News

Guvernul lucrează joi de la Timișoara. De ce își duce Ciolacu miniștrii în orașul lui Grindeanu

Guvernul a organizat o ședință specială pentru ziua de joi. Miniștrii merg la Timișoara pentru a dezbate proiecte cu impact regional
23.04.2024 | 17:24
Guvernul lucreaza joi de la Timisoara De ce isi duce Ciolacu ministrii in orasul lui Grindeanu
Guvernul se întrunește într-o ședință specială la Timișoara Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Timișoara este orașul pe care îl reprezintă Sorin Grindeanu, actualul ministru al Transporturilor, prim vicepreședinte PSD și deputat de Timiș.

Guvernul lucrează joi de la Timișoara

Guvernul se va întruni într-o ședință specială joi, 25 aprilie, în Timișoara, pentru a aproba proiecte cu impact major regional, a anunțat marți purtătorul de cuvânt al Executivului.

ADVERTISEMENT

„Vom avea o ședință specială, aș putea spune, în această zi de joi, la Timișoara. (…) Este o ședință focalizată pe proiecte cu impact regional”, a spus Mihai Constantin.

Este vorba despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea unui nou stadion în Timișoara, demersurile pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei la Beba Veche și autorizarea Companiei Naționale de Investiții (CNI) pentru declanșarea procedurilor pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara, proiect finanțat prin PNRR.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației locale Press Alert, refacerea celui mai mare stadion din oraș a fost prilej de dispute electorale în aproape toate scrutinurile din ultimele decenii, cel mai recent „episod” având loc săptămâna trecută între Alin Nica și Alfred Simonis, candidați la conducerea Consiliului Județean Timiș, instituție care are în subordine stadionul.

Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, îl acuză pe Alfred Simonis, candidatul coaliției PSD-PNL la șefia CJ, că blochează proiectul pentru a-l transforma în mită electorală la alegerile locale, cu riscul de a-l întârzia enorm. În replică, Simonis susține că Nica habar nu are procedura și că e rău intenționat.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește aprobarea hotărârii de înființare a vămii permanente de la Beba Veche, la granița cu Ungaria, sursa citată precizează că au venit toate aprobările necesare din partea autorităților maghiare, iar partea română este pe ultima sută cu obținerea avizelor.

„Continuăm, la nivel guvernamental, să facem tot ce se poate pentru proiectele importante ale Timișoarei. Nu venim doar cu declarații politice, ci cu fapte concrete.

ADVERTISEMENT

Am dovedit în ultimii ani că pentru acest guvern Timișoara este o prioritate, dovadă fiind și proiectele cu investiții de sute de milioane de euro aflate în derulare în acest moment”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu pentru publicația citată.

ADVERTISEMENT