Sport

Slovacia – România 1-0, în Nations League la fotbal feminin. Înfrângere pentru echipa națională

Echipa națională de fotbal feminin a României a pierdut duelul din Slovacia, scor 0-1, în etapa a 4-a din Nations League.
31.10.2023 | 18:27
Slovacia  Romania 10 in Nations League la fotbal feminin Infrangere pentru echipa nationala
Slovacia - România 1-0, în Nations League la fotbal feminin. Înfrângere pentru echipa națională
ADVERTISEMENT
31-10-2023
13:40

FINAL. Slovacia - România 1-0

Vezi toate fazele video importante aici. 

Min. 90+5: Final de meci. România pierde 0-1 partida din Slovacia.

Min. 90: De la margine se indică 5 minute de prelungire.

Min. 84: Torpila expediată de Martinei Surnovska lovește bara! Mare ocazie de gol, ratată de slovace.

Min. 76: La acest scor, România ocupă ultimul loc în grupa 2 cu 1 punct, la 6 distanță de Slovacia (7 pct), 3 puncte de Croația (3 pct) și 9 de Finlanda (10 pct).

Min. 64: GOL! 1-0! Maria Mikolajova înscrie cu un șut perfect de la mare distanță, din afara careului.

Min. 60:  Începutul reprizei secunde e destul de echilibrat, însă Slovacia domină steril partida.

Min. 45: PAUZĂ

Min. 36: Moravkova șutează periculos din partea dreaptă, iar Ceasar respinge de sub bară. 

Min. 28: Ocazie uriașă de gol pentru România. Cu om în spate, Carp trimite spre poartă și trimite mingea în transversală. Din fața porții, Bistrian trimite cu capul ușor la portar. 

Min. 21: Mikolajova a șutat de la distanță, însă mingea a trecut puțin peste poarta Cameliei Ceasar. 

Min. 1: Partida a început!

Slovacia: 12. Korenciova-cpt – 16. Bartovicova, 7. Fischerova, 20. Vojtekova, 4. A. Horváthová – 15. Moravkova, 22. Lemesova, 17. Mikolajova – 11. Hmirova, 10. Surnovska, 6. Vredikova. Selecționer: Peter Kopún. Rezerve: 1. Chládeková (GK), 23. Geletová (GK) – 2. Kucharčíková, 3. Čeriová, 5. Hrúziková, 8. Mazúchová, 9. Maťavková, 13. Košíková, 14. Ferencová, 18. Bayerová, 21. Panáková

România: 12. Ceasar – 5. Meluță, 2. Stanciu, 15. Goder, 13. Gered – 19. Iordăchiuși – 17. Bistrian, 8. Vătafu-cpt, 20. Carp – 22. Marcu, 9. Rus. Selecționer: Cristian Dulca. Rezerve: 1. Părăluță, 23. Salamon – 3. Tunoaia, 4. Bortan, 6. Istrate, 7. Vlădulescu, 10. Vasile, 11. Bâtea, 14. Herczeg, 16. Bălăceanu, 18. Bratu, 21. Roșie.

31-10-2023
10:53

Cine transmite la tv Slovacia - România, ora 16:30

Slovacia și România se reîntâlnesc în returul din Nations League. Partida va avea loc marți, 31 octombrie, ora 16:30 și va putea fi urmărită la tv pe Digi Sport 2. 

Totodată, meciul din deplasare al „tricolorelor” lui Cristi Dulca va putea fi urmărit pe platforma FRF.tv. În turul de pe „Arcul de Triumf”, partida s-a terminat la egalitate, scor 0-0. 

„Astăzi e momentul să strângem rândurile și să arătăm că ÎMPREUNĂ putem câștiga cele trei puncte care să ne aducă pe locul 2 în grupă”, se arată pe site-ul FRF. 

Luni după-amiază, echipa de fotbal feminin a României a susținut antrenamentul oficial la baza naționalei Slovaciei de la Senec. 

28-10-2023
09:12

România e pregătită de duelul cu Slovacia din Nations League

FRF anunță că elevele lui Cristian Dulca sunt gata de meciul cu Slovacia, din Nations League. Partida se va disputa marți, 31 octombrie, de la ora 16:30.

”Bună dimineața, națiune! Revenim la program normal după partida de aseară și începem dimineața în forță! O parte dintre tricolore au ieșit pe teren, pentru antrenamentul de afară, în timp ce restul au avut parte de o sesiune de antrenament în sală!

Pregătirea pentru returul cu Slovacia continuă! Slovacia – România se joacă marți, 31 octombrie, de la ora 16:30, în direct pe Digi Sport 2 și FRF.tv”, au transmis oficialii FRF.

27-10-2023
15:10

România - Slovacia 0-0

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+3: Fluier final.

Min. 90+1: Cristina Carp a încercat să o surprindă pe Maria Korenciova cu un șut puternic, însă mingea trece pe lângă poartă.

Min 36: Teodora Meluță a încercat să o surprindă pe Maria Korenciova cu un șut de la distanță.

Min. 7: Surnovska primește o pasă excelentă pe culoar, scapă singură spre poarta noastră, dar șutul său este pe centru și este parat de Ceasar.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul România – Slovacia, care se desfășoară pe stadionul ”Arcul de Triumf”.

  • România: 12. Camelia Ceasar – 5. Teodora Meluță, 2. Ana Maria Stanciu, 15. Brigitta Goder, 13. Erika Gered – 4. Ioana Bortan, 10. Giorgiana Vasile – 17. Claudia Bistrian, 8. Ștefania Vătafu, 20. Cristina Carp – 9. Laura Rus. Rezerve: 1. Andreea Părăluță, 23. Szidonia Salamon – 3. Alexandra Tunoaia, 6. Florentina Istrate, 7. Ana Vlădulescu, 11. Mara Bâtea, 14. Andrea Herczeg, 16. Ioana Bălăceanu, 18. Antonia Bratu, 21. Genoveva Roșie, 22. Carmen Marcu. Selecționer: Cristian Dulca.
  • Slovacia: 13. Maria Korenciova – 15. Diana Bartovicova, 4. Andrea Horvathova, 7. Patricia Fischerova, 20. Jana Vojtekova – 11. Patricia Hmirova, 17. Maria Mikolajova,15. Tamara Morakova, 9. Ludmila Matavkova – 21. Kristina Panakova, 10. Martina Surnovska. Rezerve: 1. Patricia Chladekova, 23. Martina Geletova – 2. Dominika Kucharcikova, 3. Viktoria Ceriova, 8. Katarina Vredikova, 13. Kristina Kosikova, 14. Michaela Ferencova, 18. Karolina Bayerova, 19. Stela Semanova. Selecționer: Peter Kopun.
26-10-2023
11:55

Antonia Bratu, gata de un nou meci în tricoul naționalei

Antonia Bratu a debutat debutat în echipa națională în duelul cu Bulgaria, la doar 19 ani. Ea și-a amintit despre importanța acelui moment pentru cariera ei, spunând că și-a dat seama că poate face orice.

Debutul a fost un moment special pentru mine, mi-am atins un obiectiv, un vis pe neașteptate și chiar mă bucur că am reușit să o fac bine. Am văzut o schimbare în jocul meu în meciurile de campionat, mi-am dat seama că pot să fac chiar orice.

Nu știam cum să reacționez, trebuia să eman încredere și siguranță, ceea ce mi-am dorit să transmit, așa că am zis că e șansa mea, să mă bucur de ea, doar m-am bucurat de moment. Am ținut vestea pentru mine și a fost o surpriză, când le-am spus alor mei au început să plângă.

Sunt foarte încrezătoare pentru ceea ce urmează, am încredere în acest grup, sunt jucătoare cu experiență, tinere. Sper să arătăm o figură frumoasă. Niciun meci nu este la fel, așa că prima dată ne focusăm pe primul meci de acasă, iar mai apoi o să vedem ce va fi”, a spus Antonia Bratu pentru FRF TV.

În urmă cu patru ani, ea a fost invitată în cantonamentul naționalei feminine, unde și-a întâlnit idolii. Ea spune că acel moment a făcut ca ea să devină sportiva de azi.

Eram foarte emoționată aici.Flori mi-a spus că abia așteaptă să mă vadă cu ea la echipa mare, m-a emoționat maxim. Nu a trecut mult timp și visul s-a îndeplinit. Îmi aduc aminte momentul, eram foarte emoționată. După această experiență, m-am motivat foarte mult și mi-am îndeplinit obiectivele”, a spus Antonia Bratu.

De atunci, ea spune că a avut parcursul dorit în carieră: ”Parcursul meu a fost frumos, exact cum mi l-am dorit. A fost foarte multă muncă”.

 

26-10-2023
06:07

„Tricolorele”, penultimul antrenament înainte de meciul cu Slovacia

Naționala feminină de fotbal a României continuă pregătirile pentru „dubla” cu Slovacia din Nations League. În cursul zilei de miercuri, „tricolorele” lui Cristi Dulca au efectuat un penultim antrenament înaintea primului meci care va avea loc vineri, 27 octombrie, ora 19:00. 

Astfel, echipa națională de fotbal feminin a României mai are de efectuat doar un antrenament înaintea primului duel cu Slovacia. Partida va avea loc pe Stadionul „Arcul de Triumf”. 

FRF
Naționala feminină de fotbal a României se pregătește de „dubla” cu Slovacia din Nations League. Foto: FRF.ro.
25-10-2023
16:18

Dulca, încrezător înaintea partidelor cu Slovacia

Selecționerul echipei naționale de fotbal feminin a României, Cristi Dulca, este încrezător că elevele sale pot câștiga cele 6 puncte din ”dubla” cu Slovacia.

”Liga Națiunilor este o competiție care ne avantajează, o competiție în care fetele pot juca niște meciuri extrem de importante. Chiar dacă nu am reușit să adunăm niciun punct din meciurile cu Croația și Finlanda, consideră că au fost două jocuri bune din punct de vedere al implicării.

Mă aștept de la această dublă cu Slovacia să câștigăm cele 6 puncte pentru că sunt importante în economia obiectivului de a prinde locul 2 în grupă. Este un obiectiv realizabil, mai ales că la acțiunea precedentă au răspuns foarte bine chiar dacă am pierdut.

Sunt încrezător chiar dacă ne lipsesc 4 jucătoare importante față de anul trecut. Cred că lotul pe care îl avem acum este unul care poate să îndeplinească acest obiectiv. Fetele ar trebui să aibă orgoliu după eșecurile din primele 2 meciuri și din ce am discutat cu ele le văd dornice să câștige”, a declarat Dulca, într-un interviu pentru FRF.tv.

24-10-2023
15:39

Sesiune de întrebări și răspunsuri cu Olga Iordăchiuși

Olga Iordăchiuși, mijlocașul echipei naționale de fotbal feminin al României, a răspuns la o serie de 10 întrebări adresate de suporteri.

Transferată în vară de Farul Constanța, jucătoarea în vârstă de 34 de ani a mărturisit că cea mai mare performanță este eventul realizat în sezonul trecut în Cipru, cu formația Apollon Ladies, mai ales că a fost realizat cu victorii pe linie.

Pe lângă faptul că a răspuns întrebărilor adresate de fani, Olga Iordăchiuși a decis și cine este câștigătorul acestui miniconcurs ce se va alege cu un tricou semnat de ”tricolore”.

23-10-2023
19:01

”Tricolorele” trag tare la antrenamente

Selecționerul naționalei României de fotbal feminin, Cristi Dulca, a programat două antrenamente pentru ziua de luni, 23 octombrie.

romania fotbal feminin

Pline de entuziasm, concentrate și cu ochii pe obiectiv, jucătoarele naționalei feminine și-au început ziua cu o pregătire în sala de forță.

romania fotbal feminin

Ziua s-a încheiat cu o ziua cu o ședință de pregătire dinamică, concentrată pe atingerea obiectivului stabilit: număr maxim de puncte în dubla cu Slovacia!

romania fotbal feminin

Naționala feminină se pregătește de dubla cu Slovacia, din Nations League. Selecționerul Cristi Dulca a anunțat lotul convocat pentru cele două meciuri.

Naționala României de fotbal feminin, dublă cu Slovacia în Nations League. Lotul de jucătoare

Cristi Dulca a anunțat lotul pentru meciurile cu Slovacia, din finalul lunii. România va juca două meciuri cu ei, unul acasă și unul în deplasare.

ADVERTISEMENT

Primul meci va avea loc vineri, 27 octombrie, pe Arcul de Triumf, de la ora 19:00. Pe 31 octombrie, de la ora 16:30, la Senec, va avea loc returul.

Lotul convocat de selecționerul Cristian Dulca pentru aceste meciuri

PORTARI: Andreea Părăluță (Levante UD/Spania), Camelia Ceasar (AS Roma/Italia), Szidonia Salamon (CS Gloria 2018 BN);

ADVERTISEMENT

FUNDAȘI: Antonia Bratu (Politehnica Timișoara), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara), Claudia Bistrian (Banat Girls), Alexandra Tunoaia (Brescia Calcio Femminile/Italia), Erika Gered (Diosgyori VTK/Ungaria), Brigitta Goder (Ferencvarosi TC/Ungaria), Ana Maria Stanciu (Farul Constanța);

MIJLOCAȘI: Ioana Bortan (Farul Constanța), Olga Iordăchiuși (Farul Constanța), Ioana Bălăceanu (Universitatea Cluj), Giorgiana Vasile (CS Gloria 2018 BN), Andrea Herczeg (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht/Belgia), Genoveva Roșie (CS Gloria 2018 BN), Florentina Istrate (Farul Constanța);

ADVERTISEMENT

ATACANȚI: Laura Rus (Farul Constanța), Mara Bâtea (Universitatea Cluj), Carmen Marcu (Universitatea Cluj), Cristina Carp (Young Boys Berna/Elveția)

Un sportiv celebru, impresionat după ultimul meci

Andrei Roșu, maratonist celebru, a comentat după ultimul meci al naționalei feminine, înfrângerea cu Finlanda, spunând că atmosfera de la fotbal feminin este mult mai frumoasă decât cea de la fotbalul masculin.

ADVERTISEMENT

Ce ciudat (de normal și de frumos) este să mergi pe un stadion de fotbal unde nimeni nu înjură și nu își varsă frustrările, unde echipa națională este aplaudată, chiar dacă a pierdut, unde jucătoarele adverse se îmbrățișează și stau de vorbă după meci (ca fetele), își iau copiii (sau bebelușii) în brațe și își salută colegii de birou veniți să le încurajeze.

Una peste alta, tot respectul pentru aceste doamne. Iar eu sunt bucuros că am reușit să fac o poză cu portarul naționalei, Camelia Caesar, care a făcut un meci fantastic.

Dacă nu ați fost până acum la un meci jucat de naționala României de fotbal feminin, vă recomand să o faceți!”, a scris Andrei Roșu, pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT