News

Explozie la o clădire rezidențială din centrul Madridului. Doi morți și mai mulți răniți. Video

O explozie puternică a avut loc vineri la o clădire rezidențială din centrul Madridului. Aceasta s-a soldat cu doi morți și mai mulți răniți. Nu se cunosc, deocamdată, cauzele tragediei.
06.05.2022 | 23:41
Explozie la o cladire rezidentiala din centrul Madridului Doi morti si mai multi raniti Video
Doi morți și mai mulți răniți după o explozie la un imobil din Madrid. Cauzele nu sunt cunoscute. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter
ADVERTISEMENT

Panică, vineri după amiază, în centrul Capitalei Spaniei. O explozie puternică a fost consemnată la o clădire rezidențială cu mai multe etaje.

Doi morți și mai mulți răniți după o explozie la un imobil din Madrid. Cauzele nu sunt cunoscute

Într-o primă fază, două persoane au fost date dispărute și s-au anunțat aproape 20 de răniți. Ulterior, autoritățile au anunțat că cei doi oameni căutați au fost găsiți fără viață.

ADVERTISEMENT

Serviciile spaniole de urgență au anunțat inițial că se află în căutare a doi muncitori dispăruți care lucrau la clădire.

”Echipe de pompieri din Madrid caută doi muncitori daţi dispăruţi după explozie”, care a avut loc în jurul orelor 11:30 GMT, au anunţat pe Twitter serviciile de urgenţă.

ADVERTISEMENT

După o căutare de câteva ore, pompierii au declarat că trupurile decedate a două persoane, de 21 și 27 de ani, au fost găsite în mijlocul ruinelor, notează ABC News.

Explozia a avut loc la un imobil de patru etaje, situat în luxosul cartier Salamanca. După deflagrație, clădirea avea geamurile spulberate de suflul exploziei. Numeroase vehicule de salvare au fost desfăşurate în zonă.

ADVERTISEMENT

S-au raportat și 17 răniți, dintre care  o persoană în stare gravă

Potrivit celui mai recent bilanţ difuzat de serviciile de urgenţă iberice, 18 răniţi primesc îngrijiri. Patru dintre ei au fost duşi la spital, dintre care unul în stare gravă.

Echipajele de urgență au verificat clădirea pentru a se asigura că nu mai este nimeni blocat înăuntru, a declarat primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida pentru postul Telemadrid.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre informațiile conform cărora o scurgere de gaz ar fi provocat explozia, primarul a spus că este prea devreme pentru a ști.

”Se lucra în clădire, iar vecinii au spus că a fost o explozie puternică”, a spus edilul.

La rândul său, premierul spaniol Pedro Sánchez a spus într-un mesaj pe un site de socializare că biroul său urmărește îndeaproape situația și și-a oferit sprijinul victimelor.

ADVERTISEMENT
Tags: