Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Facem 6 puncte din dubla cu Belarus și Andorra? Ce surprize vor fi la convocări

Mihai Stoichiță a prefațat „dubla” cu Belarus și Andorra. Directorul tehnic al FRF a dezvăluit ce surprize pregătește Edi Iordănescu.
05.10.2023 | 09:30
Facem 6 puncte din dubla cu Belarus si Andorra Ce surprize vor fi la convocari
Mihai Stoichiță e convins că România va obține 6 puncte din „dubla” cu Belarus și Andorra. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României luptă la Budapesta și pe Național Arena pentru șase puncte care ne pot aduce calificarea mult visată la Campionatul European din 2024, primul turneu final după o pauză de opt ani.

Mihai Stoichiță, despre șansele de calificare ale României la Campionatul European: „Matematic nu poți”

Fostul antrenor a analizat la FANATIK SUPERLIGA șansele de calificare ale „tricolorilor” înainte de „dubla” cu Belarus și Israel și e sigur că România va obține 6 puncte„Repet ce ți-am mai spus. În contextul actual numai asta trebuie să țintești, nu mai stai la terțe rezultate. Nu pierdem calificarea oricum, ți-o joci la meciul direct cu Israelul. Dar poți să ți-o câștigi mai devreme”.

ADVERTISEMENT

Oficialul FRF e sigur că principala noastră contracandidată poate face pași greșiți în ambele meciuri: „Matematic nu poți. Lasă-ne pe noi să câștigăm cele șase puncte și dup-aia ne uităm ce a făcut Israelul. Ăsta e cel mai important lucru. Vrei să-ți spun ceva? Să batem noi Belarus și Andorra și să facă e două egaluri și tot e bine. Eu sunt fericit”.

Mihai Stoichiță a dezvăluit că Edi Iordănescu îl va convoca pe Dennis Man: „Probabil vor fi jucători noi”

Dennis Man a reușit două goluri și o pasă decisivă în cinci meciuri la Parma în acest sezon, iar Stoichiță a dezvăluit că jucătorul e pe lista selecționerului: „Deocamdată nu s-a pus problema definitivării lotului. Nu cred că vor fi surprize. Probabil vor fi jucători noi. Acuma se decide și Edi.

ADVERTISEMENT

Pentru că apare Man, joacă, pune probleme, dă gol, Racovițan marchează două goluri, Stanciu dă goluri…. Singurul care m-am uitat așa pe el și nu a rupt gura târgului e Florin Tănase… 

Horia Ivanovici l-a remarcat și el pe fostul jucător al FCSB cu 19 meciuri la echipa națională: „Man e cel mai bun jucător al echipei care e pe primul loc în Serie B”.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță e convins că „tricolorii” vor veni cu un cu totul alt suflu la echipa națională: „Toți sunt jucători buni. Vin și cu alt moral, psihologic, stau mult mai bine, sunt echipa care are șanse reale acuma să se califice la Campionatul European.

Ai trecut de două meciuri care eu zic că au fost cheia: Kosovo și Elveția, pentru că le-am ținut în loc. Îi obligi pe Elveția să nu aibă surprize, să bată acum cu Israelul să-și câștige meciurile. Bine, cu Kosovo contează mai puțin. Cu Israelul este meciul care mă interesează pe mine ca economie a grupei. 

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici se teme de o nouă calificare ratată: „Avem vocația asta de loseri”

Jurnalistul Horia Ivanovici se teme însă de un pas greșit cu Belarus, care în opinia sa ar coincide cu ratarea calificării: „Avem vocația asta de loseri, de a muri eroic și aș vrea ca Israelul să piardă ambele meciuri iar noi să câștigăm, să fim matematic calificați, pentru că mie îmi este frică de ultimele două meciuri. Orice punct pierdut în dubla asta din punctul meu de vedere va compromite calificarea. Singuri ne dăm în cap. 

Eu zic că Israelul la momentul ăsta e echipa mai bună decât noi la ei acasă și șansele sunt 75-25% pentru ei să câștige și în ultimul meci cu Elveția nu se știe niciodată fraților, chiar dacă îți trebuie doar un punct. Bun, joci acasă, dar poate vine Elveția și-ți dă cu terenul în cap”. 

Florin Gardoș e convins că Elveția va domina grupa până la final: „E de departe cea mai bună echipă. E totuși un avantaj că jucăm cu Belarus la Budapesta. E teren neutru”.

Directorul tehnic al FRF nu vrea să pună presiune pe Edi Iordănescu

Mihai Stoichiță consideră că două victorii cu Belarus și Andorra ne permit să abordăm altfel ultimele două meciuri cu Israel și Elveția: „Am fost de acord cu toții că 6 puncte ne asigură o oarecare liniște înainte de celelelalte rezultate. Sau 6 puncte pot să îți asigure platforma să te duci în Israel să faci un meci egal și cu asta basta.

Deci să nu te oblige să te duci să câștigi nu știu ce meci neapărat, să ai doar varianta victoriei. Nu, îți asigură o liniște în a trata meciurile următoare. Înțeleg presiunea asta mare pe care o pui, dar nu o accept și nu vreau să i-o transmit lui Edi. ‘Bă, fii atent am vorbit cu Horia’”.

FANATIK SUPERLIGA este ÎN DIRECT de la 10:30 DOAR pe homepage-ul FANATIK.RO. Emisiunea este disponibilă ÎN PREMIERĂ pe YouTube și Facebook de la ora 17:30.

Mihai Stoichiță anunță convocări surpriză la meciurile cu Belarus și Andorra

ADVERTISEMENT