Absolvent al Institutului de Construcții București, Facultatea de Instalații (secția Ingineri) în 1979, Crin Halaicu (69 de ani) a devenit în 1992 primar general al Bucureștiului, funcție în care a stat până în 1996. Cu o viață sentimentală agitată, Halaicu s-a retras din prim-plan acum mai bine de un deceniu, dar recent a fost nevoit să apară în fața judecătorilor, într-un proces având ca obiect ”confiscare specială”.
Membru PNL din 6 ianuarie 1990, Crin Halaicu a participat în 1992 la alegerile locale pentru fotoliul de primar general al Bucureștiului ca reprezentant al Convenției Democrate Române (CDR), alături de alți 40 de candidați. După primul tur de scrutin, din 9 februarie 1992, în finală au rămas Crin Halaicu, cu 45,94 % din voturi, și Cazimir Ionescu (FSN), cu 31,45 %.
Pe 23 februarie 1992, Crin Halaicu a devenit primar general al Capitalei, strângând 55,88 % din voturile valabil exprimate, față de contracandidatul său, Cazimir Ionescu, care a obținut 44,12 %. În acea vreme, politicianul era căsătorit cu prima lui soție, cu care avea un băiat, familia locuind într-un bloc vechi din centrul orașului.
La finalul mandatului său, Crin Halaicu a divorțat și s-a însurat cu Carmen, ofițer în cadrul departamentului economic din Inspectoratul General al Poliției. Crin și Carmen s-au lansat apoi împreună în afaceri cu profil imobilar, așa cum scria atunci presa vremii.
Din perioada mariajului cu Carmen datează și prima achiziție imobiliară importantă a lui Crin Halaicu, un conac amplasat la Izvorani. Potrivit presei de investigații din acei ani, vila a fost achiziționată cu un milion de dolari de la moștenitorii unui fost primar la Capitalei, Alexandru Donescu, și a fost renovată din temelii.
După ce a vândut conacul pe o sumă impresionantă, scoțând un profit consistent, Halaicu și-a cumpărat o altă vilă, dar în Mogoșoaia. ”Am proiectat-o integral după o poză făcută în Normandia. Nu aveam planuri, ci doar o imagine de la o fațadă”, dezvăluia Halaicu în 2011 despre noua lui locuință.
În 2010, Halaicu a divorțat și de Carmen, cu care are doi copii, un băiat și o fată. Începând cu 2018, fostul primar al Capitalei s-a afișat alături de Nicole, o specialistă în marketing, cei doi formând un cuplu sudat și discret în ultimii ani.
”Întâi și-a făcut o firmă de asigurări cu un român stabilit în Germania. Spune că a câștigat 3 milioane de dolari în 3 luni. A vândut firma, fiindcă nu se pricepea la asigurări, și a cumpărat o sticlărie de artă fiindcă intrase în afaceri imobiliare. Afacerea cu vitralii și alte obiecte de sticlărie n-a mers și a falimentat. În schimb, a dat lovitura cu apartamentele de lux, după ce plecase de la primărie și se căsătorise a doua oară”, dezvăluia ”Evenimentul zilei” despre Halaicu.
Ultima dată când Crin Halaicu a apărut într-o postură oficială s-a întâmplat în 2009, când fostul primar s-a ocupat inițial de comisiile PNL din București în vederea alegerilor locale. Numele lui Halaicu s-a regăsit însă pe lista sponsorilor importanți ai campaniei electorale din acel an a lui Crin Antonescu, pentru care a donat 230.000 lei.
Potrivit FANATIK, Crin Halaicu a fost chemat recent la tribunal într-un proces având ca obiect ”confiscare specială”. În dosar, judecătorii au admis propunerea Parchetului și au decis confiscarea mai multor arme de foc aparținând fostului primar al Capitalei.
”Soluția pe scurt: În baza art. 5491 alin. 5 lit. b C.proc.pen. rap. la art. 112 alin. 1 lit. f C.pen. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea şi dispune confiscarea armelor marca Remington, seria A-667841 M, cal. 12, Remington, seria B-8246853, cal. 308, Remington, seria PC 510479, cal. 12, a două țevi marca Remington cal. 12, a 94 de cartușe cal. 12 și a 16 cartușe cal. 308 win, depuse la camera de corpuri delicte în baza dovezii de primire seria AAA nr. 0021892. În baza art. 275 alin. 3 C proc.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, așa suna decizia magistraților, consultată de FANATIK.