News

Exclusiv. Se judecă cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea din pușcărie: “E un dosar solid!”

26.04.2021 | 19:06
Exclusiv Se judeca cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea din puscarie E un dosar solid
ADVERTISEMENT

Marți, 27 aprilie se judecă cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea din pușcărie. Ar putea fi ziua decisivă pentru fostul lider al social democraților. Instanța l-ar putea repune în libertate după nu mai puțin de 701 zile petrecute în arest. Dragnea a fost condamnat în data de 27 mai 2019.

Fostul șef al PSD a fost pedepsit de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

ADVERTISEMENT

Sunt semne bune pentru Liviu Dragnea. Între timp, Penitenciarul Rahova a fost obligat să îi recunoască acestuia zilele de muncă pe care nu le-a prestat după ce i-a fost retras dreptul de muncă de către conducerea închisorii.

Se judecă cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea din penitenciar

Concret, zilele acestea vor fi calculate pentru eliberarea condiționată după ce instanța i-a admis fostului lider al PSD o contestație.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea nu a stat o clipă pe gânduri și a transmis că a pierdut aproximativ 50 de zile de libertate, după ce Penitenciarul Rahova i-a retras dreptul de muncă în iulie anul trecut, în urma interviului pe care i l-a acordat din închisoare fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

Sursa foto – facebook

FANATIK a stat de vorbă chiar cu avocata lui Liviu Dragnea. Flavia Teodosiu spune că Liviu Dragnea este încrezător și speră ca în cel mai scurt timp clientul său să fie pus în libertate.

ADVERTISEMENT

„Marți are loc primul termen. Suntem foarte încrezători ținând cont de faptul că am reușit să obținem în instanță faptul că lui Liviu Dragnea i-a fost încălcat dreptul la muncă atunci când acesta a fost solicitat de către clientul meu și conducerea Penitenciarului l-a refuzat.

Instanța a dispus ca atare și lucrul acesta va cântări foarte mult la proces”, a spus pentru site-ul nostru Flavia Teodosiu.

ADVERTISEMENT

Când ar putea fi repus în libertate Liviu Dragnea

La mijlocul săptămânii trecute, Liviu Dragnea a primit aviz favorabil din partea comisiei din Penitenciarul Rahova pentru a fi eliberat condiţionat. Urmează acum ca decizia finală să fie luată de instanță.

Fostul lider al social democraților, condamnat la doar câteva ore după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare, a executat deja două treimi din pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare.

Sursa foto – hepta.ro

Lucrul acesta reprezintă o primă condiție pentru eliberarea condiționată. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, Liviu Dragnea a avut mai multe contre cu conducerea Penitenciarului, contre care s-ar putea să-l coste destul de mult acum.

Social democratul i-a dat în judecată pe șefii de la Rahova pe motiv că nu a fost lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut că nu a știut și nu a fost informată în nicio clipă de intenția lui Liviu Dragnea de a acorda un interviu în timp ce se afla în detenție.

De ce a fost condamnat Liviu Dragnea

27 mai 2019 a fost o zi tristă pentru PSD. Partidul a pierdut fără drept de apel alegerile europarlamentare și Liviu Dragnea a ajuns la închisoare. Liderul de atunci a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Sursa foto – hepta.ro

Concret, președintele social democraților ar fi insistat pentru angajarea a două persoane la instituția din Teleorman. Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica nu s-au prezentat însă niciodată la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă.

Cu toate acestea, au primit lunar salariu. Procurorii au spus că Liviu Dragnea a contribuit din plin, prin influenţa pe care o avea ca cele două să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

ADVERTISEMENT