olaru, și Octavian Popescu, în partea cealaltă Sorescu… Șut crește foarte mult de la meci la  meci, este elementul de siguranță care a dus FCSB-ul în momentul acesta la un astfel de palmares în ultimul timp. Poate lumea nu vede. Toți ceilalți din față se pot dezvolta pentru că e Șut acolo care-i ajută cu recuperări, mai dăși goluri din când în când”, a încheiat Andrei Vochin analiza meciului FC Argeș – FCSB.

Nu uitați că Fanatik SuperLigaemisiunea exclusivităților din sport, poate fi urmărită începând din această săptămână în fiecare zi de luni până vineri, cu Horia Ivanovici și Ioana Cosma ca prezentatori. Este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficialcontul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT