Sport

Adrian Mititelu, un nou demers pentru rejucarea meciului cu Sepsi: „Fotbalul românesc, televiziunile și publicul au nevoie de FCU Craiova în play-off”

Adrian Mititelu continuă să spere în rejucarea meciului Sepsi - FC U Craiova 1948. Patronul susține că echipa sa merită să fie în play-off.
27.02.2023 | 07:59
Adrian Mititelu un nou demers pentru rejucarea meciului cu Sepsi Fotbalul romanesc televiziunile si publicul au nevoie de FCU Craiova in playoff
Adrian Mititelu vrea rejucarea meciului Sepsi - FC U Craiova 1948. Sursă foto: digisport.ro.
ADVERTISEMENT

Meciul Sepsi – FC U Craiova 1948 a intrat în istoria fotbalului românesc, devenind primul meci care este oprit din cauza scandărilor de rasism și xenofobie. Decizia i-a aparținut lui Andrei Chivulete, care în minutul 26 al meciului a trimis definitiv la cabine jucătorii celor două echipe. Adrian Mititelu continuă să-și susțină părerea și vrea rejucarea meciului.

Adrian Mititelu, convins că Dioszegi putea dicta evacuarea ultrașilor olteni: „Nu s-a făcut niciun demers”

Ultrașii Peluzei Sud 1997 a celor de la FC U Craiova 1948, condusă de Andrei Preda „Gogoașă”, au scandat xenofob la adresa clubului Sepsi. Totuși, Adrian Mititelu consideră că hotărârea Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, care a decis ca meciul să fie adjudecat de Sepsi, scor 3-0 la „masa verde”, nu este acoperită de regulament.

ADVERTISEMENT

„Nu e în regulament prevăzută întreruperea meciului pentru scandări xenofobe. Noi nu avem nicio vină. Legea 4 din regulamentul Federației nu stabilește nicio obligație în sarcina noastră. Deci, noi nu puteam să facem nimic. Repet, domnul Dioszegi putea să spună să-i evacueze pe cei de la Craiova, dar nu s-a făcut niciun demers. Vă dați seama ce aberație, dacă noi nu avem nicio obligație? 

Ce treabă am eu cu ce fac ‘Gogoașă’ și șatra lui? Cum pot să răspund eu de ce fac niște oameni în afara ariei în ceea ce privește competența mea. Mie îmi dă competența de activitate legea 69/2000, când organizez.

ADVERTISEMENT

Dar eu dacă nu am nicio treabă? Nu există o răspundere. Să pierd meciul cu 0-3 pentru o chestiune care nu depinde de mine cu nimic? Refuz să cred că domnul Răzvan Burleanu… Nu poate să intre în istorie cu o astfel de decizie”, a declarat Adrian Mititelu.

Adrian Mititelu o vrea pe FC U Craiova 1948 în play-off: „Merităm”

FC U Craiova 1948 se află la cinci puncte de Sepsi, cu trei etape rămase din sezonul regular. Echipa lui Cristiano Bergodi are un program infernal, în timp ce oltenii se bucură de meciuri mai ușoare cel puțin pe hârtie. Adrian Mititelu este de părere că prezența formației antrenate de Nicolo Napoli în play-off va aduce o doză de spectacol.

ADVERTISEMENT

„Eu nu vreau să mă agăț acum ca înecatul, dar noi merităm să fim în play-off. Fotbalul românesc, televiziunile, și publicul au nevoie de FCU în play-off. FCU poate anima competiția, poate produce spectacol.

Dacă Sepsi merge în play-off cu cele 3 puncte făcute cadou de Federație va fi o mare dezamăgire în majoritatea opiniei publice. Sepsi va fi o echipă urâtă în România, iar Federația va fi foarte hulită”, a spus Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu a anunțat obiectivul lui FC U Craiova 1948: „Cupa ar fi un vis”

FC U Craiova 1948 este calificată în sferturile de finală ale Cupei României. Oltenii vor juca împotriva celor de la UTA Arad pe 5 aprilie. Adrian Mititelu a precizat că obiectivul principal rămâne câștigarea trofeului din „competiția surprizelor”.

„Nu, hai să fim serioşi, Cupa României este al doilea trofeu. Vă daţi seama ce aleg. Dar şi acolo e foarte greu. Noi vorbim de câştigarea Cupei României, jucăm la UTA Arad şi pe urmă la U Cluj sau Hermannstadt. După aceea o finală cu CFR sau Sepsi. Nu e simplu. Dar, din punctul meu de vedere, Cupa ar fi un vis.

Deocamdată noi ne luptăm să accedem în play-off. Trebuie să obţinem locul 4 să ajungem în cupele europene. Noi sperăm să obţinem un rezultat favorabil joi, onest, care să închidă orice discuţie (n.r. în cazul meciului cu Sepsi, pierdut la ‘masa verde’ din cauza scandărilor rasiste)”, au fost cuvintele lui Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT