News

Explozie puternică în județul Cluj. O casă a fost spulberată din temelii

O explozie puternică s-a produs, duminică, în localitatea Apahida, județul Cluj. O casă a fost spulberată, iar cei doi locatari s-au salvat în ultimul moment.
19.06.2022 | 19:38
Explozie puternica in judetul Cluj O casa a fost spulberata din temelii
Așa arată casa din Apahida, jud. Cluj, după explozia de duminică / Sursă foto: stiripesurse.ro
ADVERTISEMENT

Două persoane au ajuns la spital, duminică, după exlpozia unui imobil din localitatea Apahida, județul Cluj. La fața locului au fost trimise două autospeciale, echipaje SMURD și SAJ, care au intervenit de urgență.

Explozia de la Apahida a afectat structura de rezistență a clădirii

În urma suflului exploziei, structura de rezistență a casei a fost afectată, imobilul fiind pur și simplu pus la pământ de forța exploziei.

ADVERTISEMENT

Din fericire, locatarii au reușit să se salveze, însă aceștia a u suferit arsuri pe suprafețe mari din corp. În prezent, ei se află sub observația medicilor.

„A fost afectată structura de rezistenţă a casei în care a avut loc explozia. Bărbatul şi femeia care se aflau în locuinţă s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor.

ADVERTISEMENT

În urma evaluării primare efectuate de către echipajele medicale s-a constatat că au suferit arsuri pe peste 40% din suprafaţa corpului. Cele două persoane în vârstă de circa 60 de ani au fost transportate la spital”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

O acumulare de gaze, posibila explicație a deflagrației

Momentan, nu se cunoaște cauza exploziei, însă vecinii susțin că aceasta a fost declanșată de o centrală termică defectă. O altă ipoteză vizează o posibilă acumulare de gaz, provenit în urma unei scurgeri.

ADVERTISEMENT

„A spus că s-a dus să aprindă aragazul și atunci a explodat. Cred că de la gaz, a fost ceva scurgere. Ginerele a văzut, el a fugit și a scos-o pe femeie afară”, a declarat o vecină pentru cluj24.ro.

Polițiștii încearcă să afle cauza reală a exploziei din județul Cluj

Polițiștii de la Secția 2 Rurală au ajuns și ei la fața locului, în urma unui apel la 112.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii, echipaje de pompieri si echipaje medicale, aceștia din urmă luând măsurile necesare pentru salvarea a 2 persoane de circa 60 de ani, care ar fi suferit arsuri de aproximativ 40% din suprafața corpului.

ADVERTISEMENT

În continuare sunt efectuate cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor care au condus la acest incident”, arată IPJ Cluj.

Puternica explozie nu a fost urmată de un incendiu, ceea ce conduce la ideea că deflagrația a fost provocată, într-adevăr, de o acumulare de gaze.

ADVERTISEMENT
Tags: