Sport

Expoziție marca FRF. “Modele de femeie”, poveștile jucătoarelor din Naționala României

"Modele de femeie" este expoziția FRF cu poveștile jucătoarelor din Naționala Feminină a României și are loc în perioada 21 noiembrie - 6 decembrie în Mega Mall.
23.11.2023 | 10:39
"Modele de femeie" este expoziția FRF cu poveștile jucătoarelor din Naționala Feminină a României și are loc în perioada 21 noiembrie - 6 decembrie în Mega Mall. Sursa Foto: FRF.ro
ADVERTISEMENT

Cei de la FRF au organizat o expoziție în Mega Mall care are loc în perioada 21 noiembrie – 6 decembrie. “Modele de femeie” este o activare prin care se inițiază normalizarea prezenței femeilor în fotbal. Și sunt povești interesante despre jucătoarele din Naționala Feminină de Fotbal a României.

Expoziție marca FRF, înaintea meciului cu Croația din Nations League

În incinta mall-ului pot fi regăsite poveștile a 11 jucătoare din Naționala Feminină a României puse pe câte un șevalet. Printre numele prezente se află Teodora Meluța, Andrea Herczeg, Laura Rus, Ioana Bortan, Camelia Ceasar sau Cristina Carp.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal își propune ca prin această activare oamenii să se apropie și de fotbalul feminin, în mod special de jucătoarele din Naționala României. Fotbalistele vor avea și un meci în perioada campaniei împotriva Croației, pe 5 decembrie 2023, de la ora 20:00. Duelul din Nations League va avea loc pe stadionul “Arcul de Triumf”.

“Modele de femeie”, poveștile jucătoarelor din Naționala României

“‘Modele de Femeie’ este o inițiativă inspirațională care are ca scop principal normalizarea prezenței femeilor în fotbal și încurajarea acestora să-și urmeze pasiunea și să-și atingă potențialul, atât în acest domeniu, dar și în oricare altă sferă a vieții.

ADVERTISEMENT

Folosim modelul fotbalistelor naționalei României, care doboară bariere pe terenul de fotbal și în afara lui. Vrem să încurajăm orice femeie, indiferent de domeniu, să-și spună povestea; să arate lumii cum a depășit prejudecățile care i-au pus piedică.

Pornim de la fotbal, care este în mod tradițional un sector dominat de bărbați, iar progresele în materie de egalitate de gen în acest domeniu sunt îngreunate de constructele sociale ale feminității și ale masculinității.

ADVERTISEMENT

De aceea, Naționala Feminină de Fotbal semnează campania #modeledefemeie2023, care abordează subiectul egalității de gen în lumea fotbalului. Își propune să încurajeze și să susțină femeile și fetele să înceapă și să continue să joace fotbal. Și nu în ultimul rând, să pună acest subiect pe agenda publică.

În cadrul campaniei, jucătoarele din Naționala Feminină de Fotbal a României joacă un rol activ în promovarea mesajului de normalizare și împărtășesc poveștile lor personale despre provocările și succesele din cariera lor în fotbal. Ele devin modele puternice pentru toate femeile și fetele care visează să își urmeze pasiunea pentru fotbal sau pentru oricare alt domeniu”, au scris cei de la FRF.ro.

ADVERTISEMENT
  • 30 noiembrie, ora 18:45, va avea loc meciul Finlanda – România în UEFA Women’s Nations League
  • 5 decembrie, ora 20:00, pe stadionul Arcul de Triumf, România întâlnește Croația UEFA Women’s Nations League
  • 4 este poziția pe care “tricolorele” o ocupă în grupa 2 din Nations League
ADVERTISEMENT