Life

Fabrica românească veche de 100 de ani, vândută la licitație pentru mai puțin de 2 milioane de euro. Pe vremuri era renumită pentru producția agricolă industrializată

Fabrica românească veche de 100 de ani care a fost vândută pentru o sumă mică în comparație cu tot terenul și echipamentul pe care îl are.
11.11.2023 | 15:07
Fabrica romaneasca veche de 100 de ani vanduta la licitatie pentru mai putin de 2 milioane de euro Pe vremuri era renumita pentru productia agricola industrializata
Fabrică românească veche de 100 de ani, vândută la licitație. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Fabrica românească veche de 100 de ani care a fost vândută la licitație. Era renumită pe vremuri, dar acum s-au plătit mai puțin de două milioane de euro pe ea.

Fabrică românească veche de 100 de ani, vândută la licitație

Fabrica în cauză este cea de ulei Mândra. În urma tranzacției s-au plătit aproape 1,8 milioane de euro pentru fabrica veche cu istorie de 100 de ani. Aceasta a fost înființată în anul 1911 de Nicolae Malaxa.

ADVERTISEMENT

Fabrica de ulei Mândra din Bârlad avea un teren de peste 21.000 m². De asemenea, ea are și clădiri utilaje și alte echipamente tehnologice.

Acolo se poate deschide o nouă fabrică cu toate echipamentele disponibile. Dar nu se știe ce vrea să facă acolo cumpărătorul fabricii, care a rămas și unul secret în urma licitației.

ADVERTISEMENT

”CITR, liderul pieţei de insolvenţă şi restructurare din România, a tranzacţionat, în urma unei licitaţii, activele agroindustriale ce compun fabrica de ulei Mândra în valoare de 8.960.000 lei (aproximativ 1,8 milioane euro).

Pachetul de active, vândut de CITR din rolul de administrator judiciar, al Mândra SA, societate aflată în reorganizare, include Fabrica de Ulei Mândra şi bunurile imobile şi mobile aferente”, a transmis casa de insolvenţă. 

ADVERTISEMENT

Ce se spune despre vânzarea fabricii

De altfel, varianta deschiderii unei noi fabrici a fost generată și de Florin Constantin, Partener CITR.

Acesta declara că vânzarea fabricii cu o istorie de 100 de ani este o încercare de dezvoltare a economiei din zonă și de atragere a noilor investitori.

ADVERTISEMENT

„Tranzacționarea fabricii Mândra este un pas important și, totodată, o continuare a eforturilor noastre de a găsi investitori cu o viziune amplă asupra viitorului business-urilor din România.

Fabrica de ulei aflată în patrimoniul Mândra SA, un punct foarte important pe harta agroindustrială a României, a avut un rol istoric semnificativ în prelucrarea și distribuirea produselor agricole și a derivatelor agroalimentare.

Potențialul activelor vândute nu este însă limitat la dezvoltarea industriei agricole. Ci oferă multiple alte posibilități de transformare, extindere sau utilizare a spațiului pentru domenii noi, variate”, declară Florin Constantin, Partener CITR.

Declinul fabricii de ulei din Bârlad a început din 2018, când acolo a avut loc un incendiu devastator. Secția de Presare a fost atunci distrusă în proporție de 80%.

În ceea ce privește banii, compania era pe pierdere din 2017, cu minus 4,1 milioane de lei.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”