News

Veste proastă de la judecători pentru Dinel Staicu. Afaceristul eliberat din detenție în 2018 a ajuns la tribunal cu fosta lui soție

Condamnat în mai multe dosare, afaceristul Dinel Staicu a executat 8 ani de închisoare, după care a fost eliberat condiționat în octombrie 2018. Recent, fostul patron al Universității Craiova a primit o lovitură dură.
23.03.2022 | 16:15
Veste proasta de la judecatori pentru Dinel Staicu Afaceristul eliberat din detentie in 2018 a ajuns la tribunal cu fosta lui sotie
Dinel Staicu, fostul patron al Unviersității Craiova, a făcut 8 ani de închisoare înainte de a fi eliberat condiționat
ADVERTISEMENT

Dinel Staicu (65 de ani) a fost un personaj de primă mână în viața publică acum mai bine de două decenii, fiind implicat în mai multe afaceri care i-au adus atunci notorietate. În perioada 2002-2005, Dinel Staicu a fost patronul Universității Craiova, echipa fanion a Olteniei retrogradând în premieră sub conducerea lui.

Dinel Staicu a primit ani grei de închisoare în dosarele fraudării Băncii Internaționale a Religiilor și a Transgaz

Mare admirator al lui Nicolae Ceaușescu, Dinel Staicu a inaugurat în acele vremuri, la Scornicești, ”Muzeul Comunismului”, chiar pe locul casei părintești a fostului lider comunist. În completare, în 2001, Dinel s-a apucat să construiască în comuna Podari (județul Dolj) și Muzeul Republicii Socialiste România, pe care l-a finalizat în 2004.

ADVERTISEMENT

Fost milițian, absolvent al Școlii de Subofițeri de la Cîmpina, Dinel Staicu s-a lansat în afaceri în 1992, când a înființat mai multe firme și o discotecă în Craiova. Potrivit propriilor declarații, primii bani serioși i-a făcut din vânzarea unei stații de benzină, pe care a obținut 600.000 dolari.

În anul 2000, Dinel Staicu a devenit doctor în economie, având lucrarea de diplomă cu tema ”Economia subterană în perioada de tranziţie la economia de piaţă în România”. Potrivit specialiștilor, lucrarea de diplomă a afaceristului ar fi de fapt o colecție de anchete, editoriale și investigații publicate în presă de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT

La prima pedeapsă cu executare, Dinel Staicu s-a sustras legii, dar a fost prins în Ungaria și extrădat

Fost președinte al SIF Oltenia, Dinel Staicu a intrat în atenția procurorilor încă din 2004 pentru diverse infracțiuni economice, fiind personaj principal în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor. Condamnat în aprilie 2011 la 7 ani de detenție, Staicu s-a sustras pedepsei, dar a fost prins în Ungaria și extrădat.

Eliberat apoi, total surprinzător, în februarie 2012, de Curtea de Apel București, Dinel Staicu a rămas însă în închisoare, fiind condamnat și în dosarul fraudării Transgaz Mediaș, acolo unde prejudiciul se ridica la 11 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Condamnat într-un final la 12 ani de închisoare, Dinel Staicu a executat 8 ani de detenție și a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Rahova în octombrie 2018, atunci când Tribunalul Ilfov s-a pronunțat definitiv în dosar.

Probleme în instanță pentru Dinel Staicu cu fosta soție

Potrivit FANATIK, pe 21 martie 2022, la Tribunalul Sectorului 2 București, Dinel Staicu a încercat să întoarcă o executare silită cerută de Transgaz S.A, dar magistrații i-au anulat cererea dintr-un motiv procedural.

ADVERTISEMENT

”Soluția pe scurt: Admite excepţia netimbrării. Anulează contestaţia la executare formulată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare ce se va înregistra la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei astăzi, 21.03.2022”, au hotărât judecătorii.

Recent, Dinel Staicu mai primise o veste proastă tot de la magistrații Judecătoriei Sectorului 2 București. Conform FANATIK, în cauza respectivă, fosta soție a lui Dinel Staicu, Lenuța Nuțu, obținuse în justiție dreptul de a-l executa silit pe fostul patron al Universității Craiova.

”Soluția pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac”, au hotărât magistrații în favoarea fostei soții a lui Dinel Staicu.

ADVERTISEMENT