News

Explozie ciudată în Argeș. Trei persoane s-au ales cu arsuri grave. Uleiul de lavandă, cauza deflagrației

Trei persoane s-au ales cu arsuri după o ”posibilă” explozie a unei instalații de producere a uleiului de lavandă în Argeș.
27.06.2023 | 20:11
Explozie ciudata in Arges Trei persoane sau ales cu arsuri grave Uleiul de lavanda cauza deflagratiei
Explozie ciudată în Argeș. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale ISU Argeș și SAJ, după ce o persoană a sunat la numărul unic de urgență 112 și a anunțat că trei persoane au suferit arsuri în localitatea Hârsești. Se pare că oamenii ar fi avut de suferit în urma unei explozii la o instalație de producție a uleiului de lavandă.

Posibilă explozie în Argeș, cauzată de uleiul de lavandă

”ISU Argeş şi Serviciul de Ambulanţă intervin, marţi, cu mai multe echipaje, în localitatea Hârseşti, unde trei persoane au suferit arsuri, în urma unei posibile explozii la o instalaţie de producţie a uleiului de lavandă. Deocamdată, nu se cunosc împrejurările producerii incidentului şi nici exact care este starea victimelor”, au transmis autoritățile, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Cazul pare să semene izbitor de mult cu cel al unui român din Italia care a rămas fără mâini în timp ce se juca cu o bombă artizanală pe bază de dinamită, în podul casei sale. Individul care locuia în Montelabbate a ajuns în stare gravă în Ancona, fiind transportat acolo de un elicopter medical.

Deși a scăpat cu viața, bărbatul și-ar fi pierdut mâinile, iar localnicii spun că au auzit o explozie puternică, iar imobilul a fost la scurt timp evacuat. Carabinierii vor încerca acum să afle cum a intrat bărbatul în posesia bombei și, cel mai important, ce avea de gând să facă cu această bombă.

ADVERTISEMENT

”La locul exploziei au sosit serviciile de urgență 118 și pompierii, care l-au salvat pe bărbat și au ordonat transportarea acestuia cu elicopterul la spitalul Torrette din Ancona. Din nefericire, explozia i-a secționat mâinile românului de 37 de ani, care a suferit, de asemenea, răni grave pe tot corpul”, au transmis autoritățile.

Geniștii ajunși la locul exploziei au constatat că bomba manevrată greșit de bărbat era una rudimentară, pe bază de dinamită, probabil de pe urma unor războaie trecute din Europa. Cert e că un astfel de caz a mai fost identificat și în Stoccareddo Gallio din Vicenza, acolo unde o bombă din Primul Război Mondial a fost detonat din întâmplare în timp ce câțiva muncitori renovau o casă.

ADVERTISEMENT

De fapt, unul dintre muncitori a observat o țeavă de oțel care ieșea din perete, pe care au decis să o taie cu un polizor, însă ”țeava” era de fapt un proiectil care a explodat și a rănit pe toată lumea din încăpere. Geniștii transmit mereu populației, inclusiv în România, să nu se joace cu explozibili din Al Doilea Război Mondial, însă nu tot timpul sfatul este luat în considerare.

Drept dovadă, cazul unui bărbat din Neamț care a venit la secția de Poliție din sat cu o bombă la subraț, moment în care a fost declanșată alarma. Geniștii au avertizat de multe ori ca oricine găsește o astfel de bombă pe câmp sau în pădure să nu o atingă sub nicio formă și să cheme specialiștii.

ADVERTISEMENT

Pirotehnicienii nemţeni s-au deplasat cu autospeciala din dotare la locul solicitării. Muniţia, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă într-un depozit special amenajat”, au comentat autoritățile acest caz, care se putea încheia cu o tragedie.

ADVERTISEMENT
Tags: