Fotbal intern

Cristiano Bergodi este noul antrenor al Craiovei! Anunțul oficial al clubului: „Habemus antrenor!” Ce salariu va avea italianul şi prima reacţie

08.05.2020 | 13:46
Cristiano Bergodi este noul antrenor al Craiovei Anuntul oficial al clubului Habemus antrenor Ce salariu va avea italianul si prima reactie
Crisiano Bergodiare mari șanse să semneze vineri dimineața contractul cu Universitatea Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Varianta Cosmin Contra la Universitatea Craiova a căzut definitiv, fostul selecționer al naționalei României refuzând să se întoarcă în acest moment în fotbalul românesc. El se află în izolare la Madrid de aproape două luni și i-ar fi fost practic imposibil să vină la Craiova.

De altfel, FANATIK a anunțat încă de la prânz că această mutare are șanse foarte mici de reușită, atunci când a prezentat în EXCLUSIVITATE declarația lui Cosmin Contra. „Nu sunt șanse să vin la Universitatea Craiova în acest moment, nu am mai vorbit cu cei de acolo de ceva timp” a spus fostul antrenor al României.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 mai ora 14:00. Cristiano Bergodi este noul antrenor al Craiovei! Anunțul oficial al celor de la Universitatea Craiova din urmă cu câteva minute confirmă informația dezvăluită în EXCLUSIVITATE de FANATIK joi, 7 mai, la ora 22:02. Iată mai jos comunicatul formației din Bănie privind numirea italianului pe banca tehnică.

„Fiindcă vine din Cetatea Eternă în Cetatea Banilor, putem spune: Habemus antrenor! Dacă ne uităm în urmă, Știința a avut compatibilitate cu școala de antrenori italiană, așa că Cristiano Bergodi are toate șansele să scrie istorie în „vulcanul” alb-albastru. Simbolul lui Lazio, pentru care a jucat 7 ani de zile, a semnat cu Știința un contract valabil până în data de 30 iunie 2021. Bun venit, Mister și adu-ne trofee!”

ADVERTISEMENT

cristiano bergodi

Acesta e comunicatul Craiovei privind venirea lui Cristiano Bergodi. La câteva minute, Bergodi a acordat pentru FANATIK primul său interviu ca antrenor al oltenilor (VEZI AICI)


ȘTIREA INIȚIALĂ, joi, 7 mai, ora 22:02.

Cristiano Bergodi este noul antrenor al Craiovei! Vineri va semna contractul

După ce Cosmin Contra a refuzat să preia echipa în urma despărțirii de Corneliu Papură, conducătorii Universității Craiova s-au orientat rapid și s-au înțeles cu italianul Cristiano Bergodi. FANATIK a aflat că acesta urmează să semneze contractul cu echipa patronată de Mihai Rotaru în cursul zilei de vineri.

ADVERTISEMENT

Bergodi va primi în Bănie un salariu lunar de 10.000 de euro și va avea ca obiectiv principal câștigarea titlului de campioană a României în acest sezon. El este liber de contract în acest moment, după ce s-a despărțit de FC Voluntari în decembrie 2019, echipă pe care a lăsat-o la momentul respectiv pe ultimul loc în Liga 1, după disputarea a 22 de etape din sezonul regular.

Mihai Rotaru s-a oprit asupra antrenorului italian deoarece consideră că acesta are valoarea și experiența necesare pentru a aduce un nou titlu în Bănie după o pauză de aproape 30 de ani. „Totul depinde doar de noi. E anul Universității. Dacă noi câștigăm toate meciurile până la final, suntem 100% campioni”, a declarat Mihai Rotaru cu câteva zile în urmă.

ADVERTISEMENT

În acest moment, după disputarea a 2 etape din play-off-ul Ligii 1 la fotbal, Universitatea Craiova ocupă locul 3 în clasament, cu 26 de puncte, la egalitate cu FCSB. Liderul campionatului este CFR Cluj, care a acumulat 30 de puncte, conducătorii craioveni considerînd că diferența de 4 puncte poate fi recuperată fără probleme.

A fost dorit și în iarnă, după plecarea lui Victor Pițurcă

Cristiano Bergodi a fost o variantă pentru banca tehnică a Universității Craiova și în ianuarie, după plecarea lui Victor Pițurcă, dar oltenii au preferat atunci continuitatea, alegând să meargă pe mâna lui Corneliu Papură. Acesta a apucat să mai conducă echipa în 4 etape din sezonul regular și în 2 meciuri din play-off, după care a intervenit întreruperea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus. Ultimul meci al lui Papură la Craiova a fost înfrângerea suferită cu 1-4 în fața FCSB-ului, pe Arena Națională.

Printre susținătorii lui Bergodi se numără și președintele Sorin Cârțu, care și-a arătat mereu simpatia față de tehnicianul italian, considerând că acesta are toate atuu-rile să facă performanță la Craiova.

„Mie îmi place Bergodi, mi-a plăcut mereu. De exemplu, a studiat cum să-l anihileze pe Mihăilă, a găsit antidotul. Așează bine echipa în teren, de aia ne-a chinuit. Au avut o lecție bine învățată”, a declarat Cârțu după partida dintre FC Voluntari și Universitatea Craiova, disputată în sezonul regular din Liga 1.

  • 7 echipe a antrenat Cristiano Bergodi în România: FC Național, CFR Cluj, Rapid (de două ori), Poli Iași, FCSB, ASA Tg. Mureș și FC Voluntari
  • 1 trofeu a câștigat Cristiano Bergodi în România: Supercupa cu Rapid, în 2007
ADVERTISEMENT