Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Detaliul decisiv care-i poate da câștig de cauză lui Adrian Mititelu la Apel în scandalul xenofob cu Sepsi. „Au făcut o confuzie. Nu există în regulament” Video

Adrian Mititelu e convins că meciul pe care FC U Craiova l-a pierdut la „masa verde” cu Sepsi se va rejuca. Patronul oltenilor are un argument solid.
27.02.2023 | 18:18
Exclusiv Detaliul decisiv carei poate da castig de cauza lui Adrian Mititelu la Apel in scandalul xenofob cu Sepsi Au facut o confuzie Nu exista in regulament Video
Exclusiv. Detaliul decisiv care-i poate da câștig de cauză lui Adrian Mititelu la Apel în scandalul xenofob cu Sepsi. „Au făcut o confuzie. Nu există în regulament” FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu face toate demersurile pentru ca punctele din Sepsi – FC U Craiova 1948 să fie decise pe teren. Patronul oltenilor a intervenit cu noi detalii în cea mai recentă ediție de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Cum poate câștiga FC U Craiova 1948 la Apel în scandalul xenofob cu Sepsi. Detaliul decisiv: „Au făcut confuzie între rasism și xenofobie”

FC U Craiova 1948 are o șansă enormă în acest sezon. Echipa lui Adrian Mititelu este la doar cinci lungimi de play-off. Ultimul loc, locul 6, este ocupat de Sepsi, rivala oltenilor după scandalul de xenofobie de la Sf. Gheorghe. Comisia de disciplină a dictat victorie la „masa verde” pentru covăsneni, dar patronul alb-albaștrilor așteaptă să se facă dreptate la Apel.

ADVERTISEMENT

„Nu am găsit o hibă majoră. Nu am găsit-o noi, ci o eroare majoră făcută de către arbitrul Chivulete. Vă dați seama ce aberații? Ei recunosc că nu e prevăzut în regulament. Sunt două aspecte importante. Unu, că numai în caz de rasism se putea întrerupe jocul și doi, trebuie să faci o discuție cu cei doi căpitani de echipă să îi întrebi dacă mai pot continua jocul în condițiile scandărilor din tribune. Și dacă ei spuneau că nu, atunci era o măsură.

Important e că această hotărâre de întrerupere a jocului nu e o sancțiune sau ca o amendă. E un gest care are la bază imposibilitatea de a mai putea să rejoace jucătorii meciul. De ce este numai la rasism? Se spune că vine un spectator și spune ceva de etnie, de culoare unui jucător, și acel jucător nu se mai poate concentra și să dea randamentul pe teren. Și probabil nici ceilalți jucători. Asta e motivația care are la bază întreruperea meciului. Nu întrerupi meciul pentru orice.

ADVERTISEMENT

Ce a spus căpitanul de la Sepsi? Noi puteam să continuăm jocul. Bergodi: nu, domne, că noi suntem obișnuiți cu scandările. Nu era niciun motiv să se oprească jocul. Chiar cei de la Sepsi au zis că nu îi afectează și că sunt obinșnuiți cu așa ceva. Ce treabă aveau ai noștri cu ungurii și cu ce debitau ăia prin tribune? Nu erau scandări care să afecteze capacitatea de exprimare a jucătorilor pe teren.

VEZI VDEO MAI JOS

Lyon – Marseille, acasă la Lyon. Payet e lovit cu o sticlă și i se spun și cuvinte rasiste. Se oprește meciul în minutul 5. După iese prefectul și își cere scuze în calitate de club organizator. Decizia Comisiei de Disciplină din Franța? Rejucarea meciului la o săptămână fără suporteri. Rasism și lovit! Ligue 1, Franța! La noi în România nu e niciun rasism, oaspeții nu aveau nicio capacitate legală de a administrare a suporterilor și ne dă meci pierdut 0-3. Aceasta este o aberație. Nu are nicio legătură cu realitatea.

ADVERTISEMENT

Nu poți aplica regulamentul FIFA când tu ai o regulă internă. Ai pentru xenofobie amendă și disputarea meciului fără suporteri. Nu poți să extrapolezi la FIFA. FIFA vizează jocuri interțări unde e mai probabil să ai astfel de evenimente. Ce treabă are regulamentul FIFA cu cel intern? Dacă ne raportăm la FIFA de ce să mai băgăm jucători U21 în teren, când regulamentul FIFA nu spune treaba asta?

Nici la UEFA nu există o prevedere că pentru xenofobie se întrerupe meciul. Da-ți-mi un meci pe teritoriul UEFA să fi fost o echipă chiar pentru rasism să piardă prin forfait. Nu există așa ceva! Toate meciurile s-au rejucat.E un exces de zel al arbitrului Chivulete, susținut din păcate și de o parte din federație și s-a ajuns la această nedreptate.

ADVERTISEMENT

Regulamentul FIFA se aplică când nu ai deloc prevedere într-un anumit caz. Iar asta o aplică comisiile când judecă ceva. Nu vine Chivulete să aplice procedura FIFA neavând acoperire regulamentară. E o aberație chestia asta. Ei au pregătit totul și au omis că în regulament există această prevedere că meciul nu poate fi oprit decât pentru rasism. Au făcut o confuzie între rasism și xenofobie”, a declarat Adrian Mititelu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

În speranța că nu va fi nevoie să meargă la TAS, Adrian Mititelu are încredere că se va face dreptate la Apelul programat joi, 2 martie, iar partida Sepsi – FC U Craiova 1948 va fi rejucată.

„Eu zic admitere la Apel și rejucare săpămâna viitoare. Alfel se va ajunge la tenisuni, nedreptate, neîncredere și FRF va pierde mult pentru că nu are acoperire. Regulamentar nu există acoperire și noi nu aveam nicio competență în organizare. Se creează o mare nedrepate pentru că la vremea aia ei nu s-au gândit că echipele protagoniste acestui incident vor fi umăr la umăr și aceste puncte vor fi decisive pentru intrarea într-o categorie de elită. Suntem mult mai multe motive pentru rejucarea partidei.

Fără spectatorii noștri. Să se joace la Sepsi și ai noștri să nu aibă ce să caute acolo. Să se joace cu spectatori, dar fără ai noștri”, a adăugat patronul oltenilor.

Nu uitați că Fanatik SuperLigaemisiunea exclusivităților din sport, poate fi urmărită începând din această săptămână în fiecare zi de luni până vineri, cu Horia Ivanovici și Ioana Cosma ca prezentatori. Este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT