News

Accident înfiorător în Arad. Un şofer care fugea de poliţie şi-a tăiat accidental ambele picioare după ce a intrat cu maşina într-un parapet

Un bărbat de 39 de ani a rămas fără picioare, iar un tânăr de 19 ani a fost preluat în stare gravă de elicopterul SMURD, în urma unui teribil accident produs în judeţul Arad.
15.11.2023 | 18:44
Accident infiorator in Arad Un sofer care fugea de politie sia taiat accidental ambele picioare dupa ce a intrat cu masina intrun parapet
Imagine de la accidentul din judeţul Arad Foto: ISU Arad
ADVERTISEMENT

Un accident înfiorător s-a produs miercuri la prânz, pe drumul dintre localităţile Nădab şi Cintei, din judeţul Arad. Un şofer care fugea de poliţie a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a intrat cu maşina într-un parapet. Atât el cât şi pasagerul care îl însoţea au suferit răni grave.

Şoferul fugar avea permisul suspendat

Accidentul s-a produs pe Drumul Judeţean 792, iar maşina era urmărită de poliţişti, după ce conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor. Ulterior s-a dovedit că şoferul fugar avea permisul auto suspendat.

ADVERTISEMENT

“În ziua de 15 noiembrie a.c., in jurul orei 11:50, un echipaj de poliție al Secției 3 Rurală Chișineu-Criș, aflându-se într-o acțiune de impunere a respectării legislației rutiere, au procedat la oprirea unui autoturism care se deplasa cu viteza în localitatea Nădab. Autoturismul nu a oprit la semnalele polițiștilor, echipajul pornind în urmărirea acestuia.

Pe D.J. 792, la km. 9+700 m, intr-o curbă la stânga, conducătorul autoturismului a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, derapând în șanț. În urma impactului, bărbatul aflat la volan, in vârstă de 39 de ani, a fost transportat la spital cu elicopterul SMURD, unui tânăr de 19 ani, pasager în autoturism, fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului.

ADVERTISEMENT

Din verificări, a reieșit că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat. Polițiștii continuă cercetările, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea accidentului, într-un dosar penal întocmit pentru vătămare corporală din culpă și conducere fără permis”, se arată într-un comunicat al IPJ Arad.

Tot un accident grav s-a produs şi în judeţul Suceava, unde marţi seara, trei persoane, între care un copil de 12 ani, au fost rănite după ce o maşină şi o căruţă s-au ciocnit pe DN 17.

ADVERTISEMENT

Echipele medicale care au fost trimise la faţa locului le-au acordat îngrijiri medicale unui minor în vârstă de 12 ani din căruţă, dar şi unei femei de 28 de ani şi unui bărbat de 25 de ani, ambii din autoturism. În urma accidentului calul a murit.

Cel mai grav accident al ultimelor zile s-a produs însă luni seara, în localitatea Independenţa, din judeţul Galaţi. Trei persoane au murit, iar alte opt au suferit diverse traumatisme, în urma coliziunii dintre un microbuz şi un autoturism.

ADVERTISEMENT

Potrivit IPJ Galaţi, un bărbat, cu de 56 de ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 25, având direcţia de deplasare către Tecuci, la km 53, într-o curbă la dreapta, ar fi pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu un microbuz prevăzut cu 8+1 locuri, condus de un bărbat, de 30 de ani. În urma accidentului au decedat trei persoane: un bărbat de 45 de ani, şi fiica acestuia, de 16 ani, din comuna Şendreni, judeţul Galaţi, pasageri ai autoturismului, şi un bărbat de 56 de ani, din comuna Pechea, pasager al microbuzului.

ADVERTISEMENT