News

Exclusiv. Virgil Musta anunță când ajunge valul 4 al pandemiei de coronavirus şi în România: ”Nu va mai dura mult!”

Medicul Virgil Musta anunță că valul 4 al pandemiei de coronavirus este imposibil de evitat în România, iar varianta Delta a virusului va provoca mari probleme în țara noastră.
23.07.2021 | 11:46
Exclusiv Virgil Musta anunta cand ajunge valul 4 al pandemiei de coronavirus si in Romania Nu va mai dura mult
Medicul Virgil Musta anunta cand vine valul 4 de COVID-19 in Romania Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre deja anunțatul val 4 al pandemiei de coronavirus și a explicat când va fi lovită România de o creștere semnificativă a cazurilor.

Medicul Virgil Musta, avertisment crunt

Medicul Virgil Musta, unul dintre cei care au făcut minuni, de-a lungul ultimului an și jumătate, în lupta contra coronavirusului a explicat, pentru FANATIK, că liniștea aparentă de pe frontul pandemiei din România nu va mai dura mult.

ADVERTISEMENT

”Suntem puțin în urmă, dar va ajunge și la noi acest val 4. Și, probabil, cu tulpina dominantă Delta. Nu va mai dura mult”, n-a explicat medicul Virgil Musta.

Iar când vine vorba de momentul în care se va porni, la modul serios, valul 4 al pandemiei și în România, medicul crede că vom fi prinși, din nou, nepregătiți.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, lumea nu se vaccinează suficient. Iar vaccinul este, acum, singura soluție pentru a evita un număr mare de cazuri severe care să pună presiune pe sistemul medical de la noi”, a spus medicul Virgil Musta pentru FANATIK.

Când vine valul 4 al pandemiei de coronavirus

Conform lui Virgil Musta, România este, momentan, în situația de a putea evita un val 4 al pandemiei de coronavirus, dar șansele sunt infime.

ADVERTISEMENT

”Așa cum s-a petrecut și anul trecut, s-a putut observa o decalare ale momentelor în care îmbolnăvirile au crescut semnificiativ între România și vestul Europei. Diferența a fost cam de o lună. Deja, în Marea Britanie numărul de cazuri este semnificativ mai mare, Franța a anunțat că a intrat în valul 4. Probabil, România mai are două săptămâni până să ajungă valul și la noi”, ne-a spus Virgil Musta.

Decalajul din această vară, explică Virgil Musta, este legat și de, culmea, o ramură a economiei care în România nu (mai) excelează de ceva vreme.

ADVERTISEMENT

”Țările cu mult turism au fost primele afectate. România va fi afectată când se vor întoarce turiștii din țările vizitate, probabil”, ne-a mai precizat Virgil Musta.

Care este soluția pentru a evita îmbolnăvirea de coronavirus

”Vaccinul este, cu siguranță, cea mai eficientă formă de protecție împotriva virusului. Și, chiar dacă apare totuși infectarea, cazurile severe la cei cu schema completă de vaccinare sunt mult, mult mai rare”, explică Virgil Musta.

Cu toate acestea, ne-a precizat medicul, mai există și alte forme de acțiune pentru a preveni o posibilă îmbolnăvire cu virusul care provoacă COVID-19.

”Sunt cele trei reguli de bază, pe lângă vaccinare. Păstrarea unei distanțe sociale, purtatul măștii și evitarea spațiilor aglomerate, și, esențial, o igienă cât mai atentă. Spălatul pe mâini, evitarea contactului mâinii cu ochii, nasul sau gura fără să fi fost, în prealabil, dezinfectată, sunt esențiale”, a mai spus, pentru FANATIK, medicul Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta, îngrijorat de varianta Delta a coronavirusului

”Varianta Delta a coronavirusul nu are încă, la noi în țară, transmitere comunitară, sunt doar focare, dar, pronbabil, pe fondul vaccinării insuficiente și a relaxării restricțiilor și regulilor se va ajunge și la transmitere comunitară. Chiar dacă sunt cazuri de îmbolnăviri și la persoane vaccinate cu schema completă, situația lor este una mult mai bună, sunt puține cazuri grave. Iar exemplul Angliei este concludent”, explică, pentru FANATIK, medicul Virgil Musta.

Conform datelor oficiale și studiilor realizate și citate de site-ul guvernamental dedicat vaccinării, rezultatele statistice din Marea Britanie demonstrează că cei vaccinați sunt mult mai protejași i în cazul variantei Delta a coronavirusului.

”Vaccinarea ar reduce de 4 ori șansele de spitalizare la persoanele mai vulnerabile, care totuși se infectează. (…) Eficiența vaccinării împotriva spitalizării rămâne peste 90% chiar și în cazul tulpinii Delta după vaccinare cu regim complet. În plus, rămâne foarte importantă respectarea măsurilor de igienă non-farmaceutice”, susține sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: