News

Explozie urmată de incendiu la Aerostar Bacău: 2 persoane au fost grav rănite. Au arsuri pe 10-15% din suprafața corpului. Update

O explozie a avut loc la Aerostar Bacău, în jurul orei 13:00. Două persoane au fost grav rănite, iar o alta a suferit un atac de panică. Victimele au fost transportate la spital.
23.11.2021 | 14:18
Explozie urmata de incendiu la Aerostar Bacau 2 persoane au fost grav ranite Au arsuri pe 1015 din suprafata corpului Update
Explozie la Aerostar Bacău. Sursa foto: aerostar.ro
ADVERTISEMENT

În urma exploziei s-a declanșat un incendiu. Au fost alertați pompierii, dar angajații companiei au reușit să stingă flăcările înainte de sosirea echipajelor de salvare.

”Am fost sesizați că a avut loc un incendiu lichidat la Aerostar. S-au deplasat doi inspectori de prevenire din cadrul ISU pentru a evalua situația.

ADVERTISEMENT

Știm că au fost 3 victime, preluate de Ambulanță”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, scrie presa locală Ziarul de Bacău. 

Explozia ar fi fost provocată de o substanță. A treia victimă a refuzat transportul la spital

Cei doi răniți, angajați ai Aerostar Bacău, ar avea arsuri de gradul 1 și 2. Aceștia ar fi vrut să dezinfecteze un avion cu substanțe speciale care au provocat explozia urmată de un incendiu.

ADVERTISEMENT

Ulterior, unul dintre ei s-a ales cu o arsură majoră la picior, iar celălalt are arsuri în zona feței. În avion se afla o persoană, dar aceasta nu a fost atinsă de incediu. S-a ales doar cu un atac de panică și o lovitură la picior, încercând cu disperare să iasă din aeronavă.

Arsurile suferite de cei doi angajați ar fi pe 10-15  din suprafața corporală. Adrian Popa, managerul SJU Bacău,  a spus la Digi 24 că nu este nevoie să fie transferați în alte spitale, din alte localități. Una dintre cele trei victime ar fi refuzat să meargă la spital.

ADVERTISEMENT

Instalația de detectare a fumului nu a funcționat

Suspicios este faptul că instalația de detectare a fumului din hală nu s-a declanșat. Drept urmare, un inspector de la  ITM Bacău a fost trimis în zonă ca să investigheze situația ce ar fi produs o adevărată tragedie, dacă focul nu ar fi fost oprit la timp.

”Sunt două victime cu arsuri și o alta cu atac de panică. În acest moment nu știm mai multe, colegii sunt la fața locului”, a precizat și Aura Crețu, directoarea Serviciului Județean de Ambulanță.

ADVERTISEMENT

Directorul Aerostar SA: ”A fost un accident de muncă. S-a aprins o substanță”

Directorul Aerostar SA a declarat că evenimentul a avut loc la 12:50 și a dat asigurări, de asemenea, că situația se va analiza amănunțit.

”A fost o problemă care se va analiza, un accident de muncă nu foarte mare, o substanță cu care se lucra s-a aprins”, a susținut și Grigore Filip, directorul general al Aerostar SA.

La fața locului s-a demarat o achetă pentru a se stabili cu precizie cauza incendiului și exploziei. De altfel, pentru că este vorba despre un accindent de muncă, cel mai probabil angajații răniți vor fi despăgubiți.

ADVERTISEMENT