News

Orașul din România unde se va construi o nouă fabrică. Va fi cea mai mare din Europa de acest tip, iar investiția e uriașă

Investiție de peste 10 milioane de euro pentru o nouă companie construită într-un oraș din România. Noi locuri de muncă.
25.10.2023 | 07:53
Orasul din Romania unde se va construi o noua fabrica Va fi cea mai mare din Europa de acest tip iar investitia e uriasa
Orașul din România unde se va construi o nouă fabrică, Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Orașul din România unde se va construi o nouă fabrică. Va fi o investiție uriașă, de peste 10 milioane de euro, având în vedere că vorbim de cea mai mare companie din Europa de acest tip.

Orașul din România unde se va construi o nouă fabrică

Noua fabrică va fi construită la Alba Iulia printr-un parteneriat între IKEA și IPEC, o companie locală. Aici se vor produce cești de porțelan. De altfel, IPEC SA este pricipalul furnizor de farfurii de porțelan pentru IKEA.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pentru apariția firmei de la Alba Iulia, Ministrul Finanțelor a anunțat că va oferi un ajutor de stat. Marcel Boloș a vizitat fabrica IPEC, luni, 23 octombrie, pentru a discuta cu reprezentanții companiei.

„Suntem acum în discuții pentru cel mai mare proiect și cea mai mare fabrică europeană, împreună cu IKEA. Este de asemenea o investiție strategică pentru susținerea investițiilor pe care le realizează companiile”, a declarat ministrul Boloș.

ADVERTISEMENT

Având în vedere importanța proiectului și parteneriatului, ministrul și-a dorit să cunoască „la fața locului problemele cu care se confruntă investitorii”. Tocmai de aceea, a fost organizată această întrevedere.

„Mai mult, să avem curajul ca aceste scheme de ajutor de stat, chiar unele personalizate să fie pentru noi un demers normal pentru a susține cu adevărat dezvoltarea economică a României”, a adăugat Marcel Boloș, potrivit Alba 24.

ADVERTISEMENT

Peste 100 de noi locuri de muncă la fabrica din  Alba Iulia

Fabrica de cești din Alba Iulia ar urma să fie cea mai modernă din lume, având în vedere că va fi automatizată în întregime. Cofondatorul IPEC, Cristian Covaciu, a specificat că vor fi utilizate tehnologii în premieră mondială.

Noua investiție va aduce și noi locuri de muncă în orașul din Ardeal. Conform sursei citate, peste 100 de angajați și-ar putea desfășura activitatea aici. Firma va asigura circa 1 la sută din producția mondială de cești de porțelan.

ADVERTISEMENT

„Ministrul a vizitat fabrica IPEC unde s-a discutat în concret despre posibilitatea acordării unui ajutor de stat în cea mai mare fabrică de cești din Europa. Presupune o asociere între IKEA și IPEC”, a adăugat Florin Roman, deputat PNL de Alba, pentru presa locală.

ADVERTISEMENT
Tags: