News

Explozia de la Petromidia. Cele două victime cu arsuri grave vor fi transferate în străinătate

Anunțul privind transferul celor doi răniți a fost făcut de premierul Florin Cîțu.
04.07.2021 | 13:12
Explozia de la Petromidia Cele doua victime cu arsuri grave vor fi transferate in strainatate
ADVERTISEMENT

Cei doi bărbați în vârstă de 53 și 58 de ani sunt în prezent internați la Spitalul Floreasca din Capitală cu arsuri pe 30%, respectiv 25-30% din suprafața corpului.

Explozia de la Petromidia. Cele două victime cu arsuri grave vor fi transferate în străinătate

Într-o postare pe Facebook, Florin Cîțu precizează că a avut discuții cu Raed Arafat și Ioana Mihăilă legate de starea celor două victime ale exploziei de la Petromidia.

ADVERTISEMENT

“În decursul zilei de ieri m-am interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia.

Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura”, scrie premierul.

ADVERTISEMENT

Șeful guvernului precizează că, în urma intervenției sale, transferul în străinătate se va realiza, cel mai probabil luni.

“Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine.

ADVERTISEMENT

De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a mai precizat Florin Cîțu.

Medicii de la Floreasca și-au dat acordul pentru transfer

Medicii Spitalului de Urgență Floreasca și-au dat acordul pentru transferul în străinătate. Transferul fusese cerut atât de familiile răniților, cât și de angajatorul acestora.

ADVERTISEMENT

„Conform ultimelor evaluări făcute de medicii specialiști din Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, starea celor doi colegi este stabilă, având arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului. În această dimineață (duminică – n.r.), s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer”, a anunțat KMG International, citată de Mediafax.

Potrivit unui comunicat al companiei, toate costurile vor fi suportate de Rompetrol Rafinare și de KMG International.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite.

ADVERTISEMENT