Sport

Cine este fotbalistul dat afară de la FCSB după doar 4 minute! Topul execuţiilor lui Gigi Becali

Zdenek Ondrasek şi-a reziliat contractul cu FCSB şi a intrat în topul fotbaliştilor străini executaţi în timp record de Gigi Becali. Cu toate acestea, un fundaş este jucătorul care a rezistat cel mai puţin: 4 minute.
04.08.2021 | 21:09
Cine este fotbalistul dat afara de la FCSB dupa doar 4 minute Topul executiilor lui Gigi Becali
Executaţi rapid de Gigi Becali! Zdenek Ondrasek, în topul străinilor cu viaţă scurtă la FCSB. Cine a prins doar 4 minute
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunţat în exclusivitate că Zdenek Ondrasek şi-a reziliat contractul cu FCSB, după ce atacantul ceh a bifat 110 minute în tricoul “roş-albaştrilor”. Fotbalistul de 32 de ani a intrat în topul fotbaliştilor străini care au fost puşi pe liber de Gigi Becali, însă nu a avut nicio şansă să se apropie de cel care ţine recordul pentru cele mai puţin minute jucate la FCSB.

Zdenek Ondrasek, pe locul 4 în topul străinilor care au jucat cel mai puţin la FCSB. Tininho l-a convins pe Gigi Becali după 4 minute

Tininho este fotbalistul străin care deţine recordul de cele mai puţin minute jucate la FCSB. Adus de la Belenenses în iulie 2009, fundaşul stânga a bifat 4 minute în manşa tur din play-off-ul Europa League, 3-0 cu St Patrick’s Athletic, şi apoi a dispărut la echipa a doua. Trei luni mai târziu, Gigi Becali îl dădea afară. “Eu nu îl transferam în viaţa mea pe Tininho la Steaua”, spunea patronul FCSB după despărţirea de Tininho.

ADVERTISEMENT

Boris Keca a fost mai norocos şi a adunat 89 de minute în 2 meciuri. Fundaşul central bosniac a părăsit-o pe FCSB după finala Supercupei României din 2005, pierdută în faţa lui Dinamo, fiind considerat responsabil pentru ratarea trofeului în faţa marii rivale.

Iordan Todorov a fost adus în vara lui 2010 de la Lokomotiv Plovdiv şi visa că va lua titlul cu FCSB. Fundaşul bulgar nu a intrat în calculele lui Ilie Dumitrescu, antrenorul de atunci al “roş-albaştrilor”, şi a fost trimis la echipa secundă, unde a jucat 90 de minute, ca mai apoi să-i fie reziliat contractul.

ADVERTISEMENT

Zdenek Ondrasek a fost transferat de la Viktoria Plzen şi a bifat 110 de minute la FCSB. Cehul a ajuns pe lista neagră a lui Gigi Becali încă de la primul meci, 0-0 cu FC Botoşani, când a intrat după pauză. “Are calități Ondrasek, iese mingea afară din capul lui. Nu mai vreau să-l critic pe băiat, dar nu mi-a plăcut”, declara patronul FCSB după prima apariţie a lui Ondrasek.

Ante Vukusic a coborât pe locul 5 din cauza lui Zdenek Ondrasek

Ante Vukusic a ajuns liber de contract la FCSB, după ce se despărţise de Olimpija Ljubljana, însă a prins doar 129 de minute în tricoul “roş-albastru”. A fost la un pas să marcheze la debut, însă apoi a intrat rapid pe lista lui Gigi Becali. “Mai poate intra doar pe ușă, pe teren nu cred!”, anunţa Gigi Becali după FCSB – Gaz Metan Mediaş 1-0, ultimul meci al croatului în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Juvhel Tsoumou a fost adus liber de contract, după ce plecase de la Hermannstadt, în septembrie 2019, şi a debutat cu gol pentru FCSB într-o victorie cu U Craiova, scor 1-0. Atacantul congolez a jucat 145 de minute în tricoul “roş-albaştrilor”, iar la finalul anului 2019 şi-a reziliat contractul.

Gabriel Machado a fost transferat de la U Cluj, în ianuarie 2011, şi a jucat 170 de minute în 4 meciuri pentru FCSB. Atacantul brazilianul a plecat după doi ani petrecuţi la echipă şi a lansat un atac la adresa lui Gigi Becali. “Nu mai puteam continua la un club la care nu știi ce face patronul a doua zi”, spunea Machado după ce a semnat cu Rayo Vallecano.

ADVERTISEMENT

“Toate deciziile sunt luate de o persoană care nu ştie prea multe despre fotbal”

Lukasz Gikiewicz a venit de la Hajer la FCSB, în vara lui 2019, dar a jucat 206 minute în 4 meciuri. Polonezul a părăsit echipa după 6 ani şi s-a adresat la TAS pentru a câştiga litigiul cu Gigi Becali, ca mai apoi să-l atace într-un interviu. Reacţia patronului FCSB nu s-a lăsat prea mult aşteptată. “Ce să comentez eu ce spune un vagabond? El a spus niște minciuni, e și mai ofensator”.

Tot în vara lui 2019 a ajuns la FCSB şi Diogo Salomao. Portughezul a fost adus de la Al Hazem şi a bifat 211 minute în 5 meciuri. “Toate deciziile sunt luate de o persoană care nu ştie prea multe despre fotbal, el este doar proprietarul clubului”, avea să povestească Salomao după plecarea de la FCSB.

Pe locul 10 în topul străinilor cu cele mai puţine minute la FCSB se clasează Krum Bibishkov. Atacantul bulgar a fost adus de la Litex Loveci în vara lui 2009 şi a jucat 294 de minute în 5 meciuri, însă a intrat rapid pe lista neagră a patronului care era dispus să facă orice să scape de el. “Le dau şi bani celor de la Levski să-l ia pe Bibishkov”. Trimis la echipa a doua, fotbalistul a plecat la începutul lui 2010 la Coimbra.

Stipe Vucur se pregăteşte şi el de plecare

Adus în această vară de la Hallescher, Stipe Vucur are zilele numărate la FCSB. După eliminarea din Conference League, Gigi Becali a anunţat că renunţă la fundaşul austriac şi la Zdenek Ondrasek. Stipe Vucur a bifat 255 de minute în 3 meciuri la FCSB.

“Am vorbit și cu Meme, Ondrasek și Vucur pleacă”, spunea Gigi Becali la scurt timp după ce FCSB a fost eliminată de Şahtior Karagandy în turul 2 preliminar din Conference League.


  • (P) Cota BETANO FCSB – Gaz Metan Mediaș: 2,02 este cota pentru „1 pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT