News

Explozia unei mașini pe o stradă din Capitală. Automobilul abia plecase dintr-o stație GPL

Un automobil a explodat pe un bulevard din Capitală, la scurtă vreme după ce alimentase într-o stație GPL, șoferul suferind arsuri.
10.02.2024 | 11:17
Explozia unei masini pe o strada din Capitala Automobilul abia plecase dintro statie GPL
Mașina alimentată cu GPL a fost distrusă în totalitate/ Foto: Facebook - ISU București-Ilfov
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc vineri seara pe un bulevard din sectorul 6 al Capitalei, transmite observatornews.ro. Mașina a explodat în mers, la numai câteva secunde după ce părăsise stația GPL în care șoferul a făcut plinul.

După explozia inițială, automobilul a fost cuprins de flăcări. Din fericire, în mașină se afla doar șoferul, iar acesta a reușit să iasă la timp. Alte mașini sau trecătorii din zonă nu au avut de suferit de pe urma deflagrației.

ADVERTISEMENT

Șoferul a scăpat cu câteva arsuri și a fost dus la spital pentru îngrijiri suplimentare. Explozia i-a alarmat pe locuitorii din zonă care au ieșit din locuințe pentru a-și pune la adăpost mașinile parcate în apropiere de locul exploziei.

Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și urmează să fie realizată o expertiză tehnică pentru a stabili care este motivul pentru care a survenit explozia, dacă a fost vina șoferului sau sistemul de alimentare GPL nu a fost montat în mod adecvat.

ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când are loc un asemenea incident, întrucât în 2023 o maşină a explodat într-o staţie GPL in judeţul Ilfov, în timp ce era alimentată. Consecințele au fost mult mai grave atunci întrucât un angajat al stației a murit, iar șoferul a suferit răni grave.

De altfel, modul în cae sunt respectate normele de siguranță la stațiile GPL a fost pus sub semnul întrebării în urma exploziei de la Crevedia, în care au murit patru oameni, iar alte 55 de persoane au fost rănite, cele mai multe din rândul pompierilor care au intervenit la stingerea incendiului.

ADVERTISEMENT

În urma exploziei de la stația GPL din Crevedia, 21 de pacienți au fost internați cu arsuri medii sau ușoare în spitalele din România, iar alți doi au suferit răni grave. De asemenea, 12 victime au fost transferate la spitale din străinătate.

Din cercetările preliminare, anchetatorii au ajuns la concluzia că exploziile ar fi fost provocate de o țigară aprinsă de unul dintre angajații firmei. Parchetul General desfășoară o anchetă, fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Urmează să se stabilească în ce circumstanțe s-a produs tragedia, având în vedere că firma respectivă, care aparține fiului primarului din Caracal, Ionuț Doldurea, nu mai avea autorizație de funcționare din 2020.

ADVERTISEMENT