News

Explozie puternică la Rafinăria Petromidia: un mort şi patru răniţi. A fost deschis dosar penal in rem. Update

Explozie puternică produsă la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O persoană a murit, alte patru au fost rănite.
02.07.2021 | 17:50
Explozie puternica la Rafinaria Petromidia un mort si patru raniti A fost deschis dosar penal in rem Update
ADVERTISEMENT
02-07-2021
15:03

A fost deschis dosar penal după incendiul de la Petromidia

Autoritățile au deschis un dosar penal în urma incendiului de la Rafinăria Petromidia. Un om și-a pierdut viața și acum sunt căutați responsabilii.

Este vorba despre un angajat care a fost surprins de explozia care a avut loc în jurul orei 12:00, vineri.

Alte patru persoane au fost rănite în urma incendiului.

02-07-2021
12:54

Incendiul de la Rafinăria Petromidia a fost lichidat. Bilanțul final: un mort şi patru răniți

Ministrul de Interne Lucian Bode, șeful DSU Raed Arafat și reprezentanți de la ISU și Petromidia au susținut o conferință de presă comună în care au prezentat cele mai noi informații legate de explozia de la Rafinăria din Năvodari.

Bilanțul final al victimelor este următorul: o persoană a murit și 4 au fost rănite. Dintre acestea, una are arsuri pe 45% din suprafața corpului, alta pe 25%, iar alte două au suferit răni ușoare.

Raed Arafat a anunțat că cele două persoane cu arsuri vor fi tratate în Capitală. Prima a ajuns deja la Spitalul Floreasca, iar elicopterul SMURD este în drum către a doua.

Șeful MAI Lucian Bode a anunțat că focul izbucnit după explozia de la Rafinăria Petromidia a fost lichidat în totalitate la ora 15.

Potrivit reprezentantului Petromidia, persoana decedată a fost prinsă de suflul acestei explozii. Pe platformă erau 5 persoane în momentul exploziei.

În ceea ce privește cauza tragediei, Felix Crudu, directorul Rompetrol Rafinare, a spus că: ”A fost o conductă care s-a fisurat, nu cunoaștem detalii, în zonă fiind motorină și temperaturi foarte mari. Astfel, s-a aprins imediat”.

02-07-2021
11:51

Persoana dată dispărută a fost găsită moartă

Persoana care a fost dată dispărută în urma exploziei de la rafinăria Petromidia a fost găsită decedată, informează Prefectura Constanţei. Victima a fost descoperită în interiorul unităţii.

”Se lucrează pentru localizarea și stingerea incendiului. Degajările de foc sunt mult mai mici. Am discutat și cu colegii de la Mediu. Noxele s-au stabilizat și apoi au început să scadă. Nu este niciun motiv de alarmare pentru populația orașului Năvodari.

A fost localizată persoana dispărută, care este cea decedată. Unul dintre răniți, cel cu 45% arsuri a fost transportat deja cu elicopterul SMURD la București. Ceilalți sunt la UPU Constanța. În momentul de față incendiul este pe cale să fie stins”, a spus prefectul Silviu Coșa, la Digi24.

02-07-2021
11:35

Bilanțul victimelor după explozia de la Rafinăria Petromidia crește: 5 răniți și o persoană dispărută

Potrivit purtătorului de cuvânt de la ISU Constanța, Ana Maria Stoica, numărul victimelor exploziei de la Rafinăria Petromidia se ridică la 6.

”Vorbim de 6 victime după cum urmează: o persoană cu răni pe aproximativ 45% din suprafața corpului, preluată de SMURD, o persoană dată dispărută și alte 4 persoane cu arsuri minore la față și politraumatisme”, a spus Ana Maria Stoica.

Iată comunicatul integral al celor de la ISU legat de explozia produsă vineri la Rafinăria Petromidia.

Astăzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la Rafinăria Petromidia, localitatea Năvodari, județul Constanța.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor , dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. La acest moment se efectuează operațiuni de căutare – salvare în cazul unei persoane dispărute.

Incendiul a fost localizat la ora 13:14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți.

La locul intervenției s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri către au încadrat în primă fază 5
Autospeciale de stingere cu apa și spumă, 1 autocamion cu 2000 l substanța de stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 1 cisternă, 5 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă, 5 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanta si un elicopter SMURD.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forte suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, Ialomița, Tulcea, Brăila, precum și un autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

Ulterior cantitatea de substanta de stingere a fost suplimentata cu cate 2000 l de la ISU CL, ISU GL, ISU TL, ISU ÎL și ISU VN

Situația este încă în dinamică, vom reveni cu actualizări.

La acest moment situația este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, direcția fumului este în sens opus fată de plajă și de oraș, motiv pentru care cetățenii sunt în siguranță. Cu toate acestea rugăm populația să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea ferestrelor”.

02-07-2021
10:41

Cele 3 victime ale exploziei de la Rafinăria Petromidia, transportate la UPU Constanța

Autoritățile au oferit noi informații despre situația victimelor de la explozia produsă la Rafinăria Petromidia.

Astfel, cele 3 persoane rănite au fost transportate la UPU Constanța.

Una dintre acestea, care are arsuri de aproximativ 45% din suprafața corporală, a fost transportată cu elicopterul SMURD, informează ISU.

02-07-2021
10:18

Numărul victimelor crește. Sunt 3 persoane rănite. ISU, desfășurare importantă de echipaje

Potrivit ISU Constanța, numărul victimelor în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia ajunge la 3. Dintre acestea, 2 sunt cu arsuri.

Șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, spune că una dintre victime are arsuri pe aproape 50% din suprafața corpului. Prin urmare, a fost transportată cu un elicopter SMURD la o secție UPU din Constanța.

Inspectoratul anunță suplimentarea rezervei de stingere a incendiului. În zonă a ajuns și un elicopter SMURS.

”A fost dispusă suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU CL, TL, IL, GL și VN.

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil.

Până la acest moment, sunt raportate 3 victime, dintre care 2 cu arsuri. În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD”, anunță ISU într-un comunicat.

O explozie puternică a avut loc vineri, în jurul ore 12:00, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Potrivit celor de la ISU, deflagrația s-a produs la o instalație de la rafinărie.

În urma evenimentului au fost înregistrate două victime. Una are arsuri pe căile aeriene și pe circa 45% din suprafața corpului.

ADVERTISEMENT

Explozie puternică la rafinăria Petromidia. Cel puțin o victimă

Imediat după producerea exploziei, un nor gros de fum putea fi văzut în Năvodari, dinspre Midia.

”Explozie urmată de incendiu la o rafinărie din localitatea Năvodari. Pentru gestionarea incidentului, la fata locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulante SMURD și 1 unitate de terapie intensiva mobila.

Din informațiile primite până la acest moment, 2 persoane ar fi rănite. Misiunea este în dinamică”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.

ADVERTISEMENT

Au loc mobilizări importante de echipaje ISU la locul exploziei de la Rafinăria Petromidia. Astfel, pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forte suplimentare, respectiv:

  • ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere
  • ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere
  • ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere
  • ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere, anunță ISU.
ADVERTISEMENT

Autoritățile au activat planul roșu de urgență, iar cetățenii au fost informați de eveniment prin Mesaj Ro-Alert.

Locuitorii din Năvodari sunt rugați să evite zona pe o rază de 1.000 de metri, să închidă geamurile locuințelor și să nu se expună la fum și noxe, se arată în mesaj.

ADVERTISEMENT

Mesaj Ro-Alert petromidia

Ministrul Tanczos Barna, după explozia de la Petromidia: ”Impactul asupra mediului poate fi major”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a avut o primă reacție după explozia de la Rafinăria Petromidia. Acesta a spus că norul de fum se îndreaptă spre mare, iar impactul asupra mediului poate fi important.

”Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări, norul de fum se deplasează spre mare. Avem la fața locului un laborator mobil. În momentul de față acestea sunt informațiile pe care le dețin”, a spus oficialul Guvernului.

Petromidia este cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai moderne din sud-estul Europei, cu impact semnificativ în zona Dobrogei și pe plan național.

Petromidia contribuie semnificativ la dezvoltarea activităților Rompetrol în România și în regiunea Mării Negre. Ea face legătură între activitățile de trading și aprovizionare și cele de distribuție a carburanților prin intermediul stațiilor Rompetrol din România, Moldova, Bulgaria și Georgia.

ADVERTISEMENT
Tags: