News

Exclusiv. Un pacient este vinovat pentru incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. Cum a pornit focul

15.03.2021 | 10:44
Exclusiv Un pacient este vinovat pentru incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic Cum a pornit focul
Exclusiv. Un pacient este vinovat pentru incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. Cum a pornit focul. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Marius Mărginean, managerul Spitalului de Psihiatrie din Cavnic, a explicat pentru FANATIK motivul care a dus la incendiul din această dimineață. 

În total, au fost evacuați 71 de pacienți, iar la fața locului au intervenit șase mașini de pompieri și două ambulanțe.

ADVERTISEMENT

Incendiul a pornit la etajul 3 al Spitalului de Psihiatrie din Cavnic. Din fericire, „nu a fost o situație periculoasă mai ales că s-a evacuat în câteva secunde tot etajul pentru că nu sunt pacienți imobilizați care să necesite transport cu targa”, a explicat Marius Marginean. Însă motivul care a dus la izbucnirea incendiului rămâne halucinant.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. De vină a fost un pacient

Un nou incendiu într-un spital din România. Au fost evacuați 71 de pacienți. Care este starea lor de sănătate
Foto: Facebook

„Un bolnav psihiatric a fumat în camera de baie și a aruncat țigara în aerisire, ceea ce adus la un mic incendiu. S-a prins conducta de plastic și s-a degajat foarte mult fum.

S-a  evacuat întregul etaj până la stingerea să zicem incendiului propriu-zis. Dar, de fapt, a ars mocnit și s-a degajat foarte mult fum”, a transmis managerul spitalului, pentru FANATIK.

Marius Mărginean: ”Pacientul a fumat în camera de baie și în loc să arunce țigara în closet…”

incendiu cavnic spital
Sursa foto: emaramures.ro

Incendiul provocat în această dimineață nu a pus în pericol sănătatea celor 71 de pacienți internați la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic.

ADVERTISEMENT

„A fumat în camera de baie și în loc să arunce țigara în closet, a aruncat-o într-o zonă pe unde trec țevile de apă, canalizarea și aerisirea,” a precizat managerul spitalului.

Un nou incendiu într-un spital din România. ”S-a intervenit cu stingătoarele din dotare”

„Au fost evacuați toți pacienții. S-a intervenit cu stingătoarele din dotare și s-a stins în câteva minute după care s-a aerisit și au început mici reparații. Se va înlocui conducta de aerisire și respectiv doi robineți care s-au ars din cauză că au mânerul de plastic.

ADVERTISEMENT
  • Nu a fost o situație periculoasă mai ales că s-a evacuat în câteva secunde tot etajul  și nu avem pacienți imobilizați care să necesite transport cu targa”, a concluzionat, pentru FANATIK,  Marius Marginean, managerul Spitalului de Psihiatrie din Cavnic.

Marius Doru Mărginean a fost viceprimar al orașului Cavnic timp de 16 ani. Acesta a fost numit pe 9 iulie 2019, prin decizia primarului Vladimir Petruț, manager interimar al Spitalului de Psihiatrie din Cavnic. Spitalul din județul Mamamureș, are 59 de paturi la secția Psihiatrie, 21 paturi la compartimentul Medicină internă și 10 paturi la compartimentul Îngrijiri paleative, potrivit 2mnews.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: