Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Generalul Iordănescu, convins că e nevoie de “Legea Dîncu” în sportul românesc: “Va fi un act de dreptate!” Video

Anghel Iordănescu este convins că sportul românesc are nevoie de „Legea Dîncu”. Fostul selecționer a subliniat nevoia de bani în sportul din România.
20.04.2023 | 12:48
Exclusiv Generalul Iordanescu convins ca e nevoie de Legea Dincu in sportul romanesc Va fi un act de dreptate Video
Anghel Iordănescu vrea cu insistență să fie aprobată „legea Dîncu”. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu susține fără ezitări proiectul de lege al lui Vasile Dîncu. Fostul ministru al Apărării, alături de alți doi parlamentari, au propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări propuse Legii Sportului prin care cluburile de drept public să poată evolua în ligile profesioniste.

Anghel Iordănescu cere cu insistență aprobarea „Legii Dîncu”: „Va fi un act de dreptate pentru sport”

Anghel Iordănescu consideră necesară modificarea Legii Sportului. Fostul selecționer al României susține că sportul românesc are nevoie de bani pentru a face performanță. „Este necesară această modificare a legii pentru că va fi un act de dreptate pentru sport.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Pentru că sportul are nevoie de această lege, indiferent că sportul se numește baschet, fotbal, volei sau handbal avem nevoie de bani în sport. Nu se poate obține performanță.

Ne dorim cu toții și cel puțin la nivelul fotbalului ne dorim cu toții să mai jucăm la turneele finale, Campionate Mondiale, Europene, ne dorim să mai jucăm în Champions League cu o echipă de club”, a declarat Anghel Iordănescu, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu, vești proaste pentru CSA Steaua: „Procedura legislativă este complicată și va dura”

Vasile Dîncu a cerut dezbaterea în regim de urgență la Camera Deputaților și Senat a modificărilor aduse Legii Sportului. Fost senator în Parlamentul României, Anghel Iordănescu le-a dat vești proaste celor de la CSA Steaua care își doreau să joace pe prima scenă a fotbalului din România încă din sezonul viitor.

„Tata Puiu” a precizat că legea propusă de Vasile Dîncu va ajunge pe masa Comisiilor și se vor face și alte amendamente. „Rămâne de văzut (n.r. cât va dura). Cert este că chiar dacă s-a cerut dezbaterea în regim de urgență eu cred că procedura legislativă este mai complicată și va dura mai mult. Mi-e greu să vă spun cât va dura pentru că va depinde foarte mult și de ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

În sensul că în prima fază, legea lui Vasile Dîncu va intra pe la comisii: la Comisia din Senat, la Comisia din Camera Deputaților, probabil. În afară de asta se vor mai face și alte amendamente și vor fi politicieni care vor să sprijine legea”, a mai spus Anghel Iordănescu, la FANATIK SUPERLIGA.

„Avem nevoie de această lege. Avem nevoie de bani în sport”

Deși a enumerat prioritățile de pe lista Guvernului, Anghel Iordănescu a precizat că societatea românească are nevoie de sport. Fostul antrenor al Stelei vrea cu orice preț ca „legea Dîncu” să fie aprobată pentru că sportul are nevoie de bani.

ADVERTISEMENT

„Acest lucru nu se poate face fără bani. Sportul are nevoie de bani. Eu înțeleg. Prioritatea Guvernului, a societății este sănătatea, educația, cultura, infrastructurile, dezvoltarea autostrăzilor că suferim de 30 de ani nu reușim să construim ceea ce ne dorim, dar până la urmă trebuie să înțelegem că și de sport avem nevoie.

Oamenii iubesc sportul. Nu-mi place să intru în aceste comentarii. Avem nevoie de această lege pentru că avem nevoie de bani în sport. Acești bani să poată folosi pentru performanța la care tindem cu toții”, și-a încheiat declarațiile Anghel Iordănescu, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT