News

Explicațiile autorităților în cazul șoferiței lovită cu piciorul de un polițist. „A manifestat un comportament agresiv verbal”

La o lună distanță după ce trei polițiști de la Rutieră au încătușat o șoferiță, lovind-o cu piciorul la un moment dat, IPJ Dâmbovița a oferit explicații pentru incident
11.02.2024 | 19:47
Explicatiile autoritatilor in cazul soferitei lovita cu piciorul de un politist A manifestat un comportament agresiv verbal
Șoferiță lovită cu piciorul de un polițist când a devenit recalcitrantă. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a transmis duminică, 11 februarie, că în urmă cu o lună de zile au fost nevoiți să încătușeze o șoferiță în vârstă de 35 de ani, care fusese prinsă cu numere false, în momentul în care aceasta a devenit recalcitrantă.

Șoferiță agresivă, încătușată de către polițiști

Potrivit comunicatului de presă transmis duminică de către IPJ Dâmbovița, în data de 11 ianuarie polițiștii de la brigada rutieră din Titu au oprit în trafic în localitatea Potlogi un autoturism condus de o femeie în vârstă de 35 de ani.

ADVERTISEMENT

În momentul în care au descoperit că plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului sunt false, femeia a devenit agresivă cu oamenii legii, motiv pentru care aceștia au fost nevoiți să „folosească mijloacele din dotare” pentru a o aduce la sediul Poliției.

“La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Titu, în timp ce se aflau pe raza localităţii Potlogi, au oprit pentru control un autoturism condus de o femeie de 35 de ani, din localitate.

ADVERTISEMENT

În momentul controlului, după ce poliţiştii i-ar fi comunicat femeii că, din primele verificări efectuate, plăcuţele cu număr de înmatriculare ale autoturismului condus sunt atribuite unui alt autovehicul, şoferiţa ar fi manifestat un comportament agresiv verbal şi a refuzat să coopereze cu poliţiştii.

Moment în care aceştia au folosit mijloacele din dotare pentru conducerea acesteia la sediul unităţii de poliţie în vederea luării măsurilor legale”, se arată în comunicatul remis duminică, 11 februarie, de către IPJ Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Mai mult, oamenii legii au precizat că a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, cercetările fiind efectuate de către un procuror de caz.

Șoferiță lovită cu piciorul de către un polițist

Comunicatul de presă al IPJ Dâmbovița vine în contextul în care tot duminică, pe rețelele de socializare, a apărut o înregistrare, preluată de presa locală, cu incidentul din 11 ianuarie. Pe filmare se poate vedea cum doi polițiști de la brigada rutieră încearcă să o încătușeze pe șoferița recalcitrantă.

ADVERTISEMENT

Aceasta din urmă este la pământ, în timp ce polițiștii o țin de brațe, dar ea încearcă să se zbată din picioare. În acest moment, unul dintre agenți pare că o lovește cu piciorul, însă loviturile nu par a fi intense, femeia continuând să opună rezistență oamenilor legii.

Cu privire la acest aspect al cazului, IPJ Dâmbovița precizează că au fost dispuse verificări. “În ceea ce priveşte comportamentul poliţiştilor şi modul de intervenţie, conducerea Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern, pentru dispunerea măsurilor legale”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT